Csapatunk

Szénás Zalán

Turisztika

Az egyik egyetemi tanárom az egyetem elvégzése után így búcsúzott: "Zalán, te olyan ember vagy, aki mindig valami újat csinál, és az így gyűjtött tapasztalataidat az új munkahelyeden is fel fogod tudni használni." 11 évesen kezdtem cserkészkedni, ami meghatározta az egész életemet. Rendezvényeket, táborokat szerveztem itthon és külföldön egyaránt, 2018-ban pedig  Amerikai Egyesült Államokba is voltam egy cserkész ösztöndíjal, hogy gyerekeknek szóló táborokat és rendezvényeket szervezzek. 2019 és 2021 között a Romániai Magyar Cserkészszövetség keretein belül a cserkészcsapatok szervezeti fejlesztésével foglalkoztam Észak-Erdély térségében (Szatmár - Bihar - Máramaros - Zilah).


A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Környezettudományi és Környezet Mérnöki Karának, Környezetmérnöki Tanszék, alapképz elvégzése után 2019-ben Kolozsvárról hazaköltöztem szülővárosomba. Észrevettem, hogy a város fejlődésnek indul. Egyre több tevékenység, rendezvény van a városban és úgy döntöttem, megtalálom a módját, hogy segítsem én is ezt a fejlődést. A 2019-es Utcazene Fesztiválon azt vettem észre, hogy sok turista érkezik Szatmárnémetibe más városokból. Aztán rájöttem, hogy a városi turizmust fejleszteni kell. A Kulturális Központ csapatában azt hiszem, az egyik legnagyobb és legnemesebb feladatot kaptam: Szatmár városi turizmusának népszerűsítését. Kihívás elfogadva.

 
 
×
HÍREK
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ a PONT csoporttal közösen szeptember elején útjára indította a Com’ON Szatmárnémeti ifjúsági részvételi költségvetés programot.
Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel ismét érkezik nagyszabású TEDx konferencia. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén a szakmájában elismert 10 neves előadó tart inspiráló előadásokat aktuális témákban. A idei évben a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a kiégésről, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.
Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare! Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel idén is megszervezik a TEDxSatuMare konferenciát. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén is neves előadók, szakemberek tartanak inspiráló előadásokat. A többéves kihagyást követően tavaly ismét megszervezett szatmárnémeti TEDx nagy sikernek örvendett. A kapcsolatépítő rendezvény telt házzal tért vissza, ami jól mutatja, hogy igény van az ilyen és ehhez hasonló találkozási pontokra, szakmai konferenciákra.
Három napon keresztül világhírű előadók lüktető mediterrán és a balkáni ritmusokkal töltötték meg a Tűzoltótorony környékét, a második alkalommal megszervezett World Music Festivalt. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ háromnapos világzenei rendezvénnyel búcsúztatták az idei fesztiválszezont.
Cookie