Csapatunk

Szénás Zalán

Turisztika

Az egyik egyetemi tanárom az egyetem elvégzése után így búcsúzott: "Zalán, te olyan ember vagy, aki mindig valami újat csinál, és az így gyűjtött tapasztalataidat az új munkahelyeden is fel fogod tudni használni." 11 évesen kezdtem cserkészkedni, ami meghatározta az egész életemet. Rendezvényeket, táborokat szerveztem itthon és külföldön egyaránt, 2018-ban pedig  Amerikai Egyesült Államokba is voltam egy cserkész ösztöndíjal, hogy gyerekeknek szóló táborokat és rendezvényeket szervezzek. 2019 és 2021 között a Romániai Magyar Cserkészszövetség keretein belül a cserkészcsapatok szervezeti fejlesztésével foglalkoztam Észak-Erdély térségében (Szatmár - Bihar - Máramaros - Zilah).


A Babeș-Bolyai Tudományegyetem Környezettudományi és Környezet Mérnöki Karának, Környezetmérnöki Tanszék, alapképz elvégzése után 2019-ben Kolozsvárról hazaköltöztem szülővárosomba. Észrevettem, hogy a város fejlődésnek indul. Egyre több tevékenység, rendezvény van a városban és úgy döntöttem, megtalálom a módját, hogy segítsem én is ezt a fejlődést. A 2019-es Utcazene Fesztiválon azt vettem észre, hogy sok turista érkezik Szatmárnémetibe más városokból. Aztán rájöttem, hogy a városi turizmust fejleszteni kell. A Kulturális Központ csapatában azt hiszem, az egyik legnagyobb és legnemesebb feladatot kaptam: Szatmár városi turizmusának népszerűsítését. Kihívás elfogadva.

 
 
×
HÍREK
A hétvégén ismét utcazenével és művészettel telnek meg Szatmárnémeti utcái és terei. Július 12-14. között várja az érdeklődőket a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvénye, az immár tizedik kiadását ünneplő Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál.
A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmár Megyei Tanáccsal, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközponttal és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködésben idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
Cookie