Csapatunk

Călin Borșe

Referens

Egy forró nyári napon születtem, 1982. Július 13-án, egy erdőcske árnyékában, pontosabban a Szatmár megyei Borválaszút (Crucișor) kis településén. Tizenöt éves koromban indultam el a zene útján, az én kedves fúvós hangszeremmel, a tárogatóval közösen. Néhány évig a nagybányai Liviu Borlan Iskolában tanultam. Az évek teltek, elkezdtem megismertetni magam a közönséggel mind helyi, mind nemzeti és nemzetközi szinten is a munka, a sok órányi tanulás és természetesen a komolyság révén! Ezalatt az évek alatt befejeztem felsőoktatási tanulmányaimat is a Szatmárnémeti Kereskedelmi Akadémia Menedzsment Karán. Több helyi zenekarral működtem együtt, amelyek révén sikerült bekapcsolódnom különböző kulturális projektekbe.
Tizenkét éve vagyok a szatmári Argus Band tagja, amelynek büszke vezetőjeként tevékenykedem. Ez idő alatt számos kulturális akcióban, jótékonysági rendezvényeken és természetesen magánrendezvényeken is részt vettünk. Külön öröm számomra, hogy egy olyan ambiciózus és profi csapat része lehetek, mint a Kulturális Központé. Természetesen továbbra is nagy odaadással kívánjuk kollégáimmal együtt a város legszebb rendezvényeit megszervezni. 

A zene a lélek kötszere. A zene odarepít minket, ahol lenni akarunk. Akárcsak egy autó, amely odateleportál minket , ahova és akkor, amikor mi akarjuk. Csak jól kell választanunk. Ez az a mágikus összetevő, amely azonnal képes megváltoztani az hangulatunkat és állapotunkat. Felvidíthat minket, nosztalgikussá tehet, emlékeztethet minket a szerelmünkre vagy életünk más időszakára, vagy akár felmelegítheti a táncparkettet az őrjítő ritmusával!
 
 
×
HÍREK
A hétvégén ismét utcazenével és művészettel telnek meg Szatmárnémeti utcái és terei. Július 12-14. között várja az érdeklődőket a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvénye, az immár tizedik kiadását ünneplő Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál.
A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmár Megyei Tanáccsal, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközponttal és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködésben idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
Cookie