Csapatunk

Călin Borșe

Referens

Egy forró nyári napon születtem, 1982. Július 13-án, egy erdőcske árnyékában, pontosabban a Szatmár megyei Borválaszút (Crucișor) kis településén. Tizenöt éves koromban indultam el a zene útján, az én kedves fúvós hangszeremmel, a tárogatóval közösen. Néhány évig a nagybányai Liviu Borlan Iskolában tanultam. Az évek teltek, elkezdtem megismertetni magam a közönséggel mind helyi, mind nemzeti és nemzetközi szinten is a munka, a sok órányi tanulás és természetesen a komolyság révén! Ezalatt az évek alatt befejeztem felsőoktatási tanulmányaimat is a Szatmárnémeti Kereskedelmi Akadémia Menedzsment Karán. Több helyi zenekarral működtem együtt, amelyek révén sikerült bekapcsolódnom különböző kulturális projektekbe.
Tizenkét éve vagyok a szatmári Argus Band tagja, amelynek büszke vezetőjeként tevékenykedem. Ez idő alatt számos kulturális akcióban, jótékonysági rendezvényeken és természetesen magánrendezvényeken is részt vettünk. Külön öröm számomra, hogy egy olyan ambiciózus és profi csapat része lehetek, mint a Kulturális Központé. Természetesen továbbra is nagy odaadással kívánjuk kollégáimmal együtt a város legszebb rendezvényeit megszervezni. 

A zene a lélek kötszere. A zene odarepít minket, ahol lenni akarunk. Akárcsak egy autó, amely odateleportál minket , ahova és akkor, amikor mi akarjuk. Csak jól kell választanunk. Ez az a mágikus összetevő, amely azonnal képes megváltoztani az hangulatunkat és állapotunkat. Felvidíthat minket, nosztalgikussá tehet, emlékeztethet minket a szerelmünkre vagy életünk más időszakára, vagy akár felmelegítheti a táncparkettet az őrjítő ritmusával!
 
 
×
HÍREK
Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare! Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel idén is megszervezik a TEDxSatuMare konferenciát. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén is neves előadók, szakemberek tartanak inspiráló előadásokat. A többéves kihagyást követően tavaly ismét megszervezett szatmárnémeti TEDx nagy sikernek örvendett. A kapcsolatépítő rendezvény telt házzal tért vissza, ami jól mutatja, hogy igény van az ilyen és ehhez hasonló találkozási pontokra, szakmai konferenciákra.
Három napon keresztül világhírű előadók lüktető mediterrán és a balkáni ritmusokkal töltötték meg a Tűzoltótorony környékét, a második alkalommal megszervezett World Music Festivalt. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ háromnapos világzenei rendezvénnyel búcsúztatták az idei fesztiválszezont.
A Tűzoltótorony körüli tér három napra újra a balkáni, a mediterrán és a különleges ritmusok helyszíne lesz! A 2022-es sikeres első kiadást követően szeptember 8-10. között Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ ismét Szatmárnémetibe hozza a világzene leghíresebb előadóit. A World Music Festival alkalmával a hazai fellépők mellett nemzetközileg ismert és elismert előadók érkeznek Szatmárnémetibe, akik a különböző kultúrák találkozásából született dallamokkal kápráztatják el a közönséget.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és TIFF (Transilvania International Film Festival) szervezésében augusztus 4-6. között Szatmárnémetibe érkezik a TIFF Unlimited Karaván. Péntektől vasárnapig 3 kisjátékfilmet és 3 mozifilmet lehet megtekinteni a szabad ég alatt a Corneliu Coposu (Batthyány) sétányon, a rendezvénytéren. A belépés ingyenes.
Cookie