Street Music Festival: a mediterrán városok utcazene hangulata költözik Szatmárnémetibe
A hétvégén ismét utcazenészekkel és művészekkel telnek meg Szatmárnémeti utcái és terei. Július 7-9. között Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvénye, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál várja az érdeklődőket.

Back to the music - utcazenétől lesz hangos Szatmárnémeti!

A soron következő hétvégén világjáró utcazenészekkel és artistákkal lehet összefutni a város központjában. A fesztivál 3 napja alatt, több helyszínen, a 9 országból érkező 18 izgalmas fellépő, több mint 100 előadását tekinthetik meg a szatmáriak és a Szatmárnémetibe látogatók. Az fesztivál idei mottója a Back to the music, azaz vissza a zenéhez, ami azt jelenti, hogy több zenei produkcióra lehet számítani, melyek a mediterrán városok utcazene hangulatát csempészik Szatmárnémetibe.

 

Az elmúlt évek sikereinek köszönhetően, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál olyan rendezvénnyé nőtte ki magát, amelyet a szatmáriak évről évre várnak, sőt a turisták körében is népszerűvé vált. A rendezvény fő sajátossága, hogy minőségi, szórakozást kínál, erőssége pedig, hogy zenei, művészeti és látvány tekintetében különlegességet nyújt közönségének. 

 

Rózsaszín zongora a főtéren?

Ez csakis azt jelenti, hogy az Utcazene Fesztivál szervezőcsapata ismét valami különleges, egyedi népszerűsítést talált ki, hogy látványosabb, hívalkodóbb módon hívja fel a figyelmet a rendezvény közeledtére. A hétvégén a szemfülesebbek már kiszúrhatták, hogy a Corneliu Coposu (Battyhány) sétányon illetve az Október 25-e téren feltűnt egy rózsaszín zongora, amelyen bárki eljátszhatott egy-egy szerzeményt. A rózsaszín zongoráról videó is készült.

 

 

Fellépők

Idén 9 különböző országból - Argentína, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Egyesült Királyság, Izrael, Magyarország, Lengyelország és Hollandia - érkeznek izgalmas, lélegzetállító produkciók és előadók Szatmárnémetibe. 

 

A zenei vonalat a tavalyi közönségszavazás győztese, a HuMen Brass Band (HU) mellett a La Orquesta Informal (ARG), Asphalt Theater (ISR), Kuma Band (ESP),  The Potato Patch Band (HU), Residual Gurus (ESP), Duo Canalla (ESP) biztosítja. Látványos tűzshow-val kápráztatja el a résztvevőket Pyromancer (NL), Kacper Danger (PL) és Pyrovaghi (IT). Az artista vonalat pedig Will Street Show (FR), Latin Duo Circo (ARG), Ian Deadly (UK), Pierro Ricciardi (IT), Fausto Giori (IT), Gaia Matulli (IT) és Pippu (IT) képviselik, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozzanak.

 

A programok a különböző helyszíneken, a fesztivál mindhárom napján 19 órától kezdődnek és egészen éjfélig fognak tartani. Érdemes a követni a Utcazene Fesztivál oldalait, a Facebookon és az Instagramon, illetve a szervezők közösségi oldalait is, ahol folyamatosan naprakész információk és izgalmas tartalmak kerülnek megosztásra. 

 

Szervező és finanszírozó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesülettel partnerségben. Főtámogató: DRÄXLMAIER Szatmárnémeti. Színpadok névadó támogatói: Delfingen, Kreativ, Transpink, Yard. A rendezvény a Szatmár Megyei Tanács és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával jön létre.

 

Készüljünk fel a nyár egyik legszínesebb, legizgalmasabb szatmári rendezvényre. Éljük át közösen az Utcazene Fesztivál egyedi hangulatát! 

 
Cookie