Dr. Zacher Gábor Szatmárnémetiben

Dr. Zacher Gábor Szatmárnémetiben

Köszönhetően, hogy Dr. Zacher Gábor toxikológus Szatmárnémetibe érkezik, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ egy külön, ingyenes előadást szervez középiskolás és egyetemista fiatalok számára.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

 Az ifjúsági előadás ingyenes viszont regisztrációhoz kötött: https://bit.ly/drzachergabor_ifjusag

A előadásra való belépés diákigazolvány felmutatásával történik.

Aki azt gondolja, hogy 2023-ban meg tudjuk óvni a gyerekeket a drogoktól, az alkoholtól vagy a cigarettától, az utópiában él. A tiltás nem megoldás – hangsúlyozza a szakemberek többsége – a mentális egészségügyi nevelés és a tabumentes kommunikáció viszont annál inkább.  A toxikológia tárgya nem csak a különböző drogok vagy az alkohol témájában merülhet ki. A "Mindennapi mérgeink" című ifjúsági előadásában Dr. Zacher Gábor olyan hétköznapi, ám annál mérgezőbb jelenségekre is fókuszál, mint például a düh, a harag vagy a frusztráció. 

Ugyanakkor más, az életünket körülvevő függőségek kapcsán is merülhetnek fel kérdések: mennyire befolyásolja egy diák mentális egészségét az internethasználat és a telefonfüggőség? Hát a Facebook, az Instagram és a TikTok? Valóban csak azt szeretik, akit lájkolnak? 

Az előadóról
Dr. Zacher Gábort, Magyarország kedvenc toxikológusát aligha kell bemutatni bárkinek is. Ő az, akiről gyakran jelennek meg az alkohol- és drogfogyasztásról szóló mémek az interneten. Nagy tapasztalattal bír a kábítószerek hatásaival kapcsolatban, és életszerűen beszél ezekről. Igazságügyi szakértő, egyetemi docens, főorvos és több mint 40 éve dolgozik mentőautón.

Szervezők: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ, Eventikum.

 
 
×
HÍREK
A különleges szelfie- és fotópont holnaptól várja a szatmáriakat a Batthyány (Corneliu Coposu) sétányon. Mindazok számára, akik február 10-12-én 15:00- 17:00 között látogatják meg a fotópontot, egy-egy nyomtatott fényképet is készítünk ajándékba. Örökítsük meg a szerelmet!
Gyermekfoglalkozások a Mikulás-műhelyben, Mikulásvonat, helyi termékek és koncertek November 29-én, kedden 18.00 órától az ünnepi fények felkapcsolásával hivatalosan is megkezdődik a karácsonyvárás Szatmárnémetiben, hiszen megnyitja kapuit az Október 25-é téren a Karácsonyi Vásár is.
9 fantasztikus előadó, inspiráló és motiváló előadások és egy nyitott közönség - ilyen volt a TEDxSatuMare - Community changers.
Románia legnagyobb kerékpáros versenyének startjára készülünk, ugyanis a Tour of Romania idei kiírása ezúttal Szatmárnémetiből indul
Cookie