Dr. Zacher Gábor Szatmárnémetiben

Dr. Zacher Gábor Szatmárnémetiben

Köszönhetően, hogy Dr. Zacher Gábor toxikológus Szatmárnémetibe érkezik, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ egy külön, ingyenes előadást szervez középiskolás és egyetemista fiatalok számára.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

 Az ifjúsági előadás ingyenes viszont regisztrációhoz kötött: https://bit.ly/drzachergabor_ifjusag

A előadásra való belépés diákigazolvány felmutatásával történik.

Aki azt gondolja, hogy 2023-ban meg tudjuk óvni a gyerekeket a drogoktól, az alkoholtól vagy a cigarettától, az utópiában él. A tiltás nem megoldás – hangsúlyozza a szakemberek többsége – a mentális egészségügyi nevelés és a tabumentes kommunikáció viszont annál inkább.  A toxikológia tárgya nem csak a különböző drogok vagy az alkohol témájában merülhet ki. A "Mindennapi mérgeink" című ifjúsági előadásában Dr. Zacher Gábor olyan hétköznapi, ám annál mérgezőbb jelenségekre is fókuszál, mint például a düh, a harag vagy a frusztráció. 

Ugyanakkor más, az életünket körülvevő függőségek kapcsán is merülhetnek fel kérdések: mennyire befolyásolja egy diák mentális egészségét az internethasználat és a telefonfüggőség? Hát a Facebook, az Instagram és a TikTok? Valóban csak azt szeretik, akit lájkolnak? 

Az előadóról
Dr. Zacher Gábort, Magyarország kedvenc toxikológusát aligha kell bemutatni bárkinek is. Ő az, akiről gyakran jelennek meg az alkohol- és drogfogyasztásról szóló mémek az interneten. Nagy tapasztalattal bír a kábítószerek hatásaival kapcsolatban, és életszerűen beszél ezekről. Igazságügyi szakértő, egyetemi docens, főorvos és több mint 40 éve dolgozik mentőautón.

Szervezők: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ, Eventikum.

 
 
×
HÍREK
Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare! Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel idén is megszervezik a TEDxSatuMare konferenciát. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén is neves előadók, szakemberek tartanak inspiráló előadásokat. A többéves kihagyást követően tavaly ismét megszervezett szatmárnémeti TEDx nagy sikernek örvendett. A kapcsolatépítő rendezvény telt házzal tért vissza, ami jól mutatja, hogy igény van az ilyen és ehhez hasonló találkozási pontokra, szakmai konferenciákra.
Három napon keresztül világhírű előadók lüktető mediterrán és a balkáni ritmusokkal töltötték meg a Tűzoltótorony környékét, a második alkalommal megszervezett World Music Festivalt. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ háromnapos világzenei rendezvénnyel búcsúztatták az idei fesztiválszezont.
A Tűzoltótorony körüli tér három napra újra a balkáni, a mediterrán és a különleges ritmusok helyszíne lesz! A 2022-es sikeres első kiadást követően szeptember 8-10. között Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ ismét Szatmárnémetibe hozza a világzene leghíresebb előadóit. A World Music Festival alkalmával a hazai fellépők mellett nemzetközileg ismert és elismert előadók érkeznek Szatmárnémetibe, akik a különböző kultúrák találkozásából született dallamokkal kápráztatják el a közönséget.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és TIFF (Transilvania International Film Festival) szervezésében augusztus 4-6. között Szatmárnémetibe érkezik a TIFF Unlimited Karaván. Péntektől vasárnapig 3 kisjátékfilmet és 3 mozifilmet lehet megtekinteni a szabad ég alatt a Corneliu Coposu (Batthyány) sétányon, a rendezvénytéren. A belépés ingyenes.
Cookie