Street Music Festival: atmosfera orașelor mediteraneene se mută la Satu Mare
În acest weekend, orașul se umple din nou cu atmosfera de street music și cu artiști care vor împânzi străzile sătmărene. În perioada 7-9 iulie, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare organizează o nouă ediție de succes a Street Music Festival.

În acest weekend, orașul se umple din nou cu atmosfera de street music și cu artiști care vor împânzi străzile sătmărene. În perioada 7-9 iulie, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare organizează o nouă ediție de succes a Street Music Festival.

 

Back to the music: Satu Mare va răsuna de muzica stradală 
 
În weekendul ce urmează, vă puteți întâlni cu artiști și muzicieni din toată lumea pe străzile din zona centrală a orașului. Festivalul va dura 3 zile, desfășurându-se în mai multe locații, urmând ca cei 18 artiști sosiți din 9 țări diferite, să susțină 100 de spectacole pentru publicul care va fi interesat să participe. Motto-ul ediției din acest an este ”Back to the music”, ceea ce înseamnă că printre spectacole vor fi mai multe prestații muzicale, care vor aduce la Satu Mare atmosfera muzicii țărilor mediteraneene.
 
Grație succeselor din ultimii ani, Street Music Festival a crescut, devenind un eveniment care an de an atrage tot mai mulți spectatori, dar și turiști. Unicitatea evenimentul constă în faptul că oferă publicului distracție de calitate, iar puterea sa constă în oferta muzicală, artistică și vizuală deosebită.

 

Un pian roz pe platoul din centrul nou?
 
Acesta este primul semn vizibil al faptului că echipa din spatele Street Music Festival se pregătește din nou cu ceva inedit prin care va prevesti evenimentul de mare anvergură din weekend. La sfârșitul săptămânii ce tocmai a trecut, trecătorii din zona centrului nou, care au fost pe fază, au putut deja observa că în Piața 25 Octombrie a fost amplasat pianul roz pe care oricine a dorit, l-a putut testa. Avem și un montaj video despre prezența pianului în oraș.

 


Artiști
 
Anul acesta ne bucurăm de prezența artiștilor stradali din 9 țări diferite - Argentina, Italia, Spania, Franța, Regatul Unit, Israel, Ungaria, Polonia și Olanda – care vor sosi cu spectacole memorabile, interesante, și producții care vă vor tăia respirația cu siguranță.
 
Linia muzicală de acest an a fost aleasă de organizatori pe baza votului publicului după încheierea ediției de anul trecut, vot câștigat de HuMen Brass Band (HU) alături de cei de La Orquesta Informal (ARG), Asphalt Theater (ISR), The Potato Patch Band (HU), Kuma Band (ESP), Residual Gurus (ESP), Duo Canalla (ESP). Spectacolele cu foc și efecte speciale vor fi asigurate de către Pyromancer (NL), Kacper Danger (PL) și Pyrovaghi (IT). Iar linia artistică ritmică va fi condusă de către Will Street Show (FR), Latin Duo Circo (ARG), Ian Deadly (UK), Pierro Ricciardi (IT), Fausto Giori (IT), Gaia Matulli (IT) și Pippu (IT), pentru ca atât copiii, cât și adulții să se distreze deopotrivă.

 

Programele se vor desfășura în diferite locații în cele 3 zile de festival, începând cu orele 19.00, și vor dura până la miezul nopții. Merită să urmăriți paginile rețelelor sociale Street Music Festival, atât pe Facebook cât și pe Instagram, respectiv paginile organizatorilor, unde vom furniza în permanență informații de actualitate.
 
Organizat și finanțat de: Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare. Sponsor principal: DRÄXLMAIER Satu Mare, Sponsorii scenelor: Delfingen, Kreativ, Transpink, Yard, eveniment susținut de Consiliul Județean Satu Mare. 

 

Să ne pregătim împreună pentru cel mai colorat, interesant eveniment cultural sătmărean al verii. Să trăim experiența și atmosfera adevărată a Street Music Festival!
 

 
Politica de Cookie