Remek nyárzárás elismert előadókkal a második alkalommal megszervezett World Music Festival-on
Három napon keresztül világhírű előadók lüktető mediterrán és a balkáni ritmusokkal töltötték meg a Tűzoltótorony környékét, a második alkalommal megszervezett World Music Festivalt. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ háromnapos világzenei rendezvénnyel búcsúztatták az idei fesztiválszezont.

A rendezvény első napján a mediterrán világ élénk hangulatát az izraeli Nataly Oryon és az olasz Fanfara Station hozta el a szatmári közönségnek.

 

 

Szombaton elsőként a nagyszebeni Domino lépett színpadra, ám kétségkívül a legtöbben a világhírű, az Emir Kusturica filmekből is ismert Boban Marković Orkestarra voltak kíváncsiak. Fantasztikus hangulatot teremtettek, így nem csoda, hogy kétszer is visszatapsolta őket a közönség.

 

 

Vasárnap, a fesztivál zárónapján a magyar zenei világ egyik legnagyobb felfedezettjeként számon tartott Дeva/Deva kápráztatta el a közönséget. A fiatal énekesnőt követően a reggae és a klezmer elemeket mesterien használó, rutinos fesztiválzenekar, a német RotFront "Emigrantski Raggamuffin Kollektiv" zárta a rendezvényt.

 

 

A World Music Festival nem titkolt célja, hogy más nagyobb és nemzetközileg is elismert rendezvényhez hasonlóan, mint amilyen a Samfest Jazz&Wine és a Street Music Festival, hozzájáruljon a város turisztikai népszerűsítéséhez és látogatókat vonzzon nem csupán a környező megyékből, de a környező országokból egyaránt.

 

Közben lehet készülni a következő rendezvényre, október 1-jén az Északi Színházba várják az érdeklődőket a TEDxSatuMare konferenciára. A bejelentett előadókat a TEDxSatuMare weboldalán és facebook oldalán lehet megtekinteni, ugyanitt további információk is találhatóak a közelgő rendezvényről.
 

 
Cookie