Művészet Nemzetközi Világnapja
A művészet világnapjáról a megyeközpontban is megemlékeztek szerda este. Az Aurel Popp Művészeti Líceum felújított épületének falára a diákok alkotásiból készült képek lettek kivetítve.

Április 15-én ünneplik a művészet világnapját, melyről Szatmárnémetiben látványos fényfestéssel emlékeztek meg. Szerda este az Aurel Popp Művészeti Líceum felújított épületére a diákok munkáiból készült, látványos fényfestést vetítettek, ezzel is igyekezve a művészetre irányítani a figyelmet. A fényfestés, bár zord időjárási körülmények között valósult meg, szívet melengető volt, és a jelenlévők, járókelők egy pillanatra megfeledkezhettek a borús hétköznapról. A szemet gyönyörködtető fényfestést a líceum pedagógusai és diákjai mellett a szatmáriak is megtekintették 20 órától kezdődően, bár a járványügyi helyzet miatt nem volt széles körben, előre népszerűsítve az esemény.

A falra kivetített alkotások mindegyike jelenlegi és volt diákjaink munkája. Iskolánk híres tehetséges zenész diákjairól, kórusáról, valamint zenekaráról is, azonban a járványügyi helyzet miatt sajnos nem tudtuk élőben is kivitelezni, most nem tudtuk megörvendeztetni a szatmáriakat koncertjeikkel. Az Aurel Popp Művészeti Líceum közössége reménykedik abban, hogy hamarosan véget ér ez a korlátozásokkal teli időszak, s akkor élőben, szemtől szemben is rendezhetünk kiállításokat, tarthatunk koncerteket, hisz a művészetet ápolni kell, csak így lehet fenntartani és megtartani. 

 

 
Cookie