SZATMÁRI TERMÉKEK VÁSÁRA

A programról

Globális, regionális és Szatmár megyei szinten is megfigyelhető az élelmiszerláncok, diszkontok dominanciája: a  multinacionális illetve közepes, regionális láncok agresszív kampánnyal versenyeznek a fogyasztókért, a vásárlói bizalom nő, a mindennapi piaci vásárlást felváltja a heti nagybevásárlás a szupermarketben.

Azt kell megállapítsuk, hogy ezen a piacon a helyi termelők már nem versenyképesek, folyamatosan kiszorulnak a piacról, ráadásul a fogyasztói trendek is ellenük dolgoznak. 

A mai fogyasztói trendek kiiktatják a legtermészetesebb kapcsolatot: a fogyasztó már nem a termelőt keresi hanem  átugorva a többi szintet, csak a szupermarketek polcain találkozik a termékkel. Viszont ott sem a helyi terméket vásárolja, hanem sok esetben import, fagyasztott, sokszor kétes minőségű, hasonló termékeket.  A helyi termék a fogyasztó szemében nem értékes, a helyi termelő marketing eszköztára véges, fogalmazhatunk úgy is: a helyi termék “nem menő”. A helyi termékek népszerűsítésének célja: visszatérni a legtermészetesebb úthoz, a termelő és a fogyasztó közötti direkt kapcsolathoz. Ezt vállaltuk fel Egyesületünkkel, a Szatmári Termék projekttel és védjegy rendszerrel.

Bár a multinacionális vállalatok kényelmes környezetben, szélesebb termékskálával, különböző akciós ajánlatokkal kecsegtetnek minket, tudatos vásárlóként mégis a helyi gazdák, termelők, kézművesek portékáit kell választanunk. Hogy miért? Íme néhány ok a miért:

 • a helyi termék egészségesebb és ízletesebb
 • bízhatunk a helyi gazdákban
 • helyi termék vásárlásakor a helyi gazdaságokat támogatjuk
 • óvjuk környezetünket
KÉPEK
 
Események a program alatt
 1. Központi park
  ☀️ A húsvéti ünnepek alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ idén is megszervezi a Húsvéti Vásárt. 🌷 Várunk mindenkit sok szeretettel április 8-tól április 23-ig naponta 10.00 és 18.00 óra között a Központi Parkban, ahol kizárólag minőségi helyi termékeket, kézműves dekorációkat és az ünnepi asztalra való finomságokat szerezhetnek be. 💐Az idei Húsvéti Vásárra számos meglepetéssel és újdonsággal készülünk: eljutunk a város lakónegyedeibe, ugyanakkor a gyerekekről sem feledkezünk meg, hiszen számos színes programot szervezünk számukra a Központi Parkban! 🐣 További információkért kövessék a Húsvéti Vásár eseményét, illetve a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ Facebook és Instagram oldalai
 2. Központi park
  A Márciuska Vásár február 24-én, a Szerelmesek Napján (Dragobete) nyitja meg kapuit, és a Nemzetközi Nőnapig (március 8.) minden nap 10.00 és 18.00 óra között várja ez érdeklődőket a helyi műhelyekben készült kézimunkákkal és ajándékokkal.
 3. Központi park
  Ismét elhozzák Szatmárnémetibe a tavasz hangulatát és ízeit a helyi termelők, a hétvégén ugyanis újból Szatmári Termékek Vásárát szervez a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület a régi központbeli parkban.
 4. Központi park / Régi központ
  Visszatér a húsvéti vásár Szatmárnémeti régi központjába. Ismerkedjenek meg Önök is a helyi termelők portékáival április 23 és május 1-je között, naponta 10-től 18 óráig a régi központ parkjában szervezett Szatmári Termékek Vásárán!
 5. Központi Park / Régi központ
  🐇🌷🐰🐤Nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük, idén egy remélhetőleg hagyománnyá váló kezdeményezést indítunk útjára Szatmárnémetiben: a húsvéti vásárt, csak és kizárólag helyi termékekkel. Meghívjuk hát Önöket a Szatmári Termékek Vásárára, március 26. és április 3. között minden nap 10-től 18 óráig, a régi központ parkjába. Hasonló rendezvénnyel készülünk az ortodox húsvéti ünnepre is.
Egyéb programok
Cookie