VISIT SATU MARE
 • FOLYAMATBAN
 • SZATMÁRI TURISTÁK
 • SZÉNÁS ZALÁN
 • promovare@gmz.ro

A programról

A Visit SM program célja a turizmus fellendítése, a város turisztikai vonzerejét erősítő rendezvények szervezése. A projekt keretében a lakosság igényeit is felmérik a turisztikai érdekességek kapcsolatban. A program tevékenységei közé tartozik a város arculati stratégiájának kidolgozása, illetve a turizmus népszerűsítése. 

Turisztikai információs pont kialakítása: A Megyei Művelődési Irodával együttműködve javasoljuk a turisztikai információs pont létrehozatalát a Művészeti Múzeum épületében vagy más forgalmas helyen.


A "Városlátogatás Szatmárnémetiben" projekt keretében 2021 őszén kerül sor a turistákat bevonzó tevékenység indítására: a közösségi médiában használt fizetett hirdetéseken keresztül más megyékből is szeretnénk látogatókat vonzani, illetve úgynevezett “city-break” nevű csomagokat ajánlani nekik.  

A city-break fő programjai közé tartozik a StreetMusic Festival, a Samfest Jazz, a karácsonyi vásár megnyitása és a Művészetek Hétvégéje.
A Visit SM program keretében webes platformokat és mobil alkalmazásokat hozunk létre, valamint turisztikai promóciós anyagokat kínálunk a turisták számára.
 

 
Események a program alatt
 1. Művészeti Múzeum, Iparosotthon
  A 2021-es FEHÉR/FEKETE Biennálé kortárs művészeti kiállítás, két különböző témát jelentekzik: „VÍRUS NAPLÓ” és „30 ÉV UTÁN”. November 26-án 17.00 órától nyílik meg a "VÍRUS NAPLÓ" fotókiállítás a Művészeti Múzeumban. A "30 ÉV UTÁN" című kiállítás a Iparosotthonba nyílik meg, november 26-án 17.00 órától.
 2. Corneliu Coposu sétány
  A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és G.M. Zamfirescu Kulturális Központ a Batthyány-sétányon (Corneliu Coposu) szatmári építészek legutóbbi két évének munkáit mutatja be október 30-ig. Az esemény párhuzamosan 5 helyszínen zajlik, Szatmárnémeti mellett Kolozsvár, Nagyvárad, Nagybánya és Gyulafehérvár a program résztvevői. 🤝Látogasson ki Ön is, és igény esetén válasszon szatmári építészt!
 3. Iparosotthon
  150 éve avatták fel a Nagykároly - Szatmár közötti vasútvonalat! Ennek mentén egy múltat idéző kiállítás lesz megtekinthető szeptember 24. és október 10-e között, ahol látható lesz ing. Lőrincz Tibor és a Szatmári Bélyeggyűjtő Klub gyűjteményébe tartozó ritka bélyegek, illetve az "Aurel Pop" Művészeti Líceum növendékeinek munkája is.
 4. Corneliu Coposu sétányon
  Bolygónk, a Föld, különleges és igazán egyedülálló. A harmadik bolygó a Naptól és az egyetlen, amely tudományosan megerősítetten otthont ad az életnek, olyan formában, ahogy azt mi ismerjük. Minden másodpercben megad nekünk mindent, amire szükségünk van az élethez, és nem szabad elfelejtenünk, hogy milyen kiváltságosok is vagyunk ezáltal. Mindezt egy szóval így foglalhatjuk össze: Gaia. Luke Jerram brit művész fényinstallációja, a Föld bolygó részletes reprodukciója a NASA képei mentén.
Egyéb programok
Cookie