TÂRGUL PRODUSELOR SĂTMĂRENE
TÂRGUL PRODUSELOR SĂTMĂRENE

Despre Program

Atât pe plan mondial cât și în județul Satu Mare, putem observa dezvoltarea multinaționalelor și acapararea a sectorului pieței alimentare. Ca urmare, micii producători locali nu mai sunt competitivi, iar tendințele consumatorilor lucrează și ele împotriva lor.

Scopul promovării produselor locale este reîntoarcerea la cea mai firească relație de până acum, relația DIRECTĂ dintre producător și consumator. Scopul Asociației este a-i susține pe producătorii locali și produsele lor, consolidarea patriotismului local, contribuind astfel la dezvoltarea economică a județului Satu Mare, la succesul producătorilor locali, fermierilor și familiilor lor.

Deși companiile multinaționale ne oferă o gamă mai largă de produse și ne atrag prin diverse oferte, trebuie să învățăm sa fim cumpărători conștienți, să alegem portofoliile fermierilor, producătorilor și meșterilor locali.

Iată câteva motive de ce: 

 • Produsul local este mai sănătos și mai gustos
 • Producătorul local susține evenimente și instituții locale
 • protejăm și mediul înconjurător
 
IMAGINI
 
EVENIMENTE DIN CADRUL PROGRAMULUI
 1. Parcul Central
  Producătorii, meșterii și artizanii sătmăreni au parte de toată susținerea noastră! Vă invităm și pe voi să fiți alături de ei și să le răsplătiți munca la ediția din acest weekend a Târgului Produselor Sătmărene. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural ,,G.M. Zamfirescu” și Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale , cu sprijinul Primăria Municipiului Satu Mare / Szatmárnémeti, a Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană.
 2. Parcul Central
  Târgul de Paște revine în Parcul Central! Centrul municipiului Satu Mare va găzdui în perioada 23 aprilie - 1 mai, între orele 10.00 și 18.00, o nouă ediție a Târgului de Paște, organizat cu prilejul Sărbătorilor Pascale Ortodoxe. Din 23 aprilie, în Piaţa Libertăţii din centrul municipiului Satu Mare s-a reamenajat un nou târg de Paşti, exact ca acum o lună. Producătorii locali sunt pregătiţi să ofere sătmărenilor o gamă variată de produse specifice, pentru masa festivă, de la şuncă, brânzeturi, pălincă şi vin, până la prăjituri şi decoraţiuni hand-made cu elemente tematice.
 3. Parcul Central
  În acest an, avem onoarea să lansăm și să punem bazele unui eveniment care să devină tradiție în Satu Mare: Târgul de Paște, cu produse 100% locale. Vă invităm așadar, la Târgul Produselor Sătmărene, în perioada 26 martie - 3 aprilie, între orele 10.00 și 18.00, în parcul din Piața Libertății. Un eveniment similar va fi organizat și cu ocazia Sărbătoarelor Pascale Ortodoxe.
ALTE PROGRAME
Politica de Cookie