Márciuska Vásár

Márciuska Vásár

A Márciuska Vásár február 24-én, a Szerelmesek Napján (Dragobete) nyitja meg kapuit, és a Nemzetközi Nőnapig (március 8.) minden nap 10.00 és 18.00 óra között várja ez érdeklődőket a helyi műhelyekben készült kézimunkákkal és ajándékokkal.
Esemény leírása

Az idei évben is megrendezésre kerül Szatmárnémetiben a „Márciuska Vásár” amelynek célja a helyi kézművesek és termelők termékeinek a népszerűsítése, valamint a 2017 óta az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján szereplő márciuska hagyomány megerősítése.A Márciuska Vásár február 24-én, a Szerelmesek Napján (Dragobete) nyitja meg kapuit, és a Nemzetközi Nőnapig (március 8.) minden nap 10.00 és 18.00 óra között várja ez érdeklődőket a helyi műhelyekben készült kézimunkákkal és ajándékokkal.

 

A 25 helyi árus ezúttal is egyedi, a helyi kultúra ihlette, kreatív elemekkel ellátott, kézzel készített termékeket kínál eladásra, amelyek az áruházakban és bevásárlóközpontokban nem találhatóak meg. A különféle természetes anyagokból készült termékeken kívül más ajándékok is megtalálhatóak, többek között nemes borok, pálinkák, finom desszertek, natúr szörpök, lekvárok, levendula- és illóolajok.A rendezvény szervezői a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködve.

 

Azt javasoljuk Önöknek, hogy váljanak tudatos vásárlókká, válasszanak helyi termékeket, ezzel is támogatva a helyi gazdaságot.
 

 
 
×
HÍREK
A hétvégén ismét utcazenével és művészettel telnek meg Szatmárnémeti utcái és terei. Július 12-14. között várja az érdeklődőket a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvénye, az immár tizedik kiadását ünneplő Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál.
A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmár Megyei Tanáccsal, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközponttal és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködésben idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
Cookie