Márciuska Vásár

Márciuska Vásár

A Márciuska Vásár február 24-én, a Szerelmesek Napján (Dragobete) nyitja meg kapuit, és a Nemzetközi Nőnapig (március 8.) minden nap 10.00 és 18.00 óra között várja ez érdeklődőket a helyi műhelyekben készült kézimunkákkal és ajándékokkal.
Esemény leírása

Az idei évben is megrendezésre kerül Szatmárnémetiben a „Márciuska Vásár” amelynek célja a helyi kézművesek és termelők termékeinek a népszerűsítése, valamint a 2017 óta az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján szereplő márciuska hagyomány megerősítése.A Márciuska Vásár február 24-én, a Szerelmesek Napján (Dragobete) nyitja meg kapuit, és a Nemzetközi Nőnapig (március 8.) minden nap 10.00 és 18.00 óra között várja ez érdeklődőket a helyi műhelyekben készült kézimunkákkal és ajándékokkal.

 

A 25 helyi árus ezúttal is egyedi, a helyi kultúra ihlette, kreatív elemekkel ellátott, kézzel készített termékeket kínál eladásra, amelyek az áruházakban és bevásárlóközpontokban nem találhatóak meg. A különféle természetes anyagokból készült termékeken kívül más ajándékok is megtalálhatóak, többek között nemes borok, pálinkák, finom desszertek, natúr szörpök, lekvárok, levendula- és illóolajok.A rendezvény szervezői a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködve.

 

Azt javasoljuk Önöknek, hogy váljanak tudatos vásárlókká, válasszanak helyi termékeket, ezzel is támogatva a helyi gazdaságot.
 

 
 
×
HÍREK
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ a PONT csoporttal közösen szeptember elején útjára indította a Com’ON Szatmárnémeti ifjúsági részvételi költségvetés programot.
Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel ismét érkezik nagyszabású TEDx konferencia. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén a szakmájában elismert 10 neves előadó tart inspiráló előadásokat aktuális témákban. A idei évben a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a kiégésről, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.
Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare! Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel idén is megszervezik a TEDxSatuMare konferenciát. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén is neves előadók, szakemberek tartanak inspiráló előadásokat. A többéves kihagyást követően tavaly ismét megszervezett szatmárnémeti TEDx nagy sikernek örvendett. A kapcsolatépítő rendezvény telt házzal tért vissza, ami jól mutatja, hogy igény van az ilyen és ehhez hasonló találkozási pontokra, szakmai konferenciákra.
Három napon keresztül világhírű előadók lüktető mediterrán és a balkáni ritmusokkal töltötték meg a Tűzoltótorony környékét, a második alkalommal megszervezett World Music Festivalt. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ háromnapos világzenei rendezvénnyel búcsúztatták az idei fesztiválszezont.
Cookie