Márciuska Vásár

Márciuska Vásár

A Márciuska Vásár február 24-én, a Szerelmesek Napján (Dragobete) nyitja meg kapuit, és a Nemzetközi Nőnapig (március 8.) minden nap 10.00 és 18.00 óra között várja ez érdeklődőket a helyi műhelyekben készült kézimunkákkal és ajándékokkal.
Esemény leírása

Az idei évben is megrendezésre kerül Szatmárnémetiben a „Márciuska Vásár” amelynek célja a helyi kézművesek és termelők termékeinek a népszerűsítése, valamint a 2017 óta az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján szereplő márciuska hagyomány megerősítése.A Márciuska Vásár február 24-én, a Szerelmesek Napján (Dragobete) nyitja meg kapuit, és a Nemzetközi Nőnapig (március 8.) minden nap 10.00 és 18.00 óra között várja ez érdeklődőket a helyi műhelyekben készült kézimunkákkal és ajándékokkal.

 

A 25 helyi árus ezúttal is egyedi, a helyi kultúra ihlette, kreatív elemekkel ellátott, kézzel készített termékeket kínál eladásra, amelyek az áruházakban és bevásárlóközpontokban nem találhatóak meg. A különféle természetes anyagokból készült termékeken kívül más ajándékok is megtalálhatóak, többek között nemes borok, pálinkák, finom desszertek, natúr szörpök, lekvárok, levendula- és illóolajok.A rendezvény szervezői a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködve.

 

Azt javasoljuk Önöknek, hogy váljanak tudatos vásárlókká, válasszanak helyi termékeket, ezzel is támogatva a helyi gazdaságot.
 

 
 
×
HÍREK
A különleges szelfie- és fotópont holnaptól várja a szatmáriakat a Batthyány (Corneliu Coposu) sétányon. Mindazok számára, akik február 10-12-én 15:00- 17:00 között látogatják meg a fotópontot, egy-egy nyomtatott fényképet is készítünk ajándékba. Örökítsük meg a szerelmet!
Gyermekfoglalkozások a Mikulás-műhelyben, Mikulásvonat, helyi termékek és koncertek November 29-én, kedden 18.00 órától az ünnepi fények felkapcsolásával hivatalosan is megkezdődik a karácsonyvárás Szatmárnémetiben, hiszen megnyitja kapuit az Október 25-é téren a Karácsonyi Vásár is.
9 fantasztikus előadó, inspiráló és motiváló előadások és egy nyitott közönség - ilyen volt a TEDxSatuMare - Community changers.
Románia legnagyobb kerékpáros versenyének startjára készülünk, ugyanis a Tour of Romania idei kiírása ezúttal Szatmárnémetiből indul
Cookie