MEGLEPETÉSEKKEL TELI KARÁCSONYI VÁSÁR
A karácsonyvárás az év egyik legszebb időszaka, amely során mindenki ünnepváró hangulatba kerül.A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal szeretné még színesebbé és tartalmasabbá varázsolni ezt a periódust, ezért karácsonyi vásárával arra törekszik, hogy olyan hellyé varázsolja a várost, ahol minden nap valami új meglepetéssel és csodálatos látvánnyal találkozhatnak a szatmáriak. A történelmi belvárosban és az azt körülvevő utcákban ünnepi fényekbe öltöznek az útszéli fák, amit különböző téli és karácsonyi figurák – rénszarvasok, hóemberek -valamint egy fényalagút egészít ki.

Ugyanakkor az idei évben nemcsak a központban lesz ünnepi légkör, hanem a 16-os lakónegyedbeli, templom előtti Csend park, az UFO park és az Anghel Saligny téri park is karácsonyi díszbe öltözik. A lakónegyedekben pedig karácsonyi fényfestés kerül a tömbházakra.

 

Akárcsak az ezt megelőző években, ezúttal is november 30-án kerül sor az ünnepi fények felkapcsolására, ami után a régi központbeli parkban megnyílnak a különböző finomságokat áruló házikók, a parkot megtölti majd a forralt bor, a mézeskalácsok és a sütemények illata. Minden termelői kisháznál különböző, hagyományos módon készített élelmiszereket, dekoratív elemeket, és egyéb kézműves termékeket találhatnak majd a szatmáriak. 

 

Azok, akik helyeket szeretnének igényelni a kisházakba, november 25-ig megtehetik azt a következő linken: https://bit.ly/producatorsm, de kiemeljük, hogy a polgármesteri hivatal elsősorban a szatmári termelőket részesíti előnyben.

Idén is lesz a parkban adventi koszorú, amelynek első gyertyáját november 26-án gyújtják meg, külön házikóban pedig a Mikulás és manói is jelen lesznek, akik átveszik a nekik szánt leveleket és közös képet is készíthetnek majd velük a gyerekek.


A karácsonyi vásár szervezői a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont. A vásár január 3-án ér véget.

 
Cookie