Közel 4.000-en látogatták a Tűzoltótornyot a nyáron
Mától, szeptember 22-étől zárja kapuit a Tűzoltótorony az őszi-téli időszakra: a kedvezőtlen időjárási körülmények és a közelgő szeles, hideg időszak nem teszi lehetővé a 47 méteres magasságú kilátó biztonságos használatát.

Az elmúlt időszak viszont rendkívül sikeres volt: a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ közösen azon dolgozott, hogy a Tűzoltótorony ismét városunk népszerű látványossága legyen. Az idei év májusában kezdtük el keresni a Tűzoltótorony Őreit: idegen nyelveket jól ismerő szatmári fiatalokat alkalmaztunk nyári munkára és május 21-én meg is nyitottuk a kaput, amikortól szinte minden nap várta az odalátogatókat a Tűzoltótorony és annak csodálatos panorámája.

A torony árnyékában elhelyezkedő parkban egy közösségi teret alakítottunk ki színes babzsákok, függőágyak, lampionok segítségével. Az elmúlt négy hónapban 2.837-en váltottak jegyet a torony megtekintésére, ám mivel a gyermekeknek ingyenes a belépés, így ez a szám közel 4.000-re tehető összesen. Ez idő alatt 21.758 lej értékű jegybevételt regisztrált a Kulturális Központ. Emellett számos kulturális rendezvénynek is otthont adott a dr. Fátyol Rudolfról elnevezett park. Itt élvezhette a szatmári közönség a különböző zenei stílusú koncerteket, mint a jazz, a funk vagy akár a blues akkordjait.

Olyan művészek léptek színpadra, mint a jazz rocksztárja Avishai Cohen vagy a sokak által közkedvelt Bagossy Brothers Company, a Szatmári Nyár rendezvénysorozat keretében pedig a helyi művészek, zenekarok léptek színpadra. Most következik egy alapos takarítás, az állagmegőrzési munkálatok elvégzése a Tűzoltótorony belsejében, jövőre pedig még hangulatosabb rendezvényeknek fog otthont adni a tornyot körülelő park. Azért, hogy időben értesülj a elkövetkezendő időszak rendezvényeiről, mindenképp kövesd a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ facebook oldalát!

 
Cookie