A költészet napja
Rövid videóval tiszteleg a szatmárnémeti G. M. Zamfirescu Művelődési Központ a március 21-ei költészet napja alkalmából, vasárnap délben, az intézet Facebook-oldalán (Facebook.com/gmzamfirescu) is közzétett hét perces Poeziua címet viselő összeállításában hét fiatal verskedvelő és versíró szaval.

A forgatás helyszíne a szatmárnémeti Iparosotthon volt, a művelődési ház kihangsúlyozza: a forgatás idején minden vírusvédelmi intézkedést betartottak. Az összeállításban Cazacu Laura szavalja el Marin Sorescu Am zărit lumină című versét, Loga Szilárd Diákok Miatyánkja címet viselő saját költeményét adja elő az Iparosotthon erkélyéről a kamera közvetítésével a közönségnek. Halici Alessia Mihai Eminescu De-or trece anii… című versét szavalja el, Soponar Maria pedig Florin Piersic Viaţa este o poveste című pár sorosát. Sztankovics Alexandra Időeltolódás című saját költeményét szavalja a videón, Ana Chişluca Pierzând controlul saját költeményét osztja meg a hallgatósággal, Boldan Rareş pedig a Robin and the Backstabbers — SPNZRTR című verset szavalta.

A hangulatos összeállítás a Samstudia Egyesülettel közösen készítette a művelődési ház, projektjüket a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatta. 

 

 
Cookie