VISIT SATU MARE

Despre Program

Obiectivul programului Visit Satu Mare este promovarea turistică și organizarea evenimentelor care vor consolida atracția turistică a orașului.  Prin intermediul proiectului se va cuprinde o consultare cu publicul privind punctele de interes turistic. Activitățile din acest program: elaborarea strategiei de city branding și promovarea turistică. 


Înființarea punctului de informare turistică: În cooperare cu Biroul Județean de Turism Cultural, propun organizarea comună a punctului de informare turistică în clădirea Muzeului de Artă sau într-o altă locație intens circulată. 
Proiectul ”City break in Satu Mare”: pregătim pentru toamna anului 2021 lansarea activității de atragere a turiștilor: prin reclame plătite în social media pe plan regional, vom atrage vizitatori la evenimente din municipiu din afara județului, oferindu-le pachete de city break. 


Principalele date pentru city-break vor fi StreetMusic Festival, Samfest Jazz, deschiderea Târgului de Crăciun, Weekend of Arts. 
În cadrul programului Visit Satu Mare vor fi realizate platforme web și aplicație mobilă pentru turiști precum  și materiale de promovare turistică. 

 
EVENIMENTE DIN CADRUL PROGRAMULUI
 1. Catedralei Romano-Catolice
  De Zilele Orașului Satu Mare, pregătim tradiționalul tur pietonal ghidat, prilej foarte bun de a descoperi povestea frumosului nostru oraș.
 2. Catedrala Romano-Catolică
  De Zilele Orașului Satu Mare 2024, pornim într-o nouă călătorie Treasure Hunting - vânătoare de comori urbane! De data aceasta, tema centrală a vânătorii de comori este Piața Libertății și Centrul Vechi al orașului.
 3. Muzeul Județean Satu Mare
  Grupul de artiști de pe str. Ștrandului împreună cu Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” organizează în perioada 31 mai - 15 iunie cea de-al 11-a ediție a expoziției anuale de artă contemporană „Atelier în mai”.
 4. parcul dr. Fátyol Rudolf
  Deschiderea Turnul Pompierilor - unul dintre cele mai importante obiective turistice, simbolul orașului - își redeschide porțile în 27 aprilie.
 5. Casa Meșteșugarilor și Muzeul de Artă
  Bienala ALB/NEGRU 2021 isi propune doua difertiă temă "JURNAL DE VIRUS" și ''DUPĂ 30 DE ANI''. Expoziția de fotografie "JURNAL DE VIRUS" va avea deschiderea la Muzeul de Artă, în data de 26 noiembrie de la ora 17.00 Expoziția ''DUPĂ 30 DE ANI'' va avea deschiderea la Casa Meșteșugarilor, în data de 26 noiembrie de la ora 17.00
 6. pasajul Corneliu Coposu
  Primăria Municipiului Satu Mare prin Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu" sprijină și în acest an munca și implicarea arhitecților sătmăreni! Până în 30 octombrie, sătmărenii sunt invitați să viziteze expoziția- concurs amenajată pe pasajul Corneliu Coposu, în cadrul căreia sunt prezentate lucrări de locuințe, design interior, restaurare, scenografie, realizate în ultimii doi ani de arhitecții, membrii în cadrul Ordinului Arhitecților din România, filiala Satu Mare. Evenimentul este organizat în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania 2021, ediția a V-a și se desfășoară simultan în orașele Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare și Alba Iulia. 
 7. Casa Meșteșugarilor
  Astăzi am deschis, într-un cadru festiv, expoziția ”Căi ferate în jurul Sătmarului - 150 de ani de la inaugurarea liniei de cale ferată Carei - Satu Mare”. Expoziția se poate vizita în Casa Meșteșugarilor, între 24 septembrie - 10 octombrie, între luni și vineri, orele 9 și 15. Mulțumim elevilor Liceului de Arte Aurel Popp pentru contribuție și implicare!
 8. Pietonala Coneliu Coposu
  Planeta noastră, planeta Pământ, este una specială. A treia planetă de la Soare este singura confirmată că ar găzdui viața așa cum o știm noi. Ne oferă în fiecare secundă tot ceea ce avem nevoie pentru a trăi, pentru a ne dezvolta și ar trebui să nu uităm cât de privilegiați suntem. Rezumăm toate acestea într-un singur cuvânt: Gaia. Instalația de lumină a artistului britanic Luke Jerram este o reproducere detaliată a planetei Pământ după imagini de la NASA. Are o dimensiune de 7 metri, iar fiecare centimetru de pe suprafața ei reprezintă 18 kilometri din suprafața Pământului. Gaia este pentru a doua oară în România, după ce prima dată a vegheat deasupra privirilor fermecate ale publicului în clădirea The Office, în cadrul Lights On Romania 2021.
ALTE PROGRAME
Politica de Cookie