COM'ON Satu Mare

Despre Program

Cu alte cuvinte, Com'ON este un proces adresat tinerilor, bazat pe principiile bugetării participative, bazat pe trio-ul:

  • susținătorul financiar – adică Primăria Satu Mare, factorul de decizie care hotărăște să delege decizia către public
  • un grup de tineri – adică voi tineri cu idei creative și gata să le pună în practică
  • membrii comunității – adică sătmărenii oameni care locuiesc, studiază sau lucrează în Satu Mare, care decid prin vot care dintre inițiative sunt cu adevărat favorabile orașului și care trebuie implementate

 

Bine-bine, dar ce trebuie făcut?

 

Trimiterea ideilor - Orice grup de tineri format din cel puțin trei membri cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani care poate transforma o idee într-un plan de acțiune este binevenit să aplice. Un grup poate propune oricâte inițiative dorește, din care pot fi premiate maximum două.

6 septembrie – 3 octombrie, ora 16:59

 
     
Evaluare tehnică - Ideile propuse sunt supuse unei evaluări tehnice pentru a se verifica dacă sunt eligibile (în conformitate cu regulamentul).

Când: 3 octombrie - 6 octombrie

      
    
Vot - Orice persoană care locuiește, lucrează sau studiază în Satu Mare poate vota pentru maximum 10 idei. Procedura de vot se desfășoară online.

Când: 7 octombrie - 22 octombrie, ora: 23:59

      
     
Premierea - Ideile sunt premiate în ordine descrescătoare în funcție de numărul de voturi, dacă au strâns minimum 30 de voturi. 

Când: începând cu 23 octombrie

      
    
Implementare - Grupurile de tineri își pun în practică ideile sub monitorizarea echipei de management Com'ON.

Când: 1 noiembrie - 15 decembrie

  
Procesul participativ Com’ON Satu Mare este finanțat de Primăria Municipiului Satu Mare, implementat de Centrul Cultural G.M. ZAMFIRESCU și Grupul PONT.

 
ALTE PROGRAME
Politica de Cookie