COM'ON Satu Mare

Despre Program

Cu alte cuvinte, Com'ON este un proces adresat tinerilor, bazat pe principiile bugetării participative, bazat pe trio-ul:

  • susținătorul financiar – adică Primăria Satu Mare, factorul de decizie care hotărăște să delege decizia către public
  • un grup de tineri – adică voi tineri cu idei creative și gata să le pună în practică
  • membrii comunității – adică sătmărenii oameni care locuiesc, studiază sau lucrează în Satu Mare, care decid prin vot care dintre inițiative sunt cu adevărat favorabile orașului și care trebuie implementate

 

Bine-bine, dar ce trebuie făcut?

 

Trimiterea ideilor - Orice grup de tineri format din cel puțin trei membri cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani care poate transforma o idee într-un plan de acțiune este binevenit să aplice. Un grup poate propune oricâte inițiative dorește, din care pot fi premiate maximum două.

6 septembrie – 3 octombrie, ora 16:59

 
     
Evaluare tehnică - Ideile propuse sunt supuse unei evaluări tehnice pentru a se verifica dacă sunt eligibile (în conformitate cu regulamentul).

Când: 3 octombrie - 6 octombrie

      
    
Vot - Orice persoană care locuiește, lucrează sau studiază în Satu Mare poate vota pentru maximum 10 idei. Procedura de vot se desfășoară online.

Când: 7 octombrie - 22 octombrie, ora: 23:59

      
     
Premierea - Ideile sunt premiate în ordine descrescătoare în funcție de numărul de voturi, dacă au strâns minimum 30 de voturi. 

Când: începând cu 23 octombrie

      
    
Implementare - Grupurile de tineri își pun în practică ideile sub monitorizarea echipei de management Com'ON.

Când: 1 noiembrie - 15 decembrie

  
Procesul participativ Com’ON Satu Mare este finanțat de Primăria Municipiului Satu Mare, implementat de Centrul Cultural G.M. ZAMFIRESCU și Grupul PONT.

 
EVENIMENTE DIN CADRUL PROGRAMULUI
  1. Programul de bugetare participativă pentru tineret, Com’ON Satu Mare, și-a încheiat etapa de votare la data de 24 octombrie, în care publicul sătmărean a putut alege dintre cele 38 de proiecte și inițiative creative și unice depuse de echipele înscrise, fiind alese acelea, care se vor bucura de sprijin financiar pentru implementare.
  2. Locuitorii sătmăreni au posibilitatea să-și exprime opțiunile privind proiectele tinerilor cu cele mai faine idei până pe 24 octombrie, pentru a decide care din inițiative vor primi sprijin financiar din partea Primăriei Municipiului Satu Mare.
  3. Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu", împreună cu grupul PONT, a lansat la începutul lunii septembrie programul de bugetare participativă Com’ON Satu Mare.
ALTE PROGRAME
Politica de Cookie