TEDxSatuMare: 10 előadó osztja meg gondolatait a mesterséges intelligenciáról, a kiégésről, üzletről és technológiáról
Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel ismét érkezik nagyszabású TEDx konferencia. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén a szakmájában elismert 10 neves előadó tart inspiráló előadásokat aktuális témákban. A idei évben a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a kiégésről, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.

Jegyinformációk : A TEDxSatuMare egy egyedi élményt nyújtó tudásfórum. Jegyeket kizárólag online a bilete.ro hálózatán keresztül lehet vásárolni. Azok számára, akik szeretnének az előadások után az előadókkal közösen egy kötetlen kapcsolatépítő vacsorán is részt venni, korlátozott számban elérhetőek VIP jegy-et is. Érdemes nem az utolsó pillanatra hagyni, hiszen a belépők száma korlátozott.
 

Ismert és elismert előadók
Ismerje meg a 10 kivételes előadót, akik különböző szakterületekről érkeznek, hogy érdekfeszítő előadásokat inspiráljanak, motiváljanak és széletsítsék a résztvevők látószögét. Érinteni fognak olyan témákat, mint a kiégés, a mesterséges intelligencia társadalmi hatásai, az üzleti élet kihívásai a digitális világban.

 

Tudor Giurgiu filmrendező és filmproducer, Románia legnagyobb és legismertebb filmfesztiváljának a TIFF-nek az alapítója és az elnöke. Előadásában a filmszakma szempontjából fogja bemutatni a digitális kor kihívásait és lehetőségeit.

 

Adriana Istrate jóléti tanácsadó és tréner, aki előadásában arról fog beszélni, mennyire eltávolodott az ember a valóságtól, miközben a virtuális térben lájkok és megosztások számának gyűjtögetésével várja a visszaigazolást. 

 

Adrian Dragomir a Termene.ro és a startAI.ro alapítója, aki a mesterséges intelligencia gyors növekedéséről és társadalmunkra gyakorolt hatásairól fogja megosztani gondolatait.

 

Láng Máté a binhatch.com ügyvezető partnere, aki a digitális startupok és az innovatív vállalkozások világáról fogja gondolatait megosztani - hogyan születnek és hogyan fejlődnek illetve miként alkalmazkodnak a piaci szükségletekhez.

 

Cosmin Dărăban, vállalkozó, a GoMag társalapítója és CEO-ja. A TEDx-en a mesterséges intelligencia kereskedelemben való használatáról és jövőképéről fejti ki gondolatait.

 

stiri/2023/tedx/kozos-cove1-copy.jpg

 

Dr. Răzvan Cherecheș a Babeș-Bolyai Tudományegyetem professzora, az UBB-Med projekt koordinátora és közegészségügyi innovátor. A TEDx-en bemutatja, hogyan lehet eredményesen összekötni az akadémiai közeget az innováció világával annak érdekében, hogy megváltoztassa az egészségügyi kihívások megközelítésének módját.

 

Dr. Roxana Brătescu szülész-nőgyógyász rezidens orvos, a #CorpulMeuEsteTemplulMeu, szabad fordításban az "Az én testem, az én templomom" projekt alapítója. Előadásában megosztja gondolatait a kapcsolatok fontosságáról mai összekapcsolt világában.

 

Corina Chirileasa klinikai pszichológus és kiégésből való felépülést segítő szakember. A TEDx előadásában fókuszba helyezi a rohanó világból való elszakadás és az önmagunkkal és környezetünkkel való kapcsolódás fontosságát illetve a kiégésből való felépülés lehetőségeit.

 

Andrei Oltean az Art Factory Transylvania elnöke és ország első és leghíresebb utcai művészet fesztivál, a Nagyszebeni Nemzetközi Street Art Festival igazgatója. A TEDx-en megosztja a résztvevőkkel, hogy mit is jelent a művészet és a közösségépítés perspektívájából a #LogOUT.

 

AG Weinberger zeneszerző és zenész, a Román Kulturális Intézet alelnöke. Október 1-én egy nagyon aktuális témával érkezik: a zene általi szabad kifejezés paradoxona az aktuális evolúciós kontextusban, avagy szükség van-e még zeneszerzőkre?

 

stiri/2023/tedx/fb-cover.jpg

 

A rendezvény támogatói:
Arany fokozatú támogató: DRÄXLMAIER Szatmárnémeti, Kreativ, M-SYS
Ezüst fokozatú támogató: Delfingen, Korall Klinika 
Bronz fokozatú támogató: ZES Zollner Electronic, Konecranes, Extro, Metamob. 
Mobilitásban partnerünk a szatmárnémeti új Toyota Service.

Szervező a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület a G.M. Zamfirescu Kulturális Központtal és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal partnerségben. 

 

A TEDx-el kapcsolatos naprakész információkért és újdonságokért érdemes követni a rendezvény facebook oldalát illetve a TEDxSatuMare weboldalát.
 

 
Cookie