Rekordszámú látogató az idei Szatmárnémeti Utcazene Fesztiválon!
3 csodás nap, 7 helyszín, 20 előadó a világ különböző szegletéből, 100 lélegzetelállító produkció, közel 50 szervező és lelkes önkéntes valamint több, mint 25 ezer látogató. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ valamint a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében július 1-3. között zajlott a város egyik legizgalmasabb és legszínesebb rendezvénye, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál. A rendezvény 8. kiadása rekordszámú látogatót vonzott, hiszen a három nap alatt csaknem 25  ezer ember élvezte a előadásokat.

 

 

„Ez egy olyan rendezvénye városunknak, amely hozzáadott értékkel bír, sajátossága révén pedig több helyszínen is színekkel és élettel tölti meg a város tereit és utcáit. Az Utcazene Fesztivál méltán egy olyan rendezvénye közönségünknek, amely minőségi kikapcsolódást biztosít a szatmáriaknak, a kiváló minőségű művészi performanszoknak köszönhetően, pedig a szatmáriak visszajelzése is pozitív volt a szervezők irányába” - nyilatkozta Kereskényi Gábor, polgármester.

 

 

A hétvégén zajlott rendezvényre több mint 20 világjáró artista és zenész jött, hogy mosolyt és jókedvet csaljon a közönség arcára. A fellépők 10 különböző országból Romániából, Olaszországból, Finnországból, Csehországból, Lengyelországból, Horvátországból, Portugáliából, Ausztriából, Magyarországról valamint Japánból érkeztek. 

A változatos előadások és produkciók között minden korosztály garantáltan megtalálta a magának megfelelő kikapcsolódási lehetőséget, hiszen a szatmári utcákat és tereket játékos zenebohócok, közönséget megszólító artisták, ámulatbaejtő akrobata- és tűzshow-k valamint zenészek és brass bandek lepték el. Az elmúlt évekhez képest a szervezők elhagyták a rendezvény verseny jellegét csupán a facebookon zajló közönségszavazást maradt meg. Ezt a HuMen Brass Band toronymagasan nyerte, akik fantasztikus hangulatot varázsoltak az összes koncertjükön. Nézzétek meg az erről készült hangulat videónkat:

 

 

Szervezők: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület. Támogatók: Transpink és Ecomatrix. Partnerek: Brela Int, Best Shop GSM, Partyservice, Romarta, Edmeea Trans, M-Sys, EdömÉR Medical Service. Az Utcazene Fesztivál következő kiadása 2023. július 7-9. között lesz megtartva.

 

 
Cookie