Készen állsz, Szatmárnémeti? Holnap beizzítjuk a rock rakétáit!
Közép-Európa legnagyobb rockzenei flashmobja, a CityRocks előkészületei az utolsó száz méterhez értek: felépült a színpad, javában zajlanak az Október 25-e tér előkészítési munkálatai ahhoz, hogy július 29-én helyet biztosítson annak a több száz zenésznek és énekesnek, akik nemcsak Románia nagyvárosaiból, de Európa számos országából érkeznek Szatmárnémetibe. Itt lesz többek között Szatmárnémeti “utazó” zászlója is, amelyet egy igazi CityRocks “veterán”, a szatmári 11 éves Gyimesi Áron iratott alá száznál is több zenésszel Veszprémben.
evenimente/000-2023/city-rocks/cr-004.jpg

 

A hatalmas rockbuli iránti érdeklődést mi sem bizonyítja jobban, minthogy a különböző szálláskereső oldalak adatai szerint már alig maradt szabad szálláshely a városban. Ahogy azt már többször is hangsúlyoztuk, a CityRocks előadói az Október 25-e teret lakják be hangszereikkel, ezért a rendezvény ideje alatt a Transilvania sugárúton parkolási korlátozásokra számítsanak a szatmáriak. Ezért a nézők számára azt javasoljuk, hogy gyalog közelítsék meg a helyszínt. Gépkocsira úgysem lesz szükség, főleg, hogy a bulis hangulatról nemcsak a legnagyobb rock slágerek, de hideg sör és ízletes fröccs is gondoskodik, melyekkel tökéletesen le lehet öblíteni a street food truckok kínálta finomságokat.


A CityRocks programja 12.00 órától kezdődik a résztvevő zenészek regisztrációjával és a helyek elfoglalásával. 14.00 órától először a zenei szekciók, majd közös hangpróba lesz, amit 15.00 és 17.00 óra között a CityRocks nyilvános főpróba zár. 17.30-tól a Black River Blues Band koncertje tölti be a teret és adja meg az alaphangulatot. 

 

evenimente/000-2023/city-rocks/cr-003.jpg

 

Magára a flashmobra, azaz a kétszáznál is több zenészből álló CityRocks koncertre 19.00 órai kezdettel várjuk a nézőket és bulizni vágyókat. Olyan nemzetközi, román és magyar slágerek gazdagítják a playlistet, melyekkel garantáltan felpörgetjük a szombat estét. 22.00 órától egy zúzós Hollywood Rose koncerttel zárjuk a napot, akik a Guns ‘N’ Roses legnagyobb slágereit hozzák el Szatmárnémetibe. Mivel a CityRocks egy nemzetközi zenei produkció, melyről fotó és videófelvétel készül, ezért tartós eső vagy zivatar esetén a rendezvényt egy nappal későbbre, azaz július 30-ra, vasárnapra halasztják. 

 

evenimente/000-2023/city-rocks/cr-005.jpg

 

A rendezvény szervezője és finanszírozója a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ. Támogatóink: ZES Zollner Electronic, Kreatív és az Iskola Alapítvány.  Ami pedig a közönséget illeti, tisztelt rocklelkű szatmáriak, fiatalok és szépkorúak, szinglik és családosok, most rajtatok a sor, hogy megmutassátok: a szatmáriak hangja az égig ér! Gyertek ki és énekeljétek, dúdoljátok, de akár teli torokból üvöltsétek a CityRocks zenészeivel a rock nemzetközi, román és magyar slágereit! 


 

 
Cookie