RestArt

A programról

Itt az ideje, hogy RESTARTOT adjunk városunk művészeti életének! Idén augusztus 11-én kezdődik a szatmári Street Art Fesztivál első kiadása, amelynek célja a város hat különböző helyszínének újjáélesztése az utcai művészet segítségével. A projekt keretében hat művész készít majd falfestményeket a következő helyszíneken: a Ion Creangă, Bălcescu-Petőfi és Mircea Eliade iskolák falán, a Titulescu téri transzformátor állomásnál, szeptemberben pedig sorra kerül a Tűzoltótorony melletti fal és a Moose bár teraszáról látható szomszédos falon.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a “G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ, a SamStudia Egyesülettel közösen Önt is szívesen várja városunkba erre az egyedülálló eseményre, amely a SISAF (Nagyszebeni Nemzetközi Street Art Fesztivál) és az Art Factory Association partnereinknek köszönhetően kerül megrendezésre. Városunkban ez lesz az első projekt, amely az utcai művészet kategóriájába tartozik, és amelynek ötletét az idén hetedik alkalommal megszervezésre kerülő Nagyszebeni Nemzetközi Street Art Fesztivál ihlette.

 

 
Események a program alatt
 1. „Lucian Blaga” Gimnázium
  POPESCU a Ion Creangă iskola falára készít falfestményt! Bár sokan keverik az utcai művészetet a graffitivel, ám a vizuális kommunikáció e két formája közötti fő különbség a szándékban rejlik. Az utcai művészek a graffitivel kapcsolatos ötleteket és eszközöket használják, és olyan különleges üzenetet közvetít, amely vitát és reakciót vált ki.
 2. „Bălcescu-Petőfi” Gimnázium
  💥ATOMA💥 Bălcescu-Petőfi iskola falára festett falfestményt!😎 Bár sokan keverik az utcai művészetet a graffitivel, ám a vizuális kommunikáció e két formája közötti fő különbség a szándékban rejlik. Az utcai művészek a graffitivel kapcsolatos ötleteket és eszközöket használják, és olyan különleges üzenetet közvetít, amely vitát és reakciót vált ki.
 3. Titulescu tér
  💥 PARA 💥egy fiatal és tehetséges művész, aki új külsőt varázsol a Titulescu téri transzformátornak 🤩Bár sokan keverik az utcai művészetet a graffitivel, ám a vizuális kommunikáció e két formája közötti fő különbség a szándékban rejlik. Az utcai művészek a graffitivel kapcsolatos ötleteket és eszközöket használják, és olyan különleges üzenetet közvetít, amely vitát és reakciót vált ki.
 4. „Mircea Eliade” Gimnázium
  A Visual-Light CREW 💥 egy dinamikus csapat, tele tehetséges művészekkel!🤩 Bár sokan keverik az utcai művészetet a graffitivel, ám a vizuális kommunikáció e két formája közötti fő különbség a szándékban rejlik. Az utcai művészek a graffitivel kapcsolatos ötleteket és eszközöket használják, és olyan különleges üzenetet közvetít, amely vitát és reakciót vált ki.
 5. Szatmárnémeti, UFO park
  Hogyan látogathatjuk meg a RESTART Fesztivál összes helyszínét, méghozzá a környezetre gyakorolt hatás nélkül? 👉Vasárnap, augusztus 15., 17:00 órakor, elkezdjük a Street Art kerékpáros túrát! A 17-es lakónegyedben található UFO parkból indulunk majd.
Egyéb programok
Cookie