#LogOUT: Kapcsolj ki, hogy ismét jelen légy!
Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare! Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel idén is megszervezik a TEDxSatuMare konferenciát. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén is neves előadók, szakemberek tartanak inspiráló előadásokat. A többéves kihagyást követően tavaly ismét megszervezett szatmárnémeti TEDx nagy sikernek örvendett. A kapcsolatépítő rendezvény telt házzal tért vissza, ami jól mutatja, hogy igény van az ilyen és ehhez hasonló találkozási pontokra, szakmai konferenciákra.

Mire lehet számítani az idei TEDxSatuMare eseményen?
A TEDxSatuMare célja, hogy az elismert szakemberek előadásain keresztül fejlessze és inspirálja a résztvevőket. Egyfajta kapcsolódási pont a hasonló érdeklődéssel és értékeket valló emberek között. A idei évben a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.

 

Hol lehet jegyet váltani a eseményre?
A TEDxSatuMare egy egyedi élményfaktorral rendelkező tudásfórum. Jegyeket kizárólag online a bilete.ro hálózatán keresztül lehet vásárolni. A normál árú jegyeket 150 RON-ért lehet beszerezni. Azok számára, akik szeretnének az előadások után az előadókkal közösen egy kötetlen kapcsolatépítő vacsorán is részt venni, korlátozott számban elérhető 250 RON-ért VIP jegy is.

 

Kik lesznek a szatmári TEDx idei előadói és milyen előadásokra lehet számítani?
A rendezvénynek 10 kiváló előadója lesz. Mind kivételes személyiségek és nagyrabecsült szakembereik. Olyan embereket, akik más perspektívából szemlélik a világot, ötleteiket pedig ezen a nézőponton keresztül képesek gyakorlatba ültetni. Az első hat előadó személye már nyilvános a közönség és az érdeklődők számára.

 

evenimente/000-2023/tedx/3-in-1.jpg

 

Tudor Giurgiu alapítója és elnöke a Román Film Népszerűsítéséért Egyesületnek valamint Románia legnagyobb és legismertebb filmfesztiváljának a TIFF-nek. Tudor egyike azon 24 személynek a világon, aki részt vehetett 2014-ben a rangos Eisenhower-ösztöndíjprogramban. Filmrendezői pályafutása a Legături bolnăvicioase (Love Sick) című alkotással kezdődött. Alkotásaiért számos díjban részesítették. Eddig több mint 50 játékfilm producereként vagy társproducereként tette le a névjegyét a filmszakmában.
 
Andrei Oltean az Art Factory Transylvania elnöke és ország első és leghíresebb utcai művészet fesztivál, a Nagyszebeni Nemzetközi Street Art Festival igazgatója. Andrei a TEDxSatuMare konferencián megosztja a résztvevőkkel, hogy mit is jelent a művészet és a közösségépítés perspektívájából a #LogOUT, miként kerülhetünk újra kapcsolatba környezetünkkel és önmagunkkal.
 
Corina Chirileasa klinikai pszichológus és kiégésből való felépülést segítő coach. Corina a TEDx előadásában fókuszba helyezi a rohanó világból való elszakadást és az önmagunkkal és környezetünkkel való kapcsolódást. Hogyan lehet egy stresszes mindennapokat egy nyugodtabb, tartalmasabb életvitelre cserélni? A kiégést saját bőrén tapasztalta meg. Tapasztalatairól pedig nyíltan beszél, annak érdekében, hogy másoknak is segíteni tudjon.

 

evenimente/000-2023/tedx/3-in-1-copy.jpg

 

Dr. Roxana Brătescu szülész-nőgyógyász rezidens orvos, a #CorpulMeuEsteTemplulMeu, szabad fordításban az "Az én testem, az én templomom" projekt alapítója. Szatmárnémeti születésű, tanulmányait Temesváron végezte, jelenleg Aradon él. Több mint 120 000 követője van a közösségi médiában, ahol egészség és szexuális nevelés témában ingyenes felvilágosítással szolgál nők számára. 

 

Adriana Istrate jóléti tanácsadó és tréner. A banki, az ingatlan és a projektmenedzsment területen dolgozó emberekkel való együttműködésének köszönhetően széleskörű tapasztalatra tett szert. A TEDxSatuMare konferencián Adrina arról fog beszélni, mennyire eltávolodik az ember a valóságtól, miközben a virtuális térben lájkok és megosztások számának gyűjtögetésével várja a visszaigazolást. És mi történik akkor, ha az internetes felületek algoritmusai már nem úgy szolgál minket, ahogy azt szeretnénk?

 

Adrian Dragomir a Termene.ro és a startAI.ro alapítója, a TBF Accelerator partnere, befektető és különböző mastermind csoportok vezetője. Úttörő a román nyelvű mesterséges intelligencia és a gépi tanulás alapú/NLP technológiák fejlesztésében. A TEDxSatuMare rendezvényen a mesterséges intelligencia gyors növekedéséről és társadalmunkra gyakorolt hatásairól fogja megosztani gondolatait. Az elkövetkező időszakban, sok területen fog megjelenni az AI, de abban biztosak lehetünk, hogy az emberi kapcsolatokat nem fogja helyettesíteni.

 

Naprakész információkért és újdonságokért érdemes követni a rendezvény facebook oldalát illetve a TEDxSatuMare weboldalát.

 

 


 

 
Cookie