Vioara lui Enescu - Concert dedicat Zilei Culturii Naționale

Vioara lui Enescu - Concert dedicat Zilei Culturii Naționale

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G.M. Zamfirescu” organizează duminică, 14 ianuarie 2024, de la ora 19:00, un concert extraordinar la Sala Filarmonicii Dinu Lipatti, dedicat Zilei Culturii Naționale, care se sărbătorește în fiecare an pe 15 ianuarie.
Descriere eveniment

Concertul este susținut de violoniștii Gabriel Croitoru și fiica sa, Simina Croitoru care aduc vioara lui Enescu la Satu Mare. Cei doi artiști vor fi acompaniați de Clementina Ciucu - Ristea la pian, iar invitata specială a serii fiind violonista Eva Croitoru- Păucă, fiica Siminei și nepoata lui Gabriel Croitoru.

 

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.
 


Program:
GABRIEL CROITORU – vioară
SIMINA CROITORU - vioară
CLEMENTINA CIUCU-RISTEA - pian
 
George Enescu - Balada pentru vioara si pian
George Enescu - Foaie verde ghiocel pentru vioară și pian
Ciprian Porumbescu - Balada pentru vioară și pian
Dmitri Șostakovici - 5 piese pentru două viori și pian
Nicolas Louis - Fantaisie brillante (L’Amitié) pentru două viori și pian, op. 140
Hubert Bauersachs - Liebeslied pentru două viori și pian, în sol major, op. 29
Edmund von Weber - Trio sur "La gazza ladra" pentru două viori și pian, în re major, op. 3
Carl Kämmerer - Ländler pentru două viori și pian
Moritz Moszkowski - Suita pentru două viori și pian, op. 71
 
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, iar intrarea este liberă.
 

 
 
×
Știri
Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu” pregătesc și în acest an un cadou surpriză pentru sătmăreni cu ocazia Zilei îndrăgostiților - Ziua Sfântului Valentin.
Evenimentul cultural de excepție a adus bucurie în sufletul publicului. Vioara lui Enescu, creatorul de geniu al muzicii românești, a vrăjit publicul sătmărean duminică seara la Filarmonica de Stat ,,Dinu Lipatti''. Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G. M. Zamfirescu’’ au marcat Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar și plin de sensibilitate - ,,Vioara lui Enescu’’.
În 2023, Primăria Municipiului Satu Mare și echipa Centrului Cultural ,,G.M. Zamfirescu” au oferit comunității sătmărene mai mult de 50 de evenimente proprii cu peste 350 de activități culturale și de divertisment.
Programul de bugetare participativă pentru tineret, Com’ON Satu Mare, și-a încheiat etapa de votare la data de 24 octombrie, în care publicul sătmărean a putut alege dintre cele 38 de proiecte și inițiative creative și unice depuse de echipele înscrise, fiind alese acelea, care se vor bucura de sprijin financiar pentru implementare.
Politica de Cookie