Vioara lui Enescu - Concert dedicat Zilei Culturii Naționale

Vioara lui Enescu - Concert dedicat Zilei Culturii Naționale

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G.M. Zamfirescu” organizează duminică, 14 ianuarie 2024, de la ora 19:00, un concert extraordinar la Sala Filarmonicii Dinu Lipatti, dedicat Zilei Culturii Naționale, care se sărbătorește în fiecare an pe 15 ianuarie.
Descriere eveniment

Concertul este susținut de violoniștii Gabriel Croitoru și fiica sa, Simina Croitoru care aduc vioara lui Enescu la Satu Mare. Cei doi artiști vor fi acompaniați de Clementina Ciucu - Ristea la pian, iar invitata specială a serii fiind violonista Eva Croitoru- Păucă, fiica Siminei și nepoata lui Gabriel Croitoru.

 

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.
 


Program:
GABRIEL CROITORU – vioară
SIMINA CROITORU - vioară
CLEMENTINA CIUCU-RISTEA - pian
 
George Enescu - Balada pentru vioara si pian
George Enescu - Foaie verde ghiocel pentru vioară și pian
Ciprian Porumbescu - Balada pentru vioară și pian
Dmitri Șostakovici - 5 piese pentru două viori și pian
Nicolas Louis - Fantaisie brillante (L’Amitié) pentru două viori și pian, op. 140
Hubert Bauersachs - Liebeslied pentru două viori și pian, în sol major, op. 29
Edmund von Weber - Trio sur "La gazza ladra" pentru două viori și pian, în re major, op. 3
Carl Kämmerer - Ländler pentru două viori și pian
Moritz Moszkowski - Suita pentru două viori și pian, op. 71
 
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, iar intrarea este liberă.
 

 
 
×
Știri
În acest weekend, orașul se umple din nou cu atmosfera de street music și cu artiști care vor împânzi străzile sătmărene. În perioada 12-14 iulie suntem așteptați la o nouă ediție a unui renumit eveniment plin de culoare și artă stradală, pentru al zecelea an consecutiv Street Music Festival Satu Mare.
Cu ocazia sărbătorilor pascale, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu", Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, alături de Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, organizează tradiționalul Târg de Paște.
Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu” pregătesc și în acest an un cadou surpriză pentru sătmăreni cu ocazia Zilei îndrăgostiților - Ziua Sfântului Valentin.
Evenimentul cultural de excepție a adus bucurie în sufletul publicului. Vioara lui Enescu, creatorul de geniu al muzicii românești, a vrăjit publicul sătmărean duminică seara la Filarmonica de Stat ,,Dinu Lipatti''. Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G. M. Zamfirescu’’ au marcat Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar și plin de sensibilitate - ,,Vioara lui Enescu’’.
Politica de Cookie