Enescu hegedűje - különleges komolyzenei koncert a román kultúra napja alkalmából

Enescu hegedűje - különleges komolyzenei koncert a román kultúra napja alkalmából

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napja alkalmából január 14-én, vasárnap 19 órai kezdettel a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében egy kivételes hangversenyre várja az érdeklődőket.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Az Enescu hegedűje című koncerten Gabriel Croitoru és lánya, Simina Croitoru hegedűművészek lépnek fel, akik a világhírű román zeneszerző, George Enescu egy-egy hegedűjét szólaltatják meg a szatmári közönség előtt. A két művészt Clementina Ciucu - Ristea zongorán kíséri. Az est különleges vendége Eva Croitoru - Păucă hegedűművésznő, Simina Croitoru lánya és Gabriel Croitoru unokája.
 

A koncertre a belépés ingyenes.
 
Műsoron:


GABRIEL CROITORU – hegedű
SIMINA CROITORU – hegedű
CLEMENTINA CIUCU-RISTEA – zongora
 
George Enescu: Ballada – hegedűre és zongorára
George Enescu:  Foaie verde ghiocel – két hegedűre és zongorára
Ciprian Porumbescu: Ballada – hegedűre és zongorára
Dmitrij Sosztakovics: 5 mű két hegedűre és zongorára 
Nicolas Louis: Fantaisie brillante (L’Amitié) – két hegedűre és zongorára, op. 140
Hubert Bauersachs: Liebeslied – két hegedűre és zongorára, op. 29
Edmund von Weber: Trio sur "La gazza ladra" – két hegedűre és zongorára, op. 3
Carl Kämmerer: Ländler – két hegedűre és zongorára
Moritz Moszkowski: Suite két hegedűre és zongorára, op. 71
 

 
 
×
HÍREK
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ csapata 2023-ban több mint 50 kulturális és szórakoztató rendezvényt, ezeken belül pedig több mint 350 egyéni projektet szervezett a szatmári közönségnek.
A Com’ON Szatmárnémeti, ifjúsági részvételi költségvetés program október 24-én lezárult közönségszavazása során Szatmárnémeti lakói 38 egyedi és kreatív kezdeményezés közül választották ki azokat, amelyek támogatásban részesülhetnek. A helyi lakosok közül több, mint 1150-an vettek részt a szavazáson, összesen több, mint 4500 sms-ben validált szavazatot leadva. A költségvetési számításokat követően az eredetileg meghirdetett 15 támogatott projekt mellett további 3 kezdeményezés valósulhat meg.
Cookie