Târgul Mărțișorului

Târgul Mărțișorului

Târgul Mărțișorului marchează sosirea primăverii și își deschide porțile vineri, 23 februarie.
VREAU SĂ PARTICIP!
Descriere eveniment

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, în colaborare cu Consiliul Județean Satu Mare prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană organizează și anul acesta Târgul Mărțișorului. 

 

Sătmărenii sunt așteptați să viziteze căsuțele celor 23 de meșteri populari în perioada 23 februarie -  3 martie, zilnic între orele 10.00 – 18.00 în Pasajul Corneliu Coposu. 

 

Târgul Mărțișorului marchează sosirea primăverii, iar la fiecare căsuță decorată cu șnurul alb-roșu de mărțișor, vizitatorii vor avea plăcuta surpriză de a admira și achiziționa obiectele minunate de pus în piept, mărțișoare create din diferite materiale de meșterii artizani și producătorii locali care reușesc, ca de fiecare dată, să ne uimească cu rezultatul dibăciei lor. 

 

Târgului Mărțișorului de la Satu Mare pune în valoare munca meșterilor și producătorilor locali care, prin tot ceea ce fac, contribuie la promovarea și conservarea obiceiurilor și tradițiilor specifice zonei noastre.
 

IMAGINI
 
 
×
Știri
În acest weekend, orașul se umple din nou cu atmosfera de street music și cu artiști care vor împânzi străzile sătmărene. În perioada 12-14 iulie suntem așteptați la o nouă ediție a unui renumit eveniment plin de culoare și artă stradală, pentru al zecelea an consecutiv Street Music Festival Satu Mare.
Cu ocazia sărbătorilor pascale, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu", Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, alături de Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, organizează tradiționalul Târg de Paște.
Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu” pregătesc și în acest an un cadou surpriză pentru sătmăreni cu ocazia Zilei îndrăgostiților - Ziua Sfântului Valentin.
Evenimentul cultural de excepție a adus bucurie în sufletul publicului. Vioara lui Enescu, creatorul de geniu al muzicii românești, a vrăjit publicul sătmărean duminică seara la Filarmonica de Stat ,,Dinu Lipatti''. Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G. M. Zamfirescu’’ au marcat Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar și plin de sensibilitate - ,,Vioara lui Enescu’’.
Politica de Cookie