Márciuska Vásár

Márciuska Vásár

Elérkezett a tavaszhírnök márciuskák időszaka, február 23-tól látogatható a Márciuska Vásár.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmár Megyei Tanáccsal, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközponttal és a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel (Szatmári Termék) együttműködésében idén is megszervezi a hagyományos, tavaszköszöntő Márciuska Vásárt.

 

A tavaszvárás jegyében február 23-tól március 3-ig, naponta 10.00–18.00 óra között 23 helyi termelő és kézműves színes termékekkel, kézműves márciuskákkal, egyedi portékákkal várja a szatmáriakat a Batthyány (Corneliu Coposu) sétányon. 

 

A szatmárnémeti Márciuska Vásáron a helyi kézművesek és termelők munkái kerülnek előtérbe, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a helyi hagyományok megőrzéséhez és népszerűsítéséhez.
 

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmár Megyei Tanáccsal, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközponttal és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködésben idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ csapata 2023-ban több mint 50 kulturális és szórakoztató rendezvényt, ezeken belül pedig több mint 350 egyéni projektet szervezett a szatmári közönségnek.
Cookie