Street Music Festival 2023 - Sămbătă

Street Music Festival 2023 - Sămbătă

Muzicieni interesanți, jongleri cu foc și artiști stradali din 9 țări diferite ajung la Satu Mare. Astăzi debutează o nouă ediție Street Music Festival, unul dintre cele mai speciale și colorate evenimente din oraș. La sfârșitul acestei săptămâni, străzile din zona centrală a orașului devin scene pentru artiști și muzicieni de pretutindeni. Pe durata Festivalului, timp de 3 zile, în 6 locații special amenajate, 18 artiști din 9 țări diferite vor susține peste 100 de spectacole pentru publicul sătmărean și pentru cei vin în Satu Mare pentru a se bucura de festival.
VREAU SĂ PARTICIP!
Descriere eveniment

Locații și program

Ceea ce face ca Street Music Festival să fie un eveniment unic, este faptul că spectacolele au loc simultan în mai multe locații. Ediția din acest an propune 6 locații unde fiecare scenă poartă numele unui sponsor.  Scena principală a acestei ediții poartă numele sponsorului principal - DRÄXLMAIER Satu Mare și va fi amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu. În Piața 25 Octombrie este amplasată Arena Artiștilor Delfingen, în timp ce, la la un capăt și la celălalt al Pasajului Coposu vor fi amplasate scenele Kreativ și TransPink. Scena Yard va fi amplasată în curtea interioară a Casei Breslei Cizmarilor, iar scena Moose este situată în curtea Muzeului de Artă (fosta casă Vécsey). În unele locații ale evenimentului, spectacolele vor începe de la orele 19.00 și vor dura până la miezul nopții, în fiecare a festivalului. 

Artiști și premiul publicului
 
În acest an, ne bucurăm de spectacole și momente artistice deosebite de la artiști stradali din 9 țări: Argentina, Italia, Spania, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii, Israel, Ungaria, Polonia și Olanda care au pregătit spectacole interesante, producții de divertisment și jongleri. 

Reprezentații muzicale sunt oferite de: HuMen Brass Band (HU), La Orquesta Informal (ARG), Asphalt Theater (ISR), Kuma Band (ESP), The Potato Patch Band (HU), Residual Gurus (ESP), Duo Canalla (ESP). Spectacolele cu foc și efecte speciale vor fi asigurate de către Pyromancer (NL), Kacper Danger (PL) și Pyrovaghi (IT). Linia artistică ritmică va fi condusă de către Will Street Show (FR), Latin Duo Circo (ARG), Ian Deadly (UK), Pierro Ricciardi (IT), Fausto Giori (IT), Gaia Matulli (IT) și Pippu (IT), pentru ca atât copiii, cât și adulții să se distreze deopotrivă.
 

IMAGINI
 
 
×
Știri
În acest weekend, orașul se umple din nou cu atmosfera de street music și cu artiști care vor împânzi străzile sătmărene. În perioada 12-14 iulie suntem așteptați la o nouă ediție a unui renumit eveniment plin de culoare și artă stradală, pentru al zecelea an consecutiv Street Music Festival Satu Mare.
Cu ocazia sărbătorilor pascale, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu", Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, alături de Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, organizează tradiționalul Târg de Paște.
Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu” pregătesc și în acest an un cadou surpriză pentru sătmăreni cu ocazia Zilei îndrăgostiților - Ziua Sfântului Valentin.
Evenimentul cultural de excepție a adus bucurie în sufletul publicului. Vioara lui Enescu, creatorul de geniu al muzicii românești, a vrăjit publicul sătmărean duminică seara la Filarmonica de Stat ,,Dinu Lipatti''. Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G. M. Zamfirescu’’ au marcat Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar și plin de sensibilitate - ,,Vioara lui Enescu’’.
Politica de Cookie