Street Music Festival 2023 - Szombat

Street Music Festival 2023 - Szombat

Izgalmas zenészek, káprázatos tűzzsonglőrök és meghökkentő artisták. Ma kezdődik a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvénye, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál. A hétvégén utcazenészek és utcaművészek színpadává alakul Szatmárnémeti városközpontja, akik előadásaikkal a mediterrán városok utcazene hangulatát csempészik Szatmárnémetibe. A fesztivál 3 napja alatt, 6 helyszínen, a 9 országból érkező 18 izgalmas fellépő, több mint 100 előadását tekinthetik meg a szatmáriak és a Szatmárnémetibe látogatók.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Helyszínek és program

A Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál sajátossága, hogy több helyszínen, párhuzamosan zajlanak az előadások. A rendezvény idei kiírásán 6 helyszínt lehet bejárni, amelyek a rendezvény támogatóinknak köszönhetően névadókra is leltek. A rendezvény főszínpada, a DRÄXLMAIER Szatmárnémeti nagyszínpad a Batthyány (Coposu) sétány rendezvényterén található. Az Október 25-e téren az Delfingen Artist Aréna, míg a Coposu sétány két végében a Kreatív színpad és a TransPink színpad lesz fellelhető. A Yard színpad a Csizmadiaszín belső udvarán és a Moose színpad a Vécsey-ház udvarán várja a fesztivál látogatóit. A programok az egyes helyszíneken, a fesztivál mindhárom napján 19 órától kezdődnek és egészen éjfélig fognak tartani.


Fellépők és közönségdíj

Idén 9 különböző országból - Argentína, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Egyesült Királyság, Izrael, Magyarország, Lengyelország és Hollandia - érkeznek izgalmas, ámulatba ejtő produkciók és előadók Szatmárnémetibe. 

A zenei vonalat a tavalyi közönségszavazás győztese, a HuMen Brass Band (HU) mellett a La Orquesta Informal (ARG), Asphalt Theater (ISR), Kuma Band (ESP),  The Potato Patch Band (HU), Residual Gurus (ESP), Duo Canalla (ESP) biztosítja. Látványos tűzshow-val kápráztatja el a résztvevőket Pyromancer (NL), Kacper Danger (PL) és Pyrovaghi (IT). Az artista vonalat pedig Will Street Show (FR), Latin Duo Circo (ARG), Ian Deadly (UK), Pierro Ricciardi (IT), Fausto Giori (IT), Gaia Matulli (IT) és Pippu (IT) képviselik, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozzanak.

A Street Music Fesztivál, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is meghirdeti az Utcazenei Közönségdíjat. A kedvenc előadókra illetve előadásokra az alábbi linken, lájk formájában lehet a szavazatokat leadni vasárnap 20.00 óráig.

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
A Com’ON Szatmárnémeti, ifjúsági részvételi költségvetés program október 24-én lezárult közönségszavazása során Szatmárnémeti lakói 38 egyedi és kreatív kezdeményezés közül választották ki azokat, amelyek támogatásban részesülhetnek. A helyi lakosok közül több, mint 1150-an vettek részt a szavazáson, összesen több, mint 4500 sms-ben validált szavazatot leadva. A költségvetési számításokat követően az eredetileg meghirdetett 15 támogatott projekt mellett további 3 kezdeményezés valósulhat meg.
A szatmári lakosok október 24-ig dönthetnek arról, hogy a fiatalok által megfogalmazott közösségi kezdeményezések közül melyek megvalósítását támogassa Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala.
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ a PONT csoporttal közösen szeptember elején útjára indította a Com’ON Szatmárnémeti ifjúsági részvételi költségvetés programot.
Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel ismét érkezik nagyszabású TEDx konferencia. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén a szakmájában elismert 10 neves előadó tart inspiráló előadásokat aktuális témákban. A idei évben a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a kiégésről, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.
Cookie