Jazz and Wine

Jazz and Wine

Timp de 4 zile, 15, respectiv 17-18-19 iunie, Satu Mare va răsuna în ritmuri de jazz de excepție, căci Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural G.M. Zamfirescu Satu Mare continuă tradiția de peste un deceniu și organizează și în acest an festivalul de jazz intitulat Samfest Jazz & Wine. Evenimentul se va desfășura în Satu Mare, Parcul Dr. Fátyol Rudolf, zona Turnul Pompierilor. Așadar, seria evenimentelor Samfest revine și în 2022 cu Samfest Jazz & Wine, care va aduce
VREAU SĂ PARTICIP!
Descriere eveniment

Începem cu jazz in the church

În 15 iunie, începând cu ora 19.00, festivalul debutează cu un concert tip jazz in the church, iar locația inedită unde se va desfășura primul concert este Sinagoga de pe str. Decebal. Locația sinagogii este specială din prisma acusticii extraordinare, aceasta nefiind prima ocazie când muzica jazz răsună în acest ambient.

Concertul extraordinar va fi susținut de Sárik Péter Trió X Bartók - Sárik Péter fiind unul dintre cei mai cunoscuți artiști ai genului muzicii jazz din Ungaria, evoluând de-a lungul anilor alături de diferiți artiști internaționali pe scenele din Europa, participând la competiții internaționale de muzică jazz atât în SUA, cât și în Anglia. Sárik Péter Trió X Bartók va încânta publicul cu un concert extraordinar de muzică clasică și jazz, în sala mare de la Sinagoga de pe strada Decebal.

Apoi, timp de trei zile consecutive, în zilele de 17, 18 și 19 iunie, publicul sătmărean va avea parte de prestații muzicale de excepție, iar pentru o ambianță perfectă de festival, alături de muzica jazz ce va răsuna, publicul se va putea delecta cu cele mai bune vinuri sătmărene. Artiști de renume din lumea jazz-ului vor evolua pe scena festivalului, fiind vorba despre artiști precum:

DELADAP - pionierii genului electro-nu-swing originari din Viena, care prin muzica lor creează o adevărată fuziune între jazz, swing, EDM și rădăcinile balcanice, care întotdeauna ridică publicul în picioare la concerte.

ETUK UBONG & the Etuk Philosophy - au dezvoltat un stil muzical cu totul original și deosebit, pe care cunoscătorii îl numesc „Earth music”, numit de către Seun Kuti ca fiind „unul dintre cele mai bune lucruri provenite din Lagos”. 

HUGO KANT este pseudonimul sau numele de scenă pentru muzicianul și producătorul francez Quentin Le Roux, care și-a început cariera solo cu 11 ani în urmă, lucrând de-a lungul anilor și cu alți artiști renumiți din industrie. 

Mike Parker’s Trio Theory - este o trupă care transmite prin prezența sa electrizantă, stilul de jazz all-acoustic publicului iubitor al genului. Este o sinteză ingenioasă între toate stilurile muzicale și este tot ce trebuie să fie jazz-ul: original, proaspăt, imprevizibil și crează simbioză într-un grup.

Blazzaj - ne duce într-o călătorie a stilului funky încă din anul 1998, trupa reușind să inventeze un dispozitiv complex, plin de dinamică și culoare, explodând de energie, scris în oglindă și citit BLAZZAJ. 

Sorin Zlat Trio - aduce pe scenă muzică de jazz standard, compoziții proprii, abordând o fuziune de stiluri precum cool jazz, latin, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă.

Zmei3 - trupa românească vine direct din Berlin cu un stil muzical de excepție intitulat Rough Romanian Soul - indie-pop cu improvizație de jazz, cu atitudine punk-rock și cu un sound experimental cu accente psihedelice. Cu o experiență de peste 10 ani în industria muzicii, trupa va evolua în cadrul festivalului oferind cântece de dragoste și nu numai, redate într-o notă extrem de personală.

JazzyBIT este un trio de loud jazz din Timișoara ce oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk.

Jazzpar Trio redau pe scenă atmosfera pariziană a anilor 30, atât din punct de vedere auditiv prin melodiile lor, cât și din punct de vedere vizual, creând o atmosferă în stilul Gypsy Jazz cunoscut și sub numele Manouche Jazz a lui Django Reinhardt.

Prețul unui bilet pentru o zi este de 20 de lei, iar prețul unui abonament pentru 3 zile este 50 de lei. Biletele și abonamentele se pot achiziționa aici: https://bit.ly/jazz_wine_satumare 

Concertele derulate în zilele de 17, 18 și 19 iunie vor avea loc în parcul Dr. Rudolf Fátyol, Turnul pompierilor iar în caz de condiții meteorologice nefavorabile, în sala Filarmonicii Dinu Lipatti. 
 

IMAGINI
 
 
×
Știri
În organizarea Primăriei Municipiului Satu Mare și al Centrului Cultural "G.M. Zamfirescu", anul acesta continuă vânătoarea de comori urbane care începând cu anul 2022, periodic adună împreună echipe care pornesc în călătoria cunoașterii orașului nostru.
Punctul selfie vă așteaptă începând de mâine pe pasajul pietonal Corneliu Coposu. Cei care ne vizitează în zilele de 10-12 februarie, între orele 15.00-17.00, vor primi cadou câte o fotografie în format tipărit, realizată la fața locului. Să surprindem dragostea!
Am petrecut o seara de poezie și literatură alături de grupul Poethree. A fost un eveniment pe care Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu" l-a dedicat Zilei Culturii Naționale! 👉 Și în acest an am dorit să promovăm literatura și poezia ca mod de exprimare a tinerilor, pe care îi îndemnăm să citească. Le mulțumim și partenerilor noștri de la Asociația SamStudia pentru cărțile pe care le-au adus, Bibliotecii Județene pentru locație și celor de la Caru' Mare pentru gustările oferite participanților! 🔸
Activități pentru copii în căsuța Moșului, concerte, tur cu trenulețul și produse locale. Marți, 29 noiembrie, odată cu aprinderea luminițelor de sărbători, se deschide oficial Târgul de Crăciun din Piața 25 Octombrie.
Politica de Cookie