Jazz and Wine

Jazz and Wine

Június 15-19 között, 4 nap különleges dzsessz ritmusoktól lesz hangos Szatmárnémeti, hiszen a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala ismét megszervezi a szatmáriak és az idelátogatók körében is nagy sikernek örvendő Samfest Jazz & Wine jazz fesztivált. Az esemény a nyári programok jól megszokott helyszínén, a Tűzoltótorony körüli téren, a Dr. Fátyol Rudolf parkban fog zajlani.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Kezdésnek: Jazz in the church

Június 15-én 19.00 órától a rendezvény egy egyedi koncerttel veszi kezdetét, amelynek különleges helyszíne a Várdomb (Decebal) utcai Zsinagóga.A zsinagóga nem első alkalommal lesz házigazdája ilyen jellegű ezeménynek. Rendkívüli akusztikájának köszönhetően, kiváló helyszíne lesz a különleges Sárik Péter Trió X Bartók dzsessz koncertnek.

Sárik Péter az egyik legismertebb és legkiemelkedőbb magyarországi dzsesszművész, aki Európa-szerte számos nemzetközi előadóval lépett közös színpadra. Nemzetközi dzsessz versenyeken vett részt az Egyesült Államokban és az Angliában. Június 15-én pedig Szatmárnémetibe jönnek, és egy rendhagyó klasszikus dzsessz koncerttel örvendeztetik meg a közönséget. A zsinagógában szervezett Sárik Péter Trió X Bartók koncertre a belépés díjtalan.

Három nap, ami a jazzről szól:
Június 17-19. között kiváló dzsessz dalamoktól lesz hangos a Tűzoltótorony körüli tér. Kivételes zenei előadók koncertjei mellett, a fesztiválhangulat megteremtéséhez a legjobb szatmári borok sorakoznak fel. A háromnapos dzsessz ünnepen a olyan neves előadók lépnek fel, mint:

DELADAP - az electro-nu-swing műfaj úttőrői. A bécsi együttes zenéje a dzsessz, a swing, az EDM műfajoknak és a balkáni hangzásvilág egyedi összefonódása.

ETUK UBONG & the Etuk Philosophy - egy nagyon eredeti és egyedi zenei stílust fejlesztettek ki, amit a zenei ínyencek egyszerűen „Föld zenének” hívnak. Seun Kuti szerint ez „az egyik legjobb dolog, ami Lagosból származik”.

Quentin Le Roux francia zenész és producer, művésznevén HUGO KANT, aki szóló karrierjét 11 évvel ezelőtt kezdte, és az évek során a szakma neves művészeivel dolgozott együtt.

Mike Parker’s Trio Theory - egy olyan zenekar, amely dinamikus jelenlétével közvetíti az egyszerű akusztikus dzsesszt a közönség irányába. Zenéjük a zenei stílusok közötti zseniális szintézis és benne van minden, aminek a dzsesszben lennie kell: eredetiség, frissesség, kiszámíthatatlanság.

Blazzaj - az 1998 óta fennálló együttes  egy olyan komplex dinamikával és energiától kirobbanó, színekkel teli funky elemeket tartalmazó zenét visz színpadra, amely hamar belopja magát a közönség szívébe.

Sorin Zlat Trio - az együttes a cool-jazz, a latin, a post-bop, kortárs dzsessz és avantgarde zenei fúziójából született standard jazz zenét és  saját szerzeményeket visz színpadra.

Zmei3 - a román együttes egyenesen Berlinből érkezik, kivételes zenei stílusuk a Rough Romanian Soul, indie-pop jazz improvizációval és punk-rock kísérletező hangzással illetve pszichedelikus akcentusokkal. A több mint 10 éve pályán lévő együttes rendkívüli személyes előadásmódjával közelíti meg a közönséget 

JazzyBIT - a temesvári trió zenei világát a dzsessz és a rock vegyítése cseppnyi blues, latin és funk elemek fűszerezése határozza meg.

Jazzpar Trio - a 30-as évek párizsi hangulatát, hangzását és varázsát próbálja megragadni Django Reinhardt egyedi Gypsy Jazz vagy más néven Manouche Jazz stílusát idézve.

A színvonalas rendezvényre a napijegy 20 lejbe, míg a háromnapos bérlet 50 lejbe kerül. Jegyek és bérletek a bilete.ro hálozatában vásárolhatóak a linkre kattintva: https://bit.ly/jazz_wine_satumare 

A június 17-19. közötti koncertek a Tűzoltótoronynál a dr. Fátyol Rudolf parkban, kedvezőtlen időjárás esetén pedig a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében lesznek megtartva.
 

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ a PONT csoporttal közösen szeptember elején útjára indította a Com’ON Szatmárnémeti ifjúsági részvételi költségvetés programot.
Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel ismét érkezik nagyszabású TEDx konferencia. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén a szakmájában elismert 10 neves előadó tart inspiráló előadásokat aktuális témákban. A idei évben a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a kiégésről, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.
Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare! Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel idén is megszervezik a TEDxSatuMare konferenciát. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén is neves előadók, szakemberek tartanak inspiráló előadásokat. A többéves kihagyást követően tavaly ismét megszervezett szatmárnémeti TEDx nagy sikernek örvendett. A kapcsolatépítő rendezvény telt házzal tért vissza, ami jól mutatja, hogy igény van az ilyen és ehhez hasonló találkozási pontokra, szakmai konferenciákra.
Három napon keresztül világhírű előadók lüktető mediterrán és a balkáni ritmusokkal töltötték meg a Tűzoltótorony környékét, a második alkalommal megszervezett World Music Festivalt. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ háromnapos világzenei rendezvénnyel búcsúztatták az idei fesztiválszezont.
Cookie