Jazz and Wine

Jazz and Wine

Június 15-19 között, 4 nap különleges dzsessz ritmusoktól lesz hangos Szatmárnémeti, hiszen a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala ismét megszervezi a szatmáriak és az idelátogatók körében is nagy sikernek örvendő Samfest Jazz & Wine jazz fesztivált. Az esemény a nyári programok jól megszokott helyszínén, a Tűzoltótorony körüli téren, a Dr. Fátyol Rudolf parkban fog zajlani.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Kezdésnek: Jazz in the church

Június 15-én 19.00 órától a rendezvény egy egyedi koncerttel veszi kezdetét, amelynek különleges helyszíne a Várdomb (Decebal) utcai Zsinagóga.A zsinagóga nem első alkalommal lesz házigazdája ilyen jellegű ezeménynek. Rendkívüli akusztikájának köszönhetően, kiváló helyszíne lesz a különleges Sárik Péter Trió X Bartók dzsessz koncertnek.

Sárik Péter az egyik legismertebb és legkiemelkedőbb magyarországi dzsesszművész, aki Európa-szerte számos nemzetközi előadóval lépett közös színpadra. Nemzetközi dzsessz versenyeken vett részt az Egyesült Államokban és az Angliában. Június 15-én pedig Szatmárnémetibe jönnek, és egy rendhagyó klasszikus dzsessz koncerttel örvendeztetik meg a közönséget. A zsinagógában szervezett Sárik Péter Trió X Bartók koncertre a belépés díjtalan.

Három nap, ami a jazzről szól:
Június 17-19. között kiváló dzsessz dalamoktól lesz hangos a Tűzoltótorony körüli tér. Kivételes zenei előadók koncertjei mellett, a fesztiválhangulat megteremtéséhez a legjobb szatmári borok sorakoznak fel. A háromnapos dzsessz ünnepen a olyan neves előadók lépnek fel, mint:

DELADAP - az electro-nu-swing műfaj úttőrői. A bécsi együttes zenéje a dzsessz, a swing, az EDM műfajoknak és a balkáni hangzásvilág egyedi összefonódása.

ETUK UBONG & the Etuk Philosophy - egy nagyon eredeti és egyedi zenei stílust fejlesztettek ki, amit a zenei ínyencek egyszerűen „Föld zenének” hívnak. Seun Kuti szerint ez „az egyik legjobb dolog, ami Lagosból származik”.

Quentin Le Roux francia zenész és producer, művésznevén HUGO KANT, aki szóló karrierjét 11 évvel ezelőtt kezdte, és az évek során a szakma neves művészeivel dolgozott együtt.

Mike Parker’s Trio Theory - egy olyan zenekar, amely dinamikus jelenlétével közvetíti az egyszerű akusztikus dzsesszt a közönség irányába. Zenéjük a zenei stílusok közötti zseniális szintézis és benne van minden, aminek a dzsesszben lennie kell: eredetiség, frissesség, kiszámíthatatlanság.

Blazzaj - az 1998 óta fennálló együttes  egy olyan komplex dinamikával és energiától kirobbanó, színekkel teli funky elemeket tartalmazó zenét visz színpadra, amely hamar belopja magát a közönség szívébe.

Sorin Zlat Trio - az együttes a cool-jazz, a latin, a post-bop, kortárs dzsessz és avantgarde zenei fúziójából született standard jazz zenét és  saját szerzeményeket visz színpadra.

Zmei3 - a román együttes egyenesen Berlinből érkezik, kivételes zenei stílusuk a Rough Romanian Soul, indie-pop jazz improvizációval és punk-rock kísérletező hangzással illetve pszichedelikus akcentusokkal. A több mint 10 éve pályán lévő együttes rendkívüli személyes előadásmódjával közelíti meg a közönséget 

JazzyBIT - a temesvári trió zenei világát a dzsessz és a rock vegyítése cseppnyi blues, latin és funk elemek fűszerezése határozza meg.

Jazzpar Trio - a 30-as évek párizsi hangulatát, hangzását és varázsát próbálja megragadni Django Reinhardt egyedi Gypsy Jazz vagy más néven Manouche Jazz stílusát idézve.

A színvonalas rendezvényre a napijegy 20 lejbe, míg a háromnapos bérlet 50 lejbe kerül. Jegyek és bérletek a bilete.ro hálozatában vásárolhatóak a linkre kattintva: https://bit.ly/jazz_wine_satumare 

A június 17-19. közötti koncertek a Tűzoltótoronynál a dr. Fátyol Rudolf parkban, kedvezőtlen időjárás esetén pedig a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében lesznek megtartva.
 

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmár Megyei Tanáccsal, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközponttal és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködésben idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ csapata 2023-ban több mint 50 kulturális és szórakoztató rendezvényt, ezeken belül pedig több mint 350 egyéni projektet szervezett a szatmári közönségnek.
Cookie