În acest weekend are loc Street Music Festival
După un an de pauză, muzicieni, interpreți și artiști de renume mondial vor vizita din nou Satu Mare! Street Music Festival are loc în acest weekend, între 3 și 5 septembrie. Evenimentul este organizat de către Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural ,,G.M. Zamfirescu”, în parteneriat cu Asociația Culturală a Tinerilor din Satu Mare. Din acest an, instituțiile participă ca și organizatori alături de echipa care a realizat edițiile anterioare.

Locațiile evenimentului vor fi următoarele: 
platoul de evenimente de pe Pasajul Corneliu Coposu, unde vor performa artiștii și acrobații, scena Ecomatrix, amplasată în parcul din Piața Libertății, scena TransPink de pe Pasajul Corneliu Coposu care va fi principala locație a muzicienilor de stradă, Red Hat YARD și curtea Muzeului de Artă vor găzdui, de asemenea, spectacole, dar și unele zone din Piața Libertății unde vor mai fi prezenți muzicieni de stradă.

Pandemia a îngreunat puțin și organizarea festivalului nostru. Mulți muzicieni și artiști stradali străini și-au exprimat interesul de a participa, dar din cauza restricțiilor, unii dintre ei nu pot ajunge la Satu Mare. Cu toate acestea, în ciuda dificultăților de călătorie, acrobatul Herosan va veni direct de la Tokyo. Ni se va alătura și Sara Twister, o artistă participantă la cele mai mari festivaluri europene de muzică de stradă, The Charming JAY ne va uimi cu abilitățile sale de magie, iar grupul Firebirds din Ungaria va prezenta un spectacol de foc și lumini. 

Street Music Festival Satu Mare este primul eveniment local care se concentrează în mod activ pe promovarea turismului încă din 2018. 

,,Începând din acest an, ne extindem publicitatea în sistemul WizzAir, unde promovăm evenimentul și orașul ca și destinație de city break. Scopul nostru este de a face Satu Mare mai atractiv atât pentru turiștii din țară, cât și pentru cei din străinătate: asigurăm organizarea evenimentelor de divertisment pentru sătmăreni prin care promovăm orașul și atragem turiști", a declarat primarul Kereskényi Gábor. 

Directorul Centrului Cultural, Butka Gergo a adăugat: "Din acest an, ,,exportăm” profilul nostru de eveniment la Târgu Mureș: la o săptămână după evenimentul nostru, se va organiza Festivalul Muzicii de Stradă din Târgu Mureș, după exemplul sătmărean, cu sprijinul organizațional al echipei noastre”. 

În ceea ce privește restricțiile COVID-19, este important de precizat că spectacolele stradale pot fi vizionate liber de către trecători, cu respectarea distanței recomandate, cu precizarea că accesul în curtea Red Hat Yard și curtea Muzeului de Artă sunt accesibile după ora 21.00 seara, doar cu un certificat de vaccinare sau un test negativ, conform reglementărilor în vigoare.

Mai multe informații și actualizări despre festival și un program detaliat vor fi disponibile începând de miercuri pe site-ul nostru, pe pagina noastră de Facebook și pe aplicația FestivApp, iar pentru alte informații urmăriți paginile noastre de Instagram și TikTok lansate recent! Noi detalii vor fi anunțate în curând, iar motto-ul din acest an al ediției este: Îndrăgostește-te de Satu Mare! 
 

 
Politica de Cookie