Zene a toronynál

Zene a toronynál

Május 5-én újra nyit a Tűzoltótorony. A nyitóhétvégén rendezvényekkel is várják a látogatókat. A Tűzoltótorony Szatmárnémeti szimbolikus épülete, amely a város legismertebb és leglátogatottabb turistalátványossága is, május 5-én, pénteken újra megnyitja kapuit a látogatók előtt. A torony körerkélyéről páratlan kilátás fogadja az idelátogatókat. Ennek is köszönheti népszerűségét a szatmáriak és a turisták körében egyaránt.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

A 45 méteres torony, hétfő kivételével naponta 10 és 21 óra között látogatható, beleértve a szombatot és a vasárnapot is. Egy felnőtt jegy ára 10 RON. A diákok, az egyetemisták és a nyugdíjasok igazolvány felmutatásával kedvezményes árú 5 lejes belépőt válthatnak. 10 éves kor alatt a belépés ingyenes felnőtt kíséretében. A város és a környék alaposabb szemügyre vételéhez, távcső bérlési lehetőséget is biztosítanak 15 RON ellenében. Kedvezőtlen időjárás esetén (eső, erős szél) a torony zárva tart.

 

A Tűzoltótornyot körülölelő Dr. Fátyol Rudolf parkban a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ, az elmúlt évekhez hasonlóan számos kulturális és szabadidős rendezvényt tervez a nyári időszakra. Rögtön a nyitóhétvégén, május 5-7. között toronylátogatás mellett a szervező "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala programokkal is várja a szatmáriakat.

Május 5-én, pénteken 20.00-23.00 - DJ NELU
Május 6-án, szombaton 20.00-23.00 - DJ SHORTY
Május 7-én, vasárnap 14.00-15.00 - Palacsinta készítő foglalkozás gyerekeknek a Caru’ Mare-val
 

evenimente/000-2023/deschiderea-turn/muzica-la-turn-eveniment.png
 
 
×
HÍREK
A Com’ON Szatmárnémeti, ifjúsági részvételi költségvetés program október 24-én lezárult közönségszavazása során Szatmárnémeti lakói 38 egyedi és kreatív kezdeményezés közül választották ki azokat, amelyek támogatásban részesülhetnek. A helyi lakosok közül több, mint 1150-an vettek részt a szavazáson, összesen több, mint 4500 sms-ben validált szavazatot leadva. A költségvetési számításokat követően az eredetileg meghirdetett 15 támogatott projekt mellett további 3 kezdeményezés valósulhat meg.
A szatmári lakosok október 24-ig dönthetnek arról, hogy a fiatalok által megfogalmazott közösségi kezdeményezések közül melyek megvalósítását támogassa Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala.
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ a PONT csoporttal közösen szeptember elején útjára indította a Com’ON Szatmárnémeti ifjúsági részvételi költségvetés programot.
Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel ismét érkezik nagyszabású TEDx konferencia. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén a szakmájában elismert 10 neves előadó tart inspiráló előadásokat aktuális témákban. A idei évben a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a kiégésről, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.
Cookie