St.ART - Muzsai István kiállítás

St.ART - Muzsai István kiállítás

Muzsai István szatmárnémeti születésű műépítész és képzőművész. Szülővárosába első alkalommal érkezik egyéni kiállításával.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

A tárlat a művész hagyományos technikával készült munkáinak egy részét mutatja be. Alkotásaihoz a művészettörténet kiemelkedő alakjainak, mint Claude Monet vagy Czóbel Béla munkáiból merít ihletet. Alkotásainak technikai érdekességét pedig a sötétben látható jelzőfesték használata adja.


A kiállítás megnyitóját a Szatmárnémeti Városnapok alatt, május 25-én, szombaton délben 12:00 órai kezdettel szervezik az Iparosotthonban.


A tárlatot Dr. Kányádi Iréne művészettörténész nyitja meg. A kiállításmegnyitót követően az érdeklődők egy vezetett tárlatvezetés során mélyebb betekintést nyerhetnek Muzsai István alkotói világába. A kiállítás június 29-ig hétköznaponként délelőtt 9 és 16 óra között tekinthető meg.

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
A hétvégén ismét utcazenével és művészettel telnek meg Szatmárnémeti utcái és terei. Július 12-14. között várja az érdeklődőket a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvénye, az immár tizedik kiadását ünneplő Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál.
A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmár Megyei Tanáccsal, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközponttal és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködésben idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
Cookie