ShortCut Films - rövidfilmek éjszakája

ShortCut Films - rövidfilmek éjszakája

A rövidfilmek éjszakájával a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a romániai alkotók munkáit kívánja népszerűsíteni, illetve magát a rövidfilm műfaját szélesebb körben megismertetni.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

A rendezvényen romániai rövidfilmes alkotók és filmművészetis diákok munkái kerülnek bemutatásra. A szatmári közönség összesen húsz, többek között díjnyertes romániai rövidfilmet tekinthet meg két 2 órás tömbben.

A rövidfilmeken keresztül az alkotók összetett üzenetet adnak át a közönségnek, hiszen ezek képi világa, cselekménye és mondanivalója többnyire az aktuális társadalmi problémákra összpontosít. Legyen az drámai vagy humoros, abszurd vagy groteszk hangvételű, a mindennapi élethelyzetek bonyodalma és megoldásai társadalmi tükörként köszönnek vissza.

A belépés díjtalan!
Várunk mindenkit sok szeretettel!

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
A hétvégén ismét utcazenével és művészettel telnek meg Szatmárnémeti utcái és terei. Július 12-14. között várja az érdeklődőket a város egyik legszínesebb és leglátványosabb rendezvénye, az immár tizedik kiadását ünneplő Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál.
A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmár Megyei Tanáccsal, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközponttal és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködésben idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
Cookie