ShortCut Films - rövidfilmek éjszakája

ShortCut Films - rövidfilmek éjszakája

A rövidfilmek éjszakájával a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a romániai alkotók munkáit kívánja népszerűsíteni, illetve magát a rövidfilm műfaját szélesebb körben megismertetni.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

A rendezvényen romániai rövidfilmes alkotók és filmművészetis diákok munkái kerülnek bemutatásra. A szatmári közönség összesen húsz, többek között díjnyertes romániai rövidfilmet tekinthet meg két 2 órás tömbben.

A rövidfilmeken keresztül az alkotók összetett üzenetet adnak át a közönségnek, hiszen ezek képi világa, cselekménye és mondanivalója többnyire az aktuális társadalmi problémákra összpontosít. Legyen az drámai vagy humoros, abszurd vagy groteszk hangvételű, a mindennapi élethelyzetek bonyodalma és megoldásai társadalmi tükörként köszönnek vissza.

A belépés díjtalan!
Várunk mindenkit sok szeretettel!

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
3 csodás nap, 7 helyszín, 20 előadó a világ különböző szegletéből, 100 lélegzetelállító produkció, közel 50 szervező és lelkes önkéntes valamint több, mint 25 ezer látogató. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ valamint a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében július 1-3. között zajlott a város egyik legizgalmasabb és legszínesebb rendezvénye, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál. A rendezvény 8. kiadása rekordszámú látogatót vonzott, hiszen a három nap alatt csaknem 25  ezer ember élvezte a előadásokat.
Több ezer szatmári lakos volt jelen a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ által szervezett, a Skol, a Catena, az Aushopping, a Barta Ati és a Nova Oaș által támogatott Szatmárnémeti Városnapokon, amely rengeteg izgalmat tartogatott a látogatók számára.
A „G. M. Zamfirescu” Kulturális Központ és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a partnereivel közösen élettel töltik meg a várost!
Cookie