Magyar Kultura Hete

Magyar Kultura Hete

Múlt héten a Román Kultúra napját ünnepeltük és ezen a héten a Magyar Kultúra Hete című programsorozat veszi kezdetét.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

A Magyar Kultúra Hete program:

Január 21., 17.00 órai kezdettel a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében,  Dr. Csókay András motivációs beszédjét kísérhettük végig, amelyben a Krisztusba vetett hitéből származó erejéről számolt be, amelynek számos műtét sikerét köszönheti.

Január 22., 16.00 órai kezdettel, az Iparosotthonba lesz megtekinthető Józsa Judit kerámiaművész "Magyar örökség" nevű kiállítása.

Január 22., 17.00 órai kezdettel, a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében lesz hallható Nédo Olga hegedűművész "Hölgy és hegedű" show műsora.

Január 25., 19.00 órai kezdettel, az Iparosotthonba lesz hallható Kovács Nóri énekesnő Boldogasszony köpenyén című lemezbemutató koncertje.

Januárt 27., 19.00 órai kezdettel, az Iparosotthonba lesz megtekinthető lesz Fabók Mancsi Bábszínháza.

 
 
×
HÍREK
Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare! Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel idén is megszervezik a TEDxSatuMare konferenciát. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén is neves előadók, szakemberek tartanak inspiráló előadásokat. A többéves kihagyást követően tavaly ismét megszervezett szatmárnémeti TEDx nagy sikernek örvendett. A kapcsolatépítő rendezvény telt házzal tért vissza, ami jól mutatja, hogy igény van az ilyen és ehhez hasonló találkozási pontokra, szakmai konferenciákra.
Három napon keresztül világhírű előadók lüktető mediterrán és a balkáni ritmusokkal töltötték meg a Tűzoltótorony környékét, a második alkalommal megszervezett World Music Festivalt. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ háromnapos világzenei rendezvénnyel búcsúztatták az idei fesztiválszezont.
A Tűzoltótorony körüli tér három napra újra a balkáni, a mediterrán és a különleges ritmusok helyszíne lesz! A 2022-es sikeres első kiadást követően szeptember 8-10. között Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ ismét Szatmárnémetibe hozza a világzene leghíresebb előadóit. A World Music Festival alkalmával a hazai fellépők mellett nemzetközileg ismert és elismert előadók érkeznek Szatmárnémetibe, akik a különböző kultúrák találkozásából született dallamokkal kápráztatják el a közönséget.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és TIFF (Transilvania International Film Festival) szervezésében augusztus 4-6. között Szatmárnémetibe érkezik a TIFF Unlimited Karaván. Péntektől vasárnapig 3 kisjátékfilmet és 3 mozifilmet lehet megtekinteni a szabad ég alatt a Corneliu Coposu (Batthyány) sétányon, a rendezvénytéren. A belépés ingyenes.
Cookie