Izgalmas zenés-verses előadások a Tűzoltótoronynál

Izgalmas zenés-verses előadások a Tűzoltótoronynál

A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal június 10-én pénteken ismét izgalmas programokkal várja a szatmáriakat a nyári programok közkedvelt helyszínén, a Tűzoltótoronynál.
Esemény leírása

17 órától Lackfi János, József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus, Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző tart zenés-verses előadást, amely során a nagysikerű #jóéjtpuszi-kötet versei varázslatos zenei aláfestéssel tárulnak a közönség el.
 
Lackfi János Facebook-oldalán napi rendszerességgel oszt meg friss verseket, amelyek #JÓÉJTPUSZI hashtaggel látnak napvilágot. A versek rögtön megmérettetnek a közösségi oldal aktív online közegében direkt visszacsatolással a költőhöz, aki sokszor az olvasói megjegyzésekre további versekkel válaszol.
 
A #JÓÉJTPUSZI tehát aktív irodalmi körré alakult az elmúlt években, több száz verssel, ezek közül válogatott Lackfi János egy kötetre valót, amely a Harmat Kiadó gondozásában jelent meg, a hatalmas sikernek köszönhetően 2022 tavaszán napvilágot látott a folytatás, a 2. kötet is.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 órától a Nesttel partnerségben pedig egy izgalmas román nyelvű zenés-verses experijam során mutatkoznak be a romániai slammer közösségek aktív résztvevői, Lena Chilari és Cristian-Emanuel Opriș valamint Bogdan Octav Racolța.
 
A zene egy közös nyelv, amelyet mindannyian megértünk. Amikor szöveg is társul a zenéhez, összetetté válik és az egyén lelki szintén teljesedik ki.
 
Lena Chilari első verseskötete „O cană de noviciok la bătrânețe” címen 2020-ban jelent meg a Tractus Arte kiadó gondozásában. Több ismert irodalmi folyóiratban jelentek meg publikációi. A költészet mellett vizuális poetrytellinggel is foglalkozik. Alkotásai a legismertebb videómegosztón tekinthetőek meg.
 
Cristian-Emanuel Opriș rendszeres résztvevője slam poetry rendezvényeknek. Erős, szókimondó szövegei nagy népszerűségnek örvendenek. Szenvedélyesen rajong a zene iránt és számára a legnagyobb élményt az nyújtja, amikor a költészet és a zene találkozik.
 

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
A Com’ON Szatmárnémeti, ifjúsági részvételi költségvetés program október 24-én lezárult közönségszavazása során Szatmárnémeti lakói 38 egyedi és kreatív kezdeményezés közül választották ki azokat, amelyek támogatásban részesülhetnek. A helyi lakosok közül több, mint 1150-an vettek részt a szavazáson, összesen több, mint 4500 sms-ben validált szavazatot leadva. A költségvetési számításokat követően az eredetileg meghirdetett 15 támogatott projekt mellett további 3 kezdeményezés valósulhat meg.
A szatmári lakosok október 24-ig dönthetnek arról, hogy a fiatalok által megfogalmazott közösségi kezdeményezések közül melyek megvalósítását támogassa Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala.
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ a PONT csoporttal közösen szeptember elején útjára indította a Com’ON Szatmárnémeti ifjúsági részvételi költségvetés programot.
Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel ismét érkezik nagyszabású TEDx konferencia. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén a szakmájában elismert 10 neves előadó tart inspiráló előadásokat aktuális témákban. A idei évben a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a kiégésről, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.
Cookie