Izgalmas zenés-verses előadások a Tűzoltótoronynál

Izgalmas zenés-verses előadások a Tűzoltótoronynál

A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal június 10-én pénteken ismét izgalmas programokkal várja a szatmáriakat a nyári programok közkedvelt helyszínén, a Tűzoltótoronynál.
Esemény leírása

17 órától Lackfi János, József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus, Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző tart zenés-verses előadást, amely során a nagysikerű #jóéjtpuszi-kötet versei varázslatos zenei aláfestéssel tárulnak a közönség el.
 
Lackfi János Facebook-oldalán napi rendszerességgel oszt meg friss verseket, amelyek #JÓÉJTPUSZI hashtaggel látnak napvilágot. A versek rögtön megmérettetnek a közösségi oldal aktív online közegében direkt visszacsatolással a költőhöz, aki sokszor az olvasói megjegyzésekre további versekkel válaszol.
 
A #JÓÉJTPUSZI tehát aktív irodalmi körré alakult az elmúlt években, több száz verssel, ezek közül válogatott Lackfi János egy kötetre valót, amely a Harmat Kiadó gondozásában jelent meg, a hatalmas sikernek köszönhetően 2022 tavaszán napvilágot látott a folytatás, a 2. kötet is.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19 órától a Nesttel partnerségben pedig egy izgalmas román nyelvű zenés-verses experijam során mutatkoznak be a romániai slammer közösségek aktív résztvevői, Lena Chilari és Cristian-Emanuel Opriș valamint Bogdan Octav Racolța.
 
A zene egy közös nyelv, amelyet mindannyian megértünk. Amikor szöveg is társul a zenéhez, összetetté válik és az egyén lelki szintén teljesedik ki.
 
Lena Chilari első verseskötete „O cană de noviciok la bătrânețe” címen 2020-ban jelent meg a Tractus Arte kiadó gondozásában. Több ismert irodalmi folyóiratban jelentek meg publikációi. A költészet mellett vizuális poetrytellinggel is foglalkozik. Alkotásai a legismertebb videómegosztón tekinthetőek meg.
 
Cristian-Emanuel Opriș rendszeres résztvevője slam poetry rendezvényeknek. Erős, szókimondó szövegei nagy népszerűségnek örvendenek. Szenvedélyesen rajong a zene iránt és számára a legnagyobb élményt az nyújtja, amikor a költészet és a zene találkozik.
 

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
Románia legnagyobb kerékpáros versenyének startjára készülünk, ugyanis a Tour of Romania idei kiírása ezúttal Szatmárnémetiből indul
3 csodás nap, 7 helyszín, 20 előadó a világ különböző szegletéből, 100 lélegzetelállító produkció, közel 50 szervező és lelkes önkéntes valamint több, mint 25 ezer látogató. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ valamint a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében július 1-3. között zajlott a város egyik legizgalmasabb és legszínesebb rendezvénye, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál. A rendezvény 8. kiadása rekordszámú látogatót vonzott, hiszen a három nap alatt csaknem 25  ezer ember élvezte a előadásokat.
Több ezer szatmári lakos volt jelen a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ által szervezett, a Skol, a Catena, az Aushopping, a Barta Ati és a Nova Oaș által támogatott Szatmárnémeti Városnapokon, amely rengeteg izgalmat tartogatott a látogatók számára.
Cookie