Húsvéti Vásár 2023

Húsvéti Vásár 2023

A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala, a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ, Szatmár Megye Tanácsa, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Várunk mindenkit sok szeretettel április 18-ig naponta 10.00 és 18.00 óra között a Batthyány (Corneliu Coposu) sétányon, ahol kizárólag minőségi helyi termékeket, kézműves dekorációkat és az ünnepi asztalra való finomságokat szerezhetnek be. A vásár március 31-én 13.00 órától nyitja meg a kapuit, amelyre minden szatmári lakost nagy szeretettel várunk.

Az idei Húsvéti Vásárra számos meglepetéssel és újdonsággal készülünk. Tavaszi és húsvéti hangulat fogja uralni a sétányt és a vásár területét. Izgalmas és kreatív gyerekfoglalkozásokkal tesszük szebbé a legkisebbek húsvétvárását. Április 4-én illetve 13-án a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseivel játszhatnak és kézműveskedhetnek közösen a gyerekek. Míg április 5-én illetve 12-én pedig Caravana Anima várja a csöppségeket egy örömteli "Pauza mare cu Lulu" játékos kalandozásra. A foglalkozások délutánonként 17.00 órától kezdődnek, kedvezőtlen időjárás esetén pedig a Szépművészeti Múzeumban lesznek megtartva.

Arra biztatok mindenkit, hogy látogasson ki minél gyakrabban a Szatmárnémeti Húsvéti Vásárba, ahol 26 helyi termelő várja önöket. Támogassák a kézművesek és termelők munkáját. Részesítsék előnyben a helyi termékeket, támogassuk ezáltal is a helyi gazdaságot. - nyilatkozta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

 

Kedvező időjárás esetén a gyermekeket nyuszisimogatóval is várjuk, az alábbi program szerint:

  • április 1. (szombat), 10.00–14.00 óra között
  • április 2. (vasárnap), 10.00–14.00 óra között
  • április 7. (péntek), 12.00–18.00 óra között
  • április 8. (szombat), 10.00–14.00 óra között
  • április 14. (péntek), 12.00–18.00 óra között
  • április 15. (szombat), 10.00–14.00 óra között

További információkért kövessék a Húsvéti Vásár eseményét, illetve a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ Facebook és Instagram oldalait!

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmár Megyei Tanáccsal, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközponttal és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködésben idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ csapata 2023-ban több mint 50 kulturális és szórakoztató rendezvényt, ezeken belül pedig több mint 350 egyéni projektet szervezett a szatmári közönségnek.
Cookie