CityRocks Szatmárnémeti

CityRocks Szatmárnémeti

We will rock You, Szatmárnémeti! A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala július 29-én Szatmárnémetibe hozza Közép-Európa legnagyobb rock produkcióját, a CityRocks-ot! Éld át a rock felszabadító erejét és vegyél részt Te is a közös zenélésben több, mint 200 zenész társaságában az Október 25-e téren, ahol a rocktörténelem legnagyobb slágerei kelnek életre a Ti hangszereitek és hangotok által, beírva ezáltal városunkat a CityRocks életébe.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Olyan egyedülálló lehetőség ez, melyre idén csak két alkalommal kerül sor: Szatmárnémeti mellett Európa Kulturális Fővárosában, Veszprémben csap a húrok közé a világ legnagyobb rockzenekara. Mire számíthat az, aki jelentkezik? A fergeteges hangulat mellett a közösségi zenélés örömére, a legnagyobb rock slágerek felcsendülésére a nemzetközi, a magyar és a román rocktörténelem himnuszai érkeznek Szatmárra a ti segítségetekkel.


Mit jelent a CityRocks? A CityRocks-ot egy zenészekből álló baráti társaság alapította 2017-ben Magyarországon, Szegeden. A kezdeményezés célja az, hogy az élő zenét, azon belül is a rockzenét minél több emberhez juttassák el, valamint, hogy a profi és gyakorlott zenészek mellett olyan amatőröknek is koncertélményt tudjanak adni, akik eddig csak otthon magukban tudtak zenélni. Nem kell hát profinak lenned, nem kell kottát hozz magaddal, csak ismerd és szeresd a rockzenét. Ráadásul mindezt egy rendhagyó közösségi élmény keretében, ahol korhatár nélkül, a legkisebbektől a szépkorúakig mindenki együtt zenél és énekel - egy alkalommal akár több ezren is. Az eddigi koncerteken a legfiatalabb hangszeres résztvevő 8, a legidősebb pedig 74 éves volt. A CityRocks fontos célkitűzése – az élő zene és a rock népszerűsítése mellett – egy összetartó, zenét szerető és művelő közösség kialakítása.
A CityRocks alkalmakra rendszeresen érkeznek zenészek a Európa számos országából, ami Szatmárnémeti számára nemzetközi ismertséget és nem utolsó sorban számos idelátogató turistát is jelent.

Ne hagyd ki a lehetőséget, porold le a hangszeredet, skálázd be a hangodat, jelentkezz és vegyél részt Közép-Európa legnagyobb rock bulijában! Jelentkezni kizárólag ezen a linken tudsz: https://cityrocks.eu/applytwo


Kövesd az esemény facebook oldalát, hívd meg a barátaid is

CityRocks Metallica: https://youtu.be/bJ3p2VrFEvY
CityRocks Tankcsapda: https://youtu.be/ObXStEWoNPw

Let’s get rocked, Szatmárnémeti! Hozzuk vissza együtt a rockzenét a városba!
 

 
 
×
HÍREK
Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare! Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel idén is megszervezik a TEDxSatuMare konferenciát. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén is neves előadók, szakemberek tartanak inspiráló előadásokat. A többéves kihagyást követően tavaly ismét megszervezett szatmárnémeti TEDx nagy sikernek örvendett. A kapcsolatépítő rendezvény telt házzal tért vissza, ami jól mutatja, hogy igény van az ilyen és ehhez hasonló találkozási pontokra, szakmai konferenciákra.
Három napon keresztül világhírű előadók lüktető mediterrán és a balkáni ritmusokkal töltötték meg a Tűzoltótorony környékét, a második alkalommal megszervezett World Music Festivalt. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ háromnapos világzenei rendezvénnyel búcsúztatták az idei fesztiválszezont.
A Tűzoltótorony körüli tér három napra újra a balkáni, a mediterrán és a különleges ritmusok helyszíne lesz! A 2022-es sikeres első kiadást követően szeptember 8-10. között Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ ismét Szatmárnémetibe hozza a világzene leghíresebb előadóit. A World Music Festival alkalmával a hazai fellépők mellett nemzetközileg ismert és elismert előadók érkeznek Szatmárnémetibe, akik a különböző kultúrák találkozásából született dallamokkal kápráztatják el a közönséget.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és TIFF (Transilvania International Film Festival) szervezésében augusztus 4-6. között Szatmárnémetibe érkezik a TIFF Unlimited Karaván. Péntektől vasárnapig 3 kisjátékfilmet és 3 mozifilmet lehet megtekinteni a szabad ég alatt a Corneliu Coposu (Batthyány) sétányon, a rendezvénytéren. A belépés ingyenes.
Cookie