Brâncuși day

Brâncuși day

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ a Nomanid Kulturális Egyesülettel partnerségben, második alkalommal szervezi meg a Constantin Brâncuși emléknapot, amelynek célja megismertetni a világhírű szobrász munkásságát és szellemiségét a szatmáriakkal. A kiállításon szatmári képzőművészek munkái lesznek láthatóak, amelyeket Brâncuși művészetéből inspirálódva készítettek. A rendezvény egyik kiemelt pontja Brâncuși egyik legismertebb műve, A hallgatás asztala valósághű másolatának a múzeum udvarán történő kiállítása lesz. Továbbá Sályi Róbert és Sályi Panna fazekasmesterek egy interaktív műhelymunka során a fazekasság rejtelmeibe is beavatják a jelenlévőket. A műhelymunkán való részvétel a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ a Nomanid Kulturális Egyesülettel partnerségben, második alkalommal szervezi meg a Constantin Brâncuși emléknapot, amelyet a világhírű szobrászmester 1876. február 19-i születésének évfordulóján tartanak.

A rendezvénynek három programpontra épül:

  • Annak érdekében, hogy a szatmáriak még jobban megismerjék Constantin Brâncuși munkásságát és szellemiségét, a  rendezvény egyik kiemelt pontjaként a Szépművészeti Múzeum udvarán kiállításra kerül A hallgatás asztala műalkotás valósághű másolata.
  • Szatmári képzőművészek Brâncuși művészete inspirálta munkáit bemutató tematikus kiállítást is megtekinthetnek a jelenlévők. A kiállított alkotásokat Adrian Golban, Aurelian Busuioc, Csilla Râpa, Gabriela Király, Herczeg Edwárd, Lola Belicciu, Mikló Antal Annamária, Mitroi Tímea, Radu Ciobanu, Reha Márk, Révész Csaba, Sebastian Iacobuț, Valer Sasu készítettek.
  • A kiállítás megnyitójára február 19-én, szombaton 16 órától kerül sor a Szépművészeti Múzeumban. A kiállítás február 28-ig díjmentesen látogatható.
  • A kiállított műtárgyak megtekintése mellett Sályi Róbert és Sályi Panna fazekasmesterek egy műhelymunka során a fazekasmesterség rejtelmeibe is beavatják az érdeklődőket. A foglalkozáson való részvétel a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Jelentkezni 8 éves kortól az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://bit.ly/3rLla9r 

A rendezvényen való részvétel ingyenes valamint a jelen COVID-19 intézkedések értelmében zöld igazolványhoz kötött, ugyanakkor a maszk viselésének és a távolság tartásának kötelessége az éppen aktuális szabályozásnak megfelelően lesznek alkalmazva.
 

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmár Megyei Tanáccsal, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközponttal és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködésben idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ csapata 2023-ban több mint 50 kulturális és szórakoztató rendezvényt, ezeken belül pedig több mint 350 egyéni projektet szervezett a szatmári közönségnek.
Cookie