Brâncuși day

Brâncuși day

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ a Nomanid Kulturális Egyesülettel partnerségben, második alkalommal szervezi meg a Constantin Brâncuși emléknapot, amelynek célja megismertetni a világhírű szobrász munkásságát és szellemiségét a szatmáriakkal. A kiállításon szatmári képzőművészek munkái lesznek láthatóak, amelyeket Brâncuși művészetéből inspirálódva készítettek. A rendezvény egyik kiemelt pontja Brâncuși egyik legismertebb műve, A hallgatás asztala valósághű másolatának a múzeum udvarán történő kiállítása lesz. Továbbá Sályi Róbert és Sályi Panna fazekasmesterek egy interaktív műhelymunka során a fazekasság rejtelmeibe is beavatják a jelenlévőket. A műhelymunkán való részvétel a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ a Nomanid Kulturális Egyesülettel partnerségben, második alkalommal szervezi meg a Constantin Brâncuși emléknapot, amelyet a világhírű szobrászmester 1876. február 19-i születésének évfordulóján tartanak.

A rendezvénynek három programpontra épül:

  • Annak érdekében, hogy a szatmáriak még jobban megismerjék Constantin Brâncuși munkásságát és szellemiségét, a  rendezvény egyik kiemelt pontjaként a Szépművészeti Múzeum udvarán kiállításra kerül A hallgatás asztala műalkotás valósághű másolata.
  • Szatmári képzőművészek Brâncuși művészete inspirálta munkáit bemutató tematikus kiállítást is megtekinthetnek a jelenlévők. A kiállított alkotásokat Adrian Golban, Aurelian Busuioc, Csilla Râpa, Gabriela Király, Herczeg Edwárd, Lola Belicciu, Mikló Antal Annamária, Mitroi Tímea, Radu Ciobanu, Reha Márk, Révész Csaba, Sebastian Iacobuț, Valer Sasu készítettek.
  • A kiállítás megnyitójára február 19-én, szombaton 16 órától kerül sor a Szépművészeti Múzeumban. A kiállítás február 28-ig díjmentesen látogatható.
  • A kiállított műtárgyak megtekintése mellett Sályi Róbert és Sályi Panna fazekasmesterek egy műhelymunka során a fazekasmesterség rejtelmeibe is beavatják az érdeklődőket. A foglalkozáson való részvétel a helyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött. Jelentkezni 8 éves kortól az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://bit.ly/3rLla9r 

A rendezvényen való részvétel ingyenes valamint a jelen COVID-19 intézkedések értelmében zöld igazolványhoz kötött, ugyanakkor a maszk viselésének és a távolság tartásának kötelessége az éppen aktuális szabályozásnak megfelelően lesznek alkalmazva.
 

KÉPEK
 
 
×
HÍREK
Melyik együtteseket látnád szívesen 2024-ben? Várjuk a szatmáriak visszajelzéseit és javaslatait!
Kiállításmegnyitó, zenei- és színházi performanszok. A Strand utcai művészcsoport, Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ, május 19-20. között tizedik alkalommal szervezi meg a Májusi műhely elnevezésű kortárs művészeti kiállítás megnyitó ünnepségét. A kerek évforduló kiváló lehetőség az elmúlt évtized alkotásainak bemutatására.
Május 3-án, szerdán 19.00 órai kezdettel a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala Sárik Péter Trió & Falusi Mariann: Jazzkívánságműsor magyarul 3. lemezbemutató koncertjére hívja a dzsessz dallamok iránt érdeklődőket. A rendezvény helyszíne a Várdomb utcai Zsinagóga. A belépés díjtalan!
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ szervezésében idén folytatódnak a tavalyi évben nagy népszerűségnek örvendő városi kincskeresés játékok.
Cookie