Brâncuși day

Brâncuși day

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, în parteneriat cu Asociația Culturală Nomanid organizează a doua ediție a comemorării sculptorului Constantin Brâncuși. La expoziția tematică, vor fi expuse creațiile artiștilor sătmăreni, inspirate de operele originale ale sculptorului Constantin Brâncuși. În curtea muzeului va fi expusă o reproducție a sculpturii Masa Tăcerii. Se va organiza și un atelier de olărit interactiv dedicat copiilor și tinerilor cu scopul de a-i introduce pe aceștia în secretele acestui meșteșug. Coordonatorii atelierului: Sályi Róbert și Sályi Panna.
VREAU SĂ PARTICIP!
Descriere eveniment

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, în parteneriat cu Asociația Culturală Nomanid organizează ediția a II-a prin care marcăm Ziua Constantin Brâncuși,  sculptorul de renume mondial care s-a născut în 19 februarie 1876.

Evenimentul cuprinde  trei programe inedite: 

  • Pentru a-i apropia pe sătmăreni de spiritul creațiilor Constantin Brâncuși, vom expune în curtea Muzeului de Artă, o reproducție a sculpturii „Masa Tăcerii”. Această capodoperă a creației „brâncușiene” va oferi vizitatorilor o viziune asupra dimensiunilor și materialelor, similare cu cele ale obiectului original de artă. 
  • În cadrul unei  expoziții tematice vor fi prezentate lucrările artiștilor sătmăreni, inspirate de maestrul Brâncuși: Adrian Golban, Aurelian Busuioc, Csilla Râpa, Gabriela Király, Herczeg Edwárd, Lola Belicciu, Mikló Antal Annamária, Mitroi Tímea, Radu Ciobanu, Reha Márk, Révész Csaba, Sebastian Iacobuț, Valer Sasu.
  • Deschiderea evenimentului va avea în data de 19 februarie de la ora 16.00 la Muzeul de Artă. Expoziția va putea fi vizitată până în 28 februarie. 
  • În cadrul vernisajului, în curtea Muzeului De Artă, va avea loc și o demonstrație interactivă de olărit prin intermediul căruia toți cei interesați vor fi inițiați de Sályi Robert și Sályi Panna în secretele acestui meșteșug. Locurile la workshop sunt limitate, participarea se face în baza completării unui formular de înscriere, disponibil la acest link: https://bit.ly/3rLla9r 

Accesul la evenimente este gratuit, prin prezentarea certificatului verde și respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii COVID-19, care se aplică în funcție de reglementările valabile pentru ziua respectivă. Prin acest eveniment, organizatorii își propun să promoveze arta ca formă de expresie, comunicare și limbaj universal, care ne onorează sufletul și ne încarcă de bucurie. 

evenimente/2022/brancusi-day/brancusidays-poster-4.png
 
 
×
Știri
Cu ocazia sărbătorilor pascale, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu", Consiliul Județean Satu Mare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, alături de Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană, organizează tradiționalul Târg de Paște.
Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu” pregătesc și în acest an un cadou surpriză pentru sătmăreni cu ocazia Zilei îndrăgostiților - Ziua Sfântului Valentin.
Evenimentul cultural de excepție a adus bucurie în sufletul publicului. Vioara lui Enescu, creatorul de geniu al muzicii românești, a vrăjit publicul sătmărean duminică seara la Filarmonica de Stat ,,Dinu Lipatti''. Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G. M. Zamfirescu’’ au marcat Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar și plin de sensibilitate - ,,Vioara lui Enescu’’.
În 2023, Primăria Municipiului Satu Mare și echipa Centrului Cultural ,,G.M. Zamfirescu” au oferit comunității sătmărene mai mult de 50 de evenimente proprii cu peste 350 de activități culturale și de divertisment.
Politica de Cookie