Brâncuși day

Brâncuși day

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, în parteneriat cu Asociația Culturală Nomanid organizează a doua ediție a comemorării sculptorului Constantin Brâncuși. La expoziția tematică, vor fi expuse creațiile artiștilor sătmăreni, inspirate de operele originale ale sculptorului Constantin Brâncuși. În curtea muzeului va fi expusă o reproducție a sculpturii Masa Tăcerii. Se va organiza și un atelier de olărit interactiv dedicat copiilor și tinerilor cu scopul de a-i introduce pe aceștia în secretele acestui meșteșug. Coordonatorii atelierului: Sályi Róbert și Sályi Panna.
VREAU SĂ PARTICIP!
Descriere eveniment

Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”, în parteneriat cu Asociația Culturală Nomanid organizează ediția a II-a prin care marcăm Ziua Constantin Brâncuși,  sculptorul de renume mondial care s-a născut în 19 februarie 1876.

Evenimentul cuprinde  trei programe inedite: 

  • Pentru a-i apropia pe sătmăreni de spiritul creațiilor Constantin Brâncuși, vom expune în curtea Muzeului de Artă, o reproducție a sculpturii „Masa Tăcerii”. Această capodoperă a creației „brâncușiene” va oferi vizitatorilor o viziune asupra dimensiunilor și materialelor, similare cu cele ale obiectului original de artă. 
  • În cadrul unei  expoziții tematice vor fi prezentate lucrările artiștilor sătmăreni, inspirate de maestrul Brâncuși: Adrian Golban, Aurelian Busuioc, Csilla Râpa, Gabriela Király, Herczeg Edwárd, Lola Belicciu, Mikló Antal Annamária, Mitroi Tímea, Radu Ciobanu, Reha Márk, Révész Csaba, Sebastian Iacobuț, Valer Sasu.
  • Deschiderea evenimentului va avea în data de 19 februarie de la ora 16.00 la Muzeul de Artă. Expoziția va putea fi vizitată până în 28 februarie. 
  • În cadrul vernisajului, în curtea Muzeului De Artă, va avea loc și o demonstrație interactivă de olărit prin intermediul căruia toți cei interesați vor fi inițiați de Sályi Robert și Sályi Panna în secretele acestui meșteșug. Locurile la workshop sunt limitate, participarea se face în baza completării unui formular de înscriere, disponibil la acest link: https://bit.ly/3rLla9r 

Accesul la evenimente este gratuit, prin prezentarea certificatului verde și respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii COVID-19, care se aplică în funcție de reglementările valabile pentru ziua respectivă. Prin acest eveniment, organizatorii își propun să promoveze arta ca formă de expresie, comunicare și limbaj universal, care ne onorează sufletul și ne încarcă de bucurie. 

evenimente/2022/brancusi-day/brancusidays-poster-4.png
 
 
×
Știri
TEDxSatu Mare 2023: O nouă super ediție cu personalități de renume! TEDxSatuMare revine pe scena Teatrului de Nord Satu Mare, la data de 1 octombrie 2023, începând cu ora 14.00, aducând în fața publicului 10 invitați de excepție. Aceștia vor fi prezenți pentru a susține discursuri extraordinare pentru ca cei interesați să nu rateze cea mai mare conferință de dezvoltare personală și extindere a principiilor, care inspiră și ne conectează!
Timp de trei zile, artiști recunoscuți pe plan internațional au servit pulsul muzicii pentru cei care au participat la evenimentul desfășurat în parcul din jurul Turnului Pompierilor – cea de-a doua ediție a World Music Festival. Am salutat de rămas bun seria festivalelor din acest an cu un eveniment de trei zile organizat de Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”.
Timp de 3 zile, parcul din jurul Turnului Pompierilor se umple din nou cu ritmuri balcanice, mediteraneene și speciale! După succesul primei ediții din 2022, în perioada 8-10 septembrie 2023, Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu" readuce la Satu Mare cei mai cunoscuți artiști world music. Cu ocazia World Music Festival, alături de artiștii autohtoni, vor evolua pe scenă la Satu Mare și muzicieni cunoscuți pe plan internațional, care vor încânta publicul cu melodii în ritmuri ce se îmbină din sinergia diferitelor culturi.
În organizarea Primăriei Municipiului Satu Mare, al Centrului Cultural G.M. Zamfirescu și al celor de la TIFF (Transilvania International Film Festival), în perioada 4-6 august Caravana TIFF Unlimited va sosi la Satu Mare. De vineri până duminică se vor proiecta 3 filme de scurt metraj și 3 filme de lung metraj, pe marele ecran amplasat pe pasajul pietonal Corneliu Coposu, în zona obișnuită asemeni anilor precedenți. Accesul pentru public este gratuit.
Politica de Cookie