Az újrahsznosítás csodája - FLEX

Az újrahsznosítás csodája - FLEX

Túl sokat fogyasztunk, és nagyon keveset hasznosítunk újra. ♻️ Ennek egyik következménye, hogy az édesvízkészletek 💦, amelyektől mindennapi életünk is függ, veszélybe kerültek ❌. Itt az ideje, hogy változtassunk. Változást pedig elsősorban tudatos neveléssel 🌱 kell kezdeni. Fontos, hogy tisztában legyünk az újrahasznosítás és az újrafelhasználás ♻️ fontosságáról. Ugyanakkor fontos az is, hogy hogyan óvjuk környezetünket 🌍 egy tisztább jövő érdekében. 😉
JELENTKEZEK
Esemény leírása

👉 A FLEX interaktív kiállítás egy használt tengeri konténerben talált otthonra, amely kívülről úgy néz ki, mint egy hajó 🛳 . A belsejében pedig a folyóvízekből összegyűjtött műanyag hulladék újrahasznosításának lépéseit lehet nyomon követni. 🏞

A kék konténer 🔹 többféle tevékenység helyszíne. A műanyag hulladékról szerzett információk ℹ️ mellett az újrahasznosítás gyakorlati részét is megismerhetik a kiállításon résztvevők. 😃 Mitöbb, ki is lehet próbálni ezeket a műanyag szelektálástól kezdve, aprításon és az olvasztáson át egészen egy teljesen új termék létrehozásáig. 🔵

💧 Az interaktív kiállítás 📅 szeptember 28-30., 10.00-16.00 között látogatható 📍 szatmárnémeti Régi Főterén a Római Katolikus Székesegyház előtti parkolóban.

✨ Mindenkit várunk sok szeretettel!
🆓 A kiállítás ingyenesen látogatható!

🤝 A projekt helyi partnerei: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és a Multisalva Egyesület.

 
 
×
HÍREK
A Com’ON Szatmárnémeti, ifjúsági részvételi költségvetés program október 24-én lezárult közönségszavazása során Szatmárnémeti lakói 38 egyedi és kreatív kezdeményezés közül választották ki azokat, amelyek támogatásban részesülhetnek. A helyi lakosok közül több, mint 1150-an vettek részt a szavazáson, összesen több, mint 4500 sms-ben validált szavazatot leadva. A költségvetési számításokat követően az eredetileg meghirdetett 15 támogatott projekt mellett további 3 kezdeményezés valósulhat meg.
A szatmári lakosok október 24-ig dönthetnek arról, hogy a fiatalok által megfogalmazott közösségi kezdeményezések közül melyek megvalósítását támogassa Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala.
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ a PONT csoporttal közösen szeptember elején útjára indította a Com’ON Szatmárnémeti ifjúsági részvételi költségvetés programot.
Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel ismét érkezik nagyszabású TEDx konferencia. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén a szakmájában elismert 10 neves előadó tart inspiráló előadásokat aktuális témákban. A idei évben a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a kiégésről, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.
Cookie