A BÉKÉT ÉS AZ UKRAJNÁVAL SZEMBENI SZOLIDARITÁST VÁNDORKIÁLLÍTÁS

A BÉKÉT ÉS AZ UKRAJNÁVAL SZEMBENI SZOLIDARITÁST VÁNDORKIÁLLÍTÁS

Szatmárnémeti testvérvárosából, Ungvárról (Ukrajna) önkéntesek egy csoportja elhozta azt a több, mint 100 fényképből, gyermekrajzból és karikatúrából álló vándorkiállítást, amelynek központi témája a szomszédos Ukrajnában kialakult háborús helyzet. A kiállítást két napig augusztus 8-án és 9-én lehet megtekinteni a Szakszervezetek Művelődési Házában.
Esemény leírása

A kiállítás a Kárpátaljai Városok Egyesülete és az ungvári Rotary Club közös kezdeményezése, annak érdekében, hogy erős üzenetet közvetítsen a békéről, a szolidaritás fontosságáról illetve, hogy felhívja a figyelmét a bajbajutott és nehéz időket élő emberek helyzetére. Szatmárnémeti a háborús helyzet kialakulásának legelejétől az ukrajnai testvérvárosai mellé állt. Ungvár városának, 100 ezer lej összegű pénzügyi támogatást nyújtott, hogy segítse a háború elől, a városba érkező menekültek és bajbajutottak ellátását.

 

/  AZ UKRAJNÁBAN HARCOLÓ KATONÁK ÁRNYÉKÁBAN A HÉTKÖZNAPI EMBEREK, CSALÁDOK TRAGÉDIÁI ÉS TRAUMÁI VANNAK. AZ IGAZI TRAGÉDIÁT AZOK ÉLIK MEG, AKIK EZEKBEN A NEHÉZ IDŐKBEN UKRAJNÁBAN MARADTAK. ÉPP EZÉRT TARTOTTUK FONTOSNAK, HOGY AZONNALI SEGÍTSÉGET NYÚJTSUNK A KÉT UKRAJNAI TESTVÉRTELEPÜLÉSÜNK, UNGVÁR ÉS BEREGSZÁSZ SZÁMÁRA   – mondta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

 

A szatmárnémetibe érkezett vándorkiállítás elvitte már a béke és a szolidaritás üzenetét Lengyelország, Magyarország és Szlovákia több városában. Megtekinthető volt Máramarosszigeten (augusztus 5-7. között), majd szatmárnémeti állomását követően, augusztus 9-12. között Nagyváradon lesz látogatható. A rendezvényt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a ,,G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ támogatásával szervezik.

Nyitvatartás, a belépés díjtalan:

  • augusztus 8., 10.00-17.00 között
  • augusztus 9., 9.00-15.00 között
KÉPEK
 
 
×
HÍREK
Románia legnagyobb kerékpáros versenyének startjára készülünk, ugyanis a Tour of Romania idei kiírása ezúttal Szatmárnémetiből indul
3 csodás nap, 7 helyszín, 20 előadó a világ különböző szegletéből, 100 lélegzetelállító produkció, közel 50 szervező és lelkes önkéntes valamint több, mint 25 ezer látogató. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ valamint a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében július 1-3. között zajlott a város egyik legizgalmasabb és legszínesebb rendezvénye, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál. A rendezvény 8. kiadása rekordszámú látogatót vonzott, hiszen a három nap alatt csaknem 25  ezer ember élvezte a előadásokat.
Több ezer szatmári lakos volt jelen a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ által szervezett, a Skol, a Catena, az Aushopping, a Barta Ati és a Nova Oaș által támogatott Szatmárnémeti Városnapokon, amely rengeteg izgalmat tartogatott a látogatók számára.
Cookie