A BÉKÉT ÉS AZ UKRAJNÁVAL SZEMBENI SZOLIDARITÁST VÁNDORKIÁLLÍTÁS

A BÉKÉT ÉS AZ UKRAJNÁVAL SZEMBENI SZOLIDARITÁST VÁNDORKIÁLLÍTÁS

Szatmárnémeti testvérvárosából, Ungvárról (Ukrajna) önkéntesek egy csoportja elhozta azt a több, mint 100 fényképből, gyermekrajzból és karikatúrából álló vándorkiállítást, amelynek központi témája a szomszédos Ukrajnában kialakult háborús helyzet. A kiállítást két napig augusztus 8-án és 9-én lehet megtekinteni a Szakszervezetek Művelődési Házában.
Esemény leírása

A kiállítás a Kárpátaljai Városok Egyesülete és az ungvári Rotary Club közös kezdeményezése, annak érdekében, hogy erős üzenetet közvetítsen a békéről, a szolidaritás fontosságáról illetve, hogy felhívja a figyelmét a bajbajutott és nehéz időket élő emberek helyzetére. Szatmárnémeti a háborús helyzet kialakulásának legelejétől az ukrajnai testvérvárosai mellé állt. Ungvár városának, 100 ezer lej összegű pénzügyi támogatást nyújtott, hogy segítse a háború elől, a városba érkező menekültek és bajbajutottak ellátását.

 

/  AZ UKRAJNÁBAN HARCOLÓ KATONÁK ÁRNYÉKÁBAN A HÉTKÖZNAPI EMBEREK, CSALÁDOK TRAGÉDIÁI ÉS TRAUMÁI VANNAK. AZ IGAZI TRAGÉDIÁT AZOK ÉLIK MEG, AKIK EZEKBEN A NEHÉZ IDŐKBEN UKRAJNÁBAN MARADTAK. ÉPP EZÉRT TARTOTTUK FONTOSNAK, HOGY AZONNALI SEGÍTSÉGET NYÚJTSUNK A KÉT UKRAJNAI TESTVÉRTELEPÜLÉSÜNK, UNGVÁR ÉS BEREGSZÁSZ SZÁMÁRA   – mondta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

 

A szatmárnémetibe érkezett vándorkiállítás elvitte már a béke és a szolidaritás üzenetét Lengyelország, Magyarország és Szlovákia több városában. Megtekinthető volt Máramarosszigeten (augusztus 5-7. között), majd szatmárnémeti állomását követően, augusztus 9-12. között Nagyváradon lesz látogatható. A rendezvényt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a ,,G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ támogatásával szervezik.

Nyitvatartás, a belépés díjtalan:

  • augusztus 8., 10.00-17.00 között
  • augusztus 9., 9.00-15.00 között
KÉPEK
 
 
×
HÍREK
A Com’ON Szatmárnémeti, ifjúsági részvételi költségvetés program október 24-én lezárult közönségszavazása során Szatmárnémeti lakói 38 egyedi és kreatív kezdeményezés közül választották ki azokat, amelyek támogatásban részesülhetnek. A helyi lakosok közül több, mint 1150-an vettek részt a szavazáson, összesen több, mint 4500 sms-ben validált szavazatot leadva. A költségvetési számításokat követően az eredetileg meghirdetett 15 támogatott projekt mellett további 3 kezdeményezés valósulhat meg.
A szatmári lakosok október 24-ig dönthetnek arról, hogy a fiatalok által megfogalmazott közösségi kezdeményezések közül melyek megvalósítását támogassa Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala.
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ a PONT csoporttal közösen szeptember elején útjára indította a Com’ON Szatmárnémeti ifjúsági részvételi költségvetés programot.
Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel ismét érkezik nagyszabású TEDx konferencia. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén a szakmájában elismert 10 neves előadó tart inspiráló előadásokat aktuális témákban. A idei évben a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a kiégésről, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.
Cookie