A BÉKÉT ÉS AZ UKRAJNÁVAL SZEMBENI SZOLIDARITÁST VÁNDORKIÁLLÍTÁS

A BÉKÉT ÉS AZ UKRAJNÁVAL SZEMBENI SZOLIDARITÁST VÁNDORKIÁLLÍTÁS

Szatmárnémeti testvérvárosából, Ungvárról (Ukrajna) önkéntesek egy csoportja elhozta azt a több, mint 100 fényképből, gyermekrajzból és karikatúrából álló vándorkiállítást, amelynek központi témája a szomszédos Ukrajnában kialakult háborús helyzet. A kiállítást két napig augusztus 8-án és 9-én lehet megtekinteni a Szakszervezetek Művelődési Házában.
Esemény leírása

A kiállítás a Kárpátaljai Városok Egyesülete és az ungvári Rotary Club közös kezdeményezése, annak érdekében, hogy erős üzenetet közvetítsen a békéről, a szolidaritás fontosságáról illetve, hogy felhívja a figyelmét a bajbajutott és nehéz időket élő emberek helyzetére. Szatmárnémeti a háborús helyzet kialakulásának legelejétől az ukrajnai testvérvárosai mellé állt. Ungvár városának, 100 ezer lej összegű pénzügyi támogatást nyújtott, hogy segítse a háború elől, a városba érkező menekültek és bajbajutottak ellátását.

 

/  AZ UKRAJNÁBAN HARCOLÓ KATONÁK ÁRNYÉKÁBAN A HÉTKÖZNAPI EMBEREK, CSALÁDOK TRAGÉDIÁI ÉS TRAUMÁI VANNAK. AZ IGAZI TRAGÉDIÁT AZOK ÉLIK MEG, AKIK EZEKBEN A NEHÉZ IDŐKBEN UKRAJNÁBAN MARADTAK. ÉPP EZÉRT TARTOTTUK FONTOSNAK, HOGY AZONNALI SEGÍTSÉGET NYÚJTSUNK A KÉT UKRAJNAI TESTVÉRTELEPÜLÉSÜNK, UNGVÁR ÉS BEREGSZÁSZ SZÁMÁRA   – mondta Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere.

 

A szatmárnémetibe érkezett vándorkiállítás elvitte már a béke és a szolidaritás üzenetét Lengyelország, Magyarország és Szlovákia több városában. Megtekinthető volt Máramarosszigeten (augusztus 5-7. között), majd szatmárnémeti állomását követően, augusztus 9-12. között Nagyváradon lesz látogatható. A rendezvényt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a ,,G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ támogatásával szervezik.

Nyitvatartás, a belépés díjtalan:

  • augusztus 8., 10.00-17.00 között
  • augusztus 9., 9.00-15.00 között
KÉPEK
 
 
×
HÍREK
A különleges szelfie- és fotópont holnaptól várja a szatmáriakat a Batthyány (Corneliu Coposu) sétányon. Mindazok számára, akik február 10-12-én 15:00- 17:00 között látogatják meg a fotópontot, egy-egy nyomtatott fényképet is készítünk ajándékba. Örökítsük meg a szerelmet!
Gyermekfoglalkozások a Mikulás-műhelyben, Mikulásvonat, helyi termékek és koncertek November 29-én, kedden 18.00 órától az ünnepi fények felkapcsolásával hivatalosan is megkezdődik a karácsonyvárás Szatmárnémetiben, hiszen megnyitja kapuit az Október 25-é téren a Karácsonyi Vásár is.
9 fantasztikus előadó, inspiráló és motiváló előadások és egy nyitott közönség - ilyen volt a TEDxSatuMare - Community changers.
Románia legnagyobb kerékpáros versenyének startjára készülünk, ugyanis a Tour of Romania idei kiírása ezúttal Szatmárnémetiből indul
Cookie