EXPOZIȚIE ITINERANTĂ CE PROMOVEAZĂ PACEA ȘI SOLIDARITATEA CU UCRAINA

EXPOZIȚIE ITINERANTĂ CE PROMOVEAZĂ PACEA ȘI SOLIDARITATEA CU UCRAINA

Un grup de voluntari din orașul înfrățit Ujgorod (Ucraina) au adus la Satu Mare expoziția itinerantă ce cuprinde 100 de fotografii, desene realizate de copii și caricaturi, care au ca temă principală situația de război din Ucraina.
Descriere eveniment

Asociația Transcarpatia a Orașelor din Ucraina alături de Clubul Rotary din orașul înfrățit Ujgorod a inițiat acest demers pentru a transmite un puternic mesaj de pace și solidaritate în contextul războiului din Ucraina, precum și pentru a sensibiliza orașele din Europa cu privire la situația persoanelor care traversează momente dificile sau se află în situații de risc. Satu Mare a fost încă de la început alături de orașele înfrățite din Ucraina. Astfel, Satu Mare a acordat orașului Ujgorod un sprijin financiar de 100.000 de lei pentru a veni în sprijinul persoanelor care au fugit din calea războiului și s-au refugiat în orașul Ujgorod. 

 

/  ÎN SPATELE MILITARILOR CARE SE LUPTĂ ÎN UCRAINA ESTE DRAMA PE CARE O TRĂIESC OAMENII SIMPLI.  ADEVĂRATA DRAMĂ O TRĂIESC CEI CARE AU RĂMAS ÎN UCRAINA. TOCMAI DE ACEEA AM SĂRIT IMEDIAT ÎN SPRIJINUL CELOR DOUĂ ORAŞE ÎNFRĂŢITE, BEREGOVO ŞI UJGOROD  a precizat primarul Kereskényi Gábor.  

 

Expoziția itinerantă a mai fost expusă în orașe din Polonia, Ungaria și Slovacia, iar în România în Sighetu-Marmatiei (5-7 august) pentru ca de la Satu Mare să plece spre Oradea unde va putea fi vizitată în perioada 9-12 august. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare și a Centrului Cultural ,,G.M.Zamfirescu”. 

Orar: 

  • 8 august, între orele 10.00-17.00
  • 9 august, între orele 9.00-15.00

Intrarea este gratuită.

IMAGINI
 
 
×
Știri
Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M.Zamfirescu” pregătesc și în acest an un cadou surpriză pentru sătmăreni cu ocazia Zilei îndrăgostiților - Ziua Sfântului Valentin.
Evenimentul cultural de excepție a adus bucurie în sufletul publicului. Vioara lui Enescu, creatorul de geniu al muzicii românești, a vrăjit publicul sătmărean duminică seara la Filarmonica de Stat ,,Dinu Lipatti''. Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ,,G. M. Zamfirescu’’ au marcat Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar și plin de sensibilitate - ,,Vioara lui Enescu’’.
În 2023, Primăria Municipiului Satu Mare și echipa Centrului Cultural ,,G.M. Zamfirescu” au oferit comunității sătmărene mai mult de 50 de evenimente proprii cu peste 350 de activități culturale și de divertisment.
Programul de bugetare participativă pentru tineret, Com’ON Satu Mare, și-a încheiat etapa de votare la data de 24 octombrie, în care publicul sătmărean a putut alege dintre cele 38 de proiecte și inițiative creative și unice depuse de echipele înscrise, fiind alese acelea, care se vor bucura de sprijin financiar pentru implementare.
Politica de Cookie