EXPOZIȚIE ITINERANTĂ CE PROMOVEAZĂ PACEA ȘI SOLIDARITATEA CU UCRAINA

EXPOZIȚIE ITINERANTĂ CE PROMOVEAZĂ PACEA ȘI SOLIDARITATEA CU UCRAINA

Un grup de voluntari din orașul înfrățit Ujgorod (Ucraina) au adus la Satu Mare expoziția itinerantă ce cuprinde 100 de fotografii, desene realizate de copii și caricaturi, care au ca temă principală situația de război din Ucraina.
Descriere eveniment

Asociația Transcarpatia a Orașelor din Ucraina alături de Clubul Rotary din orașul înfrățit Ujgorod a inițiat acest demers pentru a transmite un puternic mesaj de pace și solidaritate în contextul războiului din Ucraina, precum și pentru a sensibiliza orașele din Europa cu privire la situația persoanelor care traversează momente dificile sau se află în situații de risc. Satu Mare a fost încă de la început alături de orașele înfrățite din Ucraina. Astfel, Satu Mare a acordat orașului Ujgorod un sprijin financiar de 100.000 de lei pentru a veni în sprijinul persoanelor care au fugit din calea războiului și s-au refugiat în orașul Ujgorod. 

 

/  ÎN SPATELE MILITARILOR CARE SE LUPTĂ ÎN UCRAINA ESTE DRAMA PE CARE O TRĂIESC OAMENII SIMPLI.  ADEVĂRATA DRAMĂ O TRĂIESC CEI CARE AU RĂMAS ÎN UCRAINA. TOCMAI DE ACEEA AM SĂRIT IMEDIAT ÎN SPRIJINUL CELOR DOUĂ ORAŞE ÎNFRĂŢITE, BEREGOVO ŞI UJGOROD  a precizat primarul Kereskényi Gábor.  

 

Expoziția itinerantă a mai fost expusă în orașe din Polonia, Ungaria și Slovacia, iar în România în Sighetu-Marmatiei (5-7 august) pentru ca de la Satu Mare să plece spre Oradea unde va putea fi vizitată în perioada 9-12 august. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare și a Centrului Cultural ,,G.M.Zamfirescu”. 

Orar: 

  • 8 august, între orele 10.00-17.00
  • 9 august, între orele 9.00-15.00

Intrarea este gratuită.

IMAGINI
 
 
×
Știri
Ne pregătim să găzduim startul celei mai mari competiții de ciclism din România. Turul României pornește în acest an, în premieră, din municipiul #SatuMare.
StreetMusic Festival în cifre: 3 zile pline, 7 locații, 100 de producții care ne-au tăiat respirația, aproape 50 de voluntari, peste 25 mii de spectatori. În organizarea Primăriei Municipiului Satu Mare, al Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu” și Asociației Culturale pentru Tinerii din Satu Mare, în perioada 1-3 iulie, s-a desfășurat o nouă ediție a unuia dintre cele mai spectaculoase evenimente cultural-artistice din municipiu, StreetMusic Festival.
Ziua de sâmbătă a fost punctul culminant al Zilelor Orașului Satu Mare. Mii de sătmăreni au venit în Centrul Nou pentru a se bucura de activitățile și concertele organizate de Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, cu sprijinul sponsorilor Skol, Catena, Satu Mare Aushopping. Barta Ati, apa minerală naturală Nova Oaș.
Politica de Cookie