CityRocks a venit, a văzut și a învins!
Există unele evenimente în viață, de care atunci când ne aducem aminte și mai târziu, ne dau fiori. Da, în aceste momente realizăm că a fost atât de fantastic! O astfel de experiență și trăire de neegalat ne-a oferit CityRocks - cea mai mare trupă de rock din Europa Centrală, desfășurată la Satu Mare pe 29 iulie, adunând laolaltă circa 200 de muzicieni.

În organizarea Primăriei Municipiului Satu Mare și a Centrului Cultural G.M. Zamfirescu, la eveniment s-au înregistrat în vederea participării aproximativ 200 de muzicieni, câțiva dintre aceștia neputând să fie prezenți în cele din urmă. Însă, mulțumită muzicienilor sătmăreni entuziaști, care au profitat de ocazie și s-au înregistrat la fața locului, s-a adunat efectivul de 200 de muzicieni pentru a umple spațiul amenajat din Piața 25 Octombrie. Au participat muzicieni din aproape toate părțile României, din Ungaria, Slovacia, Polonia, dar au fost câțiva și din Statele Unite ale Americii, ba chiar și din Palestina.

 


Muzica rock nu cunoaște nimic limite impuse de granițe, dar nici limite de vârstă: a fost o bucurie mare pentru noi să vedem că muzica rock va fi pe mâini bune și la viitoarele generații, deoarece cel mai tânăr toboșar participant la CityRocks în acest weekend a fost Zalán, de numai 7 ani, care a venit la eveniment alături de tatăl lui; iar cea mai în vârstă persoană a fost de 76 de ani, care a participat în calitate de chitarist, demonstrând că vârsta e doar o cifră în domeniul muzical.

 

stiri/2023/city-roks/008.jpg

 

Cu alte cuvinte, adevărate „cutremure și fulgere” de rock au trecut peste cei care au ieșit în oraș în acele câteva ore de eveniment, sâmbătă după-amiază. Atmosfera de bază a fost asigurată de către Black River Blues Band, după care în oraș au răsunat tobe, chitări și cele mai mari hituri rock din toate timpurile. Iar publicul sătmărean a fost și de această dată pur și simplu fantastic. Nici măcar vremea nefavorabilă și vremea ploioasă nu a stat în calea iubitorilor de muzică, să cânte și să fredoneze alături de echipa CityRocks.

 

„Printre cele mai fantastice lucruri care îi leagă pe oameni este muzica, în special muzica rock! Mulțumesc echipei CityRocks că au ales Satu Mare pentru a desfășura acest eveniment, plasând astfel orașul nostru pe harta muzicii rock. Le mulțumesc și sătmărenilor, care și de această dată au dovedit: rock-ul trăiește și va trăi pentru totdeauna în orașul nostru!”

 

- ne-a mărturisit Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare, încă de la începutul flashmobului, care nu doar steagul semnat de sute de artiști a predat mai departe, dar a semnat și chitara călătoare, care este emblema CityRocks.

 

stiri/2023/city-roks/005.jpg


Flashmobul CityRocks a fost încoronat la finalul zilei de sâmbătă, cu un concert susținut de către cei de la  Hollywood Rose și cu cele mai mari hitur semnate Guns N Roses. Organizatorul și finanțatorul evenimentului: Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural Satu Mare. Sponsori: ZES Zollner Electronic, Kreatív și Fundația pentru Școală.


Am știut dintotdeauna că Satu Mare are nevoie de rock, dar modul formidabil în care a fost primit CityRocks de către oamenii de aici, ne-a surprins și pe noi într-un mod extrem de plăcut. Când am văzut că publicul nu se lasă nici măcar atunci când plouă, ba chiar mii de oameni au cântat sub cerul liber cele mai mari hituri rock, am știut clar: publicul sătmărean e cel mai tare! De buna desfășurare a CityRocks s-a asigurat o echipă de 40 de oameni, echipa Centrului Cultural de 20 de persoane și numeroși voluntari tineri care au muncit cot la cot, zile la rând. City rock a venit, a văzut și a învins! Iar muzica rock trăiește și va trăi pentru totdeauna în Satu Mare, care de acum încolo va fi și pentru rockeri un loc unde își vor dori să se întoarcă!
 

 
Politica de Cookie