Cinema în aer liber: Caravana TIFF sosește la Satu Mare în acest weekend!
În organizarea Primăriei Municipiului Satu Mare, al Centrului Cultural G.M. Zamfirescu și al celor de la TIFF (Transilvania International Film Festival), în perioada 4-6 august Caravana TIFF Unlimited va sosi la Satu Mare. De vineri până duminică se vor proiecta 3 filme de scurt metraj și 3 filme de lung metraj, pe marele ecran amplasat pe pasajul pietonal Corneliu Coposu, în zona obișnuită asemeni anilor precedenți. Accesul pentru public este gratuit.

Filmele ce urmează a fi proiectate, au fost selectate dintre cele prezentate la TIFF 2023. Așadar, veți putea viziona la Satu Mare, printre altele, și filme precum scurtmetrajul Exercițiu de concediu/Our Summer Break, (r. Lara Ion | România), câștigătorul concursului Premiul Zilele Filmului Românesc, E pericoloso sporgersi, (r. Nae Caranfil | România) un lungmetraj care a mai participat la numeroase festivaluri de film internaționale și care a fost multiplu premiat, precum și filmul Vârfuri și abisuri/Magasságok és mélységek (r. Csoma Sándor | Ungaria), povestea tragică lui Erőss Zsolt, un alpinist, care a dispărut în anul 2013, o poveste redată prin ochii soției acestuia, Sterczer Hilda.
 

Vineri, 4 august
21:15 Exercițiu de concediu/Our Summer Break, r. Lara Ionescu | România, 22’ 
21:37 E pericoloso sporgersi, r. Nae Caranfil | România, 104’

 


Lui HORAȚIU, soldat în termen, i s-au aprins călcâiele după CRISTINA, elevă în ultimul an de liceu. Ea n-ar fi neapărat contra, dar numai în urma unei obligatorii logodne. Principiu la care va renunța curând odată cu apariția în oraș a lui Dino, actor de mâna a doua, dar reputat Casanova de provincie. Trei destine desfășurate în trei capitole unde aceeași poveste e reistorisită din punctul de vedere al celor trei protagoniști; o comedie dezlănțuită în care cu toții devin victimele propriilor confuzii și quid pro quo-uri, fiecare nutrind în secret aceeași aspirație de a se elibera din „cazarma” personală pentru a descoperi orizonturi mai largi și mai promițătoare.

 

Sâmbătă, 5 august
21:15 Jackpot, r. Makkai Márk | România, 24’
21:40 Povești indiscrete/Stories Not To Be Told, r. Cesc Gay | Spania, 100’

 


O comedie despre acele situaţii care am vrea să se piardă în negura memoriei imediat ce s-au întâmplat, precum o gafă comisă în văzul tuturor sau o decizie totalmente absurdă. Cinci poveşti se alătură într-o odă ironică şi plină de compasiune despre inabilitatea oamenilor de a-şi controla emoţiile şi de a face doar ce e oportun.

 

Duminică, 6 august
21:15 Hanna&Flóra, r. Nagy Márton | România, 25’
21:40 Magasságok és mélységek/Vârfuri și abisuri, r. Csoma Sándor | Ungaria, 96’
 


La sfârșitul lui mai 2013, o țară întreagă a urmărit cu nerăbdare știrile când primul cuceritor maghiar al Muntelui Everest, Zsolt Erőss (Zsolt Trill), a dispărut în Himalaya împreună cu însoțitorul său. Deși toți ceilalți sunt încă plini de speranță, soția sa Hilda Sterczer (Emőke Pál) anunță în transmisiune directă că nu este necesar să organizeze noi expediții de salvare. În primul său lungmetraj, Sándor Csoma, regizorul mai multor scurtmetraje de renume internațional, portretizează evenimentele petrecute din perspectiva soției lui Zsolt Erőss.

 

 

 
Politica de Cookie