Street Music Festival 2023 - Duminică

Street Music Festival 2023 - Duminică

Muzicieni interesanți, jongleri cu foc și artiști stradali din 9 țări diferite ajung la Satu Mare. Astăzi debutează o nouă ediție Street Music Festival, unul dintre cele mai speciale și colorate evenimente din oraș. La sfârșitul acestei săptămâni, străzile din zona centrală a orașului devin scene pentru artiști și muzicieni de pretutindeni. Pe durata Festivalului, timp de 3 zile, în 6 locații special amenajate, 18 artiști din 9 țări diferite vor susține peste 100 de spectacole pentru publicul sătmărean și pentru cei vin în Satu Mare pentru a se bucura de festival.
VREAU SĂ PARTICIP!
Descriere eveniment

Locații și program

Ceea ce face ca Street Music Festival să fie un eveniment unic, este faptul că spectacolele au loc simultan în mai multe locații. Ediția din acest an propune 6 locații unde fiecare scenă poartă numele unui sponsor. 

Scena principală a acestei ediții poartă numele sponsorului principal - DRÄXLMAIER Satu Mare și va fi amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu. În Piața 25 Octombrie este amplasată Arena Artiștilor Delfingen, în timp ce, la la un capăt și la celălalt al Pasajului Coposu vor fi amplasate scenele Kreativ și TransPink. Scena Yard va fi amplasată în curtea interioară a Casei Breslei Cizmarilor, iar scena Moose este situată în curtea Muzeului de Artă (fosta casă Vécsey).

În unele locații ale evenimentului, spectacolele vor începe de la orele 19.00 și vor dura până la miezul nopții, în fiecare a festivalului. 

Artiști și premiul publicului
 
În acest an, ne bucurăm de spectacole și momente artistice deosebite de la artiști stradali din 9 țări: Argentina, Italia, Spania, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii, Israel, Ungaria, Polonia și Olanda care au pregătit spectacole interesante, producții de divertisment și jongleri. 

Reprezentații muzicale sunt oferite de: HuMen Brass Band (HU), La Orquesta Informal (ARG), Asphalt Theater (ISR), Kuma Band (ESP), The Potato Patch Band (HU), Residual Gurus (ESP), Duo Canalla (ESP). Spectacolele cu foc și efecte speciale vor fi asigurate de către Pyromancer (NL), Kacper Danger (PL) și Pyrovaghi (IT). Linia artistică ritmică va fi condusă de către Will Street Show (FR), Latin Duo Circo (ARG), Ian Deadly (UK), Pierro Ricciardi (IT), Fausto Giori (IT), Gaia Matulli (IT) și Pippu (IT), pentru ca atât copiii, cât și adulții să se distreze deopotrivă.

Ca și la edițiile precedente, Street Music Festival oferă și în acest an Premiul Publicului. Artiștii preferați și spectacolele favorite pot fi votate la acest link, până duminică la ora 20.00.
 

IMAGINI
 
 
×
Știri
TEDxSatu Mare 2023: O nouă super ediție cu personalități de renume! TEDxSatuMare revine pe scena Teatrului de Nord Satu Mare, la data de 1 octombrie 2023, începând cu ora 14.00, aducând în fața publicului 10 invitați de excepție. Aceștia vor fi prezenți pentru a susține discursuri extraordinare pentru ca cei interesați să nu rateze cea mai mare conferință de dezvoltare personală și extindere a principiilor, care inspiră și ne conectează!
Timp de trei zile, artiști recunoscuți pe plan internațional au servit pulsul muzicii pentru cei care au participat la evenimentul desfășurat în parcul din jurul Turnului Pompierilor – cea de-a doua ediție a World Music Festival. Am salutat de rămas bun seria festivalelor din acest an cu un eveniment de trei zile organizat de Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”.
Timp de 3 zile, parcul din jurul Turnului Pompierilor se umple din nou cu ritmuri balcanice, mediteraneene și speciale! După succesul primei ediții din 2022, în perioada 8-10 septembrie 2023, Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu" readuce la Satu Mare cei mai cunoscuți artiști world music. Cu ocazia World Music Festival, alături de artiștii autohtoni, vor evolua pe scenă la Satu Mare și muzicieni cunoscuți pe plan internațional, care vor încânta publicul cu melodii în ritmuri ce se îmbină din sinergia diferitelor culturi.
În organizarea Primăriei Municipiului Satu Mare, al Centrului Cultural G.M. Zamfirescu și al celor de la TIFF (Transilvania International Film Festival), în perioada 4-6 august Caravana TIFF Unlimited va sosi la Satu Mare. De vineri până duminică se vor proiecta 3 filme de scurt metraj și 3 filme de lung metraj, pe marele ecran amplasat pe pasajul pietonal Corneliu Coposu, în zona obișnuită asemeni anilor precedenți. Accesul pentru public este gratuit.
Politica de Cookie