Lights In The Street - Satu Mare
Planeta noastră, 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐞𝐭𝐚 𝐏𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐭, este una specială. A treia planetă de la Soare este singura confirmată că ar găzdui viața așa cum o știm noi. Ne oferă în fiecare secundă tot ceea ce avem nevoie pentru a trăi, pentru a ne dezvolta și ar trebui să nu uităm cât de privilegiați suntem

Rezumăm toate acestea într-un singur cuvânt: 𝐆𝐚𝐢𝐚. Instalația de lumină a artistului britanic 𝐋𝐮𝐤𝐞 𝐉𝐞𝐫𝐫𝐚𝐦 este o reproducere detaliată a planetei Pământ după imagini de la NASA. Are o dimensiune de 7 metri, iar fiecare centimetru de pe suprafața ei reprezintă 18 kilometri din suprafața Pământului.
𝐆𝐚𝐢𝐚 este pentru a doua oară în România, după ce prima dată a vegheat deasupra privirilor fermecate ale publicului în clădirea The Office, în cadrul 𝐋𝐢𝐠𝐡𝐭𝐬 𝐎𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟏𝟗. De această dată revine în Satu Mare sub egida 𝐋𝐢𝐠𝐡𝐭𝐬 𝐈𝐧 𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐭𝐫𝐞𝐞𝐭, unde își propune să continue să le reamintească oamenilor de cât de important este locul în care ne aflăm. ✨
Pământul ne oferă totul, însă de cele mai multe ori noi uităm să oferim înapoi. Artistul a creat această instalație de lumină cu scopul de a ne aminti cât de frumoasă este planeta noastră, dar și cât de fragilă este în același timp. Așa cum ea are grijă de noi, este și rândul nostru să facem la fel, iar după fiecare gură de aer proaspăt să ne amintim să îi mulțumim prin schimbarea obiceiurilor care îi dăunează.
Între 𝟑𝟎 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝟗 𝐦𝐚𝐢, Gaia își va folosi din nou lumina vindecătoare pentru noi luminând 𝐩𝐢𝐞𝐭𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐫𝐧𝐞𝐥𝐢𝐮 𝐂𝐨𝐩𝐨𝐬𝐮 din Satu Mare, loc în care ne dorim să vă găsiți momentele de liniște de care aveți nevoie în această perioadă.
Expoziția este organizată de Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural "G.M. Zamfirescu" și este sponsorizată de 𝐙𝐄𝐒 𝐙𝐨𝐥𝐥𝐧𝐞𝐫 𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐨𝐧𝐢𝐜 Zollner Electronic Satu Mare.

 

 
 
Politica de Cookie