Lights In The Street - Szatmárnémeti
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a városba hozza azt a kiállítást, mely a világ és Románia számos nagyvárosát bevilágította már.A Lights in the Street programban látható Gaia névadója az őselemek egyikeként testesítette meg a Földet, ő volt a Földanya. Luke Jerram brit művész fényinstallációja NASA-fotók alapján készített hű ábrázolása bolygónknak, a Földnek.

Átmérője 7 méter, felületének egy centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos. Alkotásával a művész nemcsak elkápráztatni akar, hanem tanítani is, ráébreszteni minket arra, hogy otthonunk, a Föld bolygó egészen különleges. A Naptól számolva harmadik égitest az egyetlen, ahol az általunk ismert formában alakult ki az élet. Minden pillanatban pontosan azt adja nekünk, amire szükségünk van az élethez, a fejlődéshez. Itt az ideje, hogy megértsük, mennyire kiváltságosak vagyunk, és viszonozzuk ajándékait. Az EMS-szolgáltatások piacának egyik legmeghatározóbb szereplőjeként a szatmárnémeti ZES Zollner Electronic nagy hangsúlyt fektet az innovációra és a fejlődésre. „Nagy öröm, hogy partnerek lehetünk a Lights in the Street projektben, hogy egyrészt örömet okozzunk a szatmáriaknak, másrészt pedig felhívjuk a figyelmet a Föld szépségeire. 

Gaia másodjára érkezik Romániába, miután a Lights on Romania 2019-es kiadásán a The Office épületénél egyszer már megfürdött a csodálkozó tekintetekben. A helyszín ezúttal a Lights in the Street égisze alatt Szatmárnémeti, ahol folytatja küldetését: felhívja az emberek figyelmét arra, hogy milyen fontos az a hely, ahol élünk. Gaia gyógyító fénye a Corneliu Coposu sétányt világítja be. Egy helyet, ahol csendre és megnyugvásra találhatunk, hiszen ezekre van a mostani körülmények között a leginkább szükségünk.
Az installáció mindennap 5 és 22 óra között lesz látható — ingyenesen — Szatmárnémeti új központjában. A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy Gaia megtekintése során is figyeljenek a járványügyi előírások betartására, viseljenek maszkot, és tartsák be az ajánlott távolságot. A kiállítás a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ szervezésében, a ZES Zollner Electronic támogatásával valósul meg. Az utazó kiállítás autós partnere a Mercedes-Benz by ATP Motors.

 

 
 
Cookie