Végetért az Utcazene, jön a CityRocks: itt a dalok listája!
Az elmúlt hétvégén, július 7-9. között zenével, élettel és vidámsággal töltötte meg Szatmárnémeti központját az Utcazene Fesztivál. A fesztivál 3 napja alatt, 6 helyszínen, 9 országból érkező 18 fellépő, több mint 100 előadását tekintették meg a szatmáriak és a Szatmárnémetibe látogatók.

Közönségdíj: a spanyol Kuma Band lett a befutó
Az Utcazene Fesztivál a kezdetektől fogva meghirdeti a fesztivál közönségdíját, amely során a résztvevők döntik el, melyik produkció nyerte el leginkább a tetszésüket az adott évben. Idén az elismerést és a díjjal járó, a Somipress Romania által felajánlott 1000 eurós nyereményt a Kuma Band vitte haza. 

 

stiri/2023/city-roks/r6-d1060.jpg

 

2024-ben kerek évforduló. A szervezők már most a rendezvény jövő évi, jubileumi kiadását tervezik, ugyanis 10 éves lesz a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál. A kerek évforduló többek között remek alkalom arra, hogy újra elhívják a 10 év alatt a rendezvényen megfordult legsikeresebb és legnépszerűbb előadókat is.

Szervező és finanszírozó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesülettel partnerségben. Főtámogató: DRÄXLMAIER Szatmárnémeti. Színpadok névadó támogatói: Delfingen, Kreativ, Transpink, Yard, Moose Bar. A dekorációs elemeket a Brela Int. bocsátotta rendelkezésre. A rendezvény a Szatmár Megyei Tanács és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

 

stiri/2023/city-roks/dji-0051-2.jpg

 

Július 29-én érkezik a CityRocks! 
Az Utcazene Fesztivál a mediterrán városok kulturális kavalkádját hozta el Szatmárnémetibe. Ezt a hangulatot fokozzuk tovább és a hangerőt is feljebb tekerve robbantjuk be a várost július 29-én a CityRocks-al:  szalmakalapot bőrnacira, a trombitákat gitárokra, míg az artistákat dobvirtuózokra cseréljük és a legütősebb rockslágerekkel tesszük még forróbbá a szatmári nyarat.


Még lehet jelentkezni a zenekarba: július 29-én több száz zenész és énekes érkezik városunkba, hogy az Október 25-e téren Közép-Európa legnagyobb rockzenekarát alkotva előadják a nemzetközi, magyar és román rocktörténelem legnagyobb slágereit. Ezidáig több, mint 180-an küldték be jelentkező videójukat a szervezőkhöz, a jelentkezés azonban továbbra is nyitott, viszont a helyek száma már korlátozott. Ezért, ha még nem jelentkeztél, ne halogasd tovább! Küldd el rövid Youtube videódat a következő linkre kattintva és kövesd a kapott utasításokat: https://cityrocks.eu/en/applytwo

 

stiri/2023/city-roks/cityrocks-playlist-02.png

 

Milyen zenéket játszunk? Téged is vár a CityRocks csapata, akik most már a playlistet is elérhetővé tették a résztvevő zenészek számára.  Olyan dalok csendülnek fel Közép-Európa legnagyobb rockbandája előadásában, mint például a Back in black az AC/DC-től, de itt lesz a Rebell Yell Billy Idoltól és természetesen a sorból nem maradhat ki a Pink Floyd se, tőlük az Another brick in the wall szerepel az előadandó dalok listáján. A román rockhimnuszokat többek között az Iris: Strada ta című dala és az Alternosfera egyik slágere képviseli, míg a magyar előadók közül a Tankcsapda és a Republic dalai csendülnek fel a CityRocks több száz fős csapatának előadásában.


Hogy az élmény még ütősebb legyen a fantasztikus rockflashmobot este egy zúzós Hollywood Rose koncerttel zárjuk ugyancsak az Október 25-e téren felállított nagyszínpadon, a Guns N Roses legnagyobb slágereivel téve fel a koronát a szatmári rock-cirkuszra!


A rendezvény szervezője a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, támogatóink a Kreatív és az Iskola Alapítvány. Legyél zenész, énekes vagy csak szeresd a rockzenét, egy biztos: július 29-én, szombaton Szatmárnémetiben a helyed! 

 

CityRocks videók: 
Another brick in the wall: https://youtu.be/lWf-xWv6WIs
Bikini: https://youtu.be/-u2bogBP-pA
Alternosfera: https://www.youtube.com/watch?v=WJrzUhemGaQ

Regisztráció: https://cityrocks.eu/en/applytwo
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1295632648038359
 

 
Cookie