TIFF karaván 2021

TIFF karaván 2021

A Szatmári Polgármesteri Hivatal és a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ június 18. és 20. között, a Coposu Sétányon szervezi meg a filmnapokat, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivállal (TIFF) partnerségben. A vetítések mindhárom napon 21:30-kor kezdődnek.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

A program olyan filmeket tartalmaz, amelyek a TIFF kínálatában szerepelnek: az első Oscar-díjra jelölt, Európai Filmdíjat nyert és az Európai Parlament Lux-díjával kitüntetett román dokumentumfilm, a colectiv, egy szintén román nyelvű romantikus film, mesei elemekkel (Poate mai trăiesc şi azi), Kocsis Ágnes legújabb alkotása, az Éden, továbbá díjnyertes rövidfilmek.

A szatmári TIFF Karaván programja:

Péntek, június 18, 21:30 óra
Kaimos (r. Sarra Tsorakidis) - 27 perc.
Poate mai trăiesc și azi (r. Tudor Jurgiu) - 1 óra 13 perc

Szombat, június 19, 21:30 óra
Bucureștiul văzut de sus (r. Andrei Răuțu) - 17 perc
Éden (r. Kocsis Ágnes) - 2 óra 33 perc

Vasárnap, június 20, 21:30 óra
Corigent (r. George ve Gänæaard) - 15 perc
colectiv (r. Alexander Nanau) - 1 óra 50 perc

evenimente/tiff/caravana-tiff-unlimited-70x100-satu-mare-preview-07.jpg
 
 
×
HÍREK
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ csapata 2023-ban több mint 50 kulturális és szórakoztató rendezvényt, ezeken belül pedig több mint 350 egyéni projektet szervezett a szatmári közönségnek.
A Com’ON Szatmárnémeti, ifjúsági részvételi költségvetés program október 24-én lezárult közönségszavazása során Szatmárnémeti lakói 38 egyedi és kreatív kezdeményezés közül választották ki azokat, amelyek támogatásban részesülhetnek. A helyi lakosok közül több, mint 1150-an vettek részt a szavazáson, összesen több, mint 4500 sms-ben validált szavazatot leadva. A költségvetési számításokat követően az eredetileg meghirdetett 15 támogatott projekt mellett további 3 kezdeményezés valósulhat meg.
Cookie