TIFF karaván 2021

TIFF karaván 2021

A Szatmári Polgármesteri Hivatal és a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ június 18. és 20. között, a Coposu Sétányon szervezi meg a filmnapokat, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivállal (TIFF) partnerségben. A vetítések mindhárom napon 21:30-kor kezdődnek.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

A program olyan filmeket tartalmaz, amelyek a TIFF kínálatában szerepelnek: az első Oscar-díjra jelölt, Európai Filmdíjat nyert és az Európai Parlament Lux-díjával kitüntetett román dokumentumfilm, a colectiv, egy szintén román nyelvű romantikus film, mesei elemekkel (Poate mai trăiesc şi azi), Kocsis Ágnes legújabb alkotása, az Éden, továbbá díjnyertes rövidfilmek.

A szatmári TIFF Karaván programja:

Péntek, június 18, 21:30 óra
Kaimos (r. Sarra Tsorakidis) - 27 perc.
Poate mai trăiesc și azi (r. Tudor Jurgiu) - 1 óra 13 perc

Szombat, június 19, 21:30 óra
Bucureștiul văzut de sus (r. Andrei Răuțu) - 17 perc
Éden (r. Kocsis Ágnes) - 2 óra 33 perc

Vasárnap, június 20, 21:30 óra
Corigent (r. George ve Gänæaard) - 15 perc
colectiv (r. Alexander Nanau) - 1 óra 50 perc

evenimente/tiff/caravana-tiff-unlimited-70x100-satu-mare-preview-07.jpg
 
 
×
HÍREK
Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ a PONT csoporttal közösen szeptember elején útjára indította a Com’ON Szatmárnémeti ifjúsági részvételi költségvetés programot.
Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel ismét érkezik nagyszabású TEDx konferencia. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén a szakmájában elismert 10 neves előadó tart inspiráló előadásokat aktuális témákban. A idei évben a szatmári TEDx az emberek technológiával való kapcsolatát veszi nagyító alá. Szó lesz a virtuális térből való kikapcsolódás fontosságáról, a kiégésről, a mesterséges intelligencia hatásairól, a technológia emberi kapcsolatokra gyakorolt hatásairól.
Idén is neves előadók érkezik a TEDxSatuMare! Október 1-én a Szatmárnémeti Északi Színház előadótermében 14.00 órai kezdettel idén is megszervezik a TEDxSatuMare konferenciát. A #LogOUT szlogennel szervezett tudásfórumon idén is neves előadók, szakemberek tartanak inspiráló előadásokat. A többéves kihagyást követően tavaly ismét megszervezett szatmárnémeti TEDx nagy sikernek örvendett. A kapcsolatépítő rendezvény telt házzal tért vissza, ami jól mutatja, hogy igény van az ilyen és ehhez hasonló találkozási pontokra, szakmai konferenciákra.
Három napon keresztül világhírű előadók lüktető mediterrán és a balkáni ritmusokkal töltötték meg a Tűzoltótorony környékét, a második alkalommal megszervezett World Music Festivalt. Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala és a "G.M. Zamfirescu" Kulturális Központ háromnapos világzenei rendezvénnyel búcsúztatták az idei fesztiválszezont.
Cookie