TIFF Karaván 2022

TIFF Karaván 2022

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és TIFF (Transilvania International Film Festival) szervezésében július 8-10. között Szatmárnémetibe érkezik a TIFF Karaván. Péntektől vasárnapig 3 kisjátékfilmet és 3 mozifilmet lehet megtekinteni a szabad ég alatt a Corneliu Coposu (Batthyány) sétányon a rendezvénytéren. A belépés ingyenes.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Péntek, július 8.
21.45: Aurică, viaţă de câine (kisjátékfilm), r. Mihai Dragolea | Románia, 12’
22:00: Vad Románia  r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache | Románia, 123'
A Kárpátok, a Duna és a Fekete-tenger találkozásánál található Európa egyik legnagyobb biodiverzitású helye. Dan Dinu és Cosmin Dumitrache több, mint 7 éve készült felvételei által, ezt a csodás térséget mutatja be Románia legátfogóbb természeti dokumentumfilmje. 


 
Szombat, július 9.
21.45: Suborbital (kisjátékfilm), r. Sós Timothy| Románia, 30'
22:15: Külön Falka r. Hajni Kis | Magyarország, Szlovákia, 98’
Amikor a 12 éves Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen. 


Vasárnap, július 10.
21.45: Moștenirea (kisjátékfilm), r. Marian Fărcuț | Románia, 14'
22:00: Szenvedélyes szomszédok r. Cesc Gay | Spanyolország, 82’
Julio és Ana több, mint 15 éve vannak együtt. Alig néznek egymásra, és a kapcsolatukban mindennapossá váltak a veszekedések is. A felettük lakó szomszédaiknak szenvedélyes kapcsolatuk van, a mindennapos nyögdécselésekből ítélve. Amikor Ana meghívja őket vacsorára, az est váratlanul érzelmek szökőárává alakul.

 
 
×
HÍREK
A közelgő húsvéti ünnepek alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a Szatmár Megyei Tanáccsal, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközponttal és Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesülettel együttműködésben idén is megszervezi a szatmáriak körében nagy népszerűségnek örvendő Húsvéti Vásárt.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ idén is egy különleges élménnyel ajándékozza meg a szatmáriakat a szerelmesek napja alkalmából.
Az Enescu hegedűje – különleges komolyzenei koncert magával ragadta a szatmári közönséget január 14-én a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermében a román kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ a román kultúra napját egy kivételes komolyzenei koncerttel ünnepelte.
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ csapata 2023-ban több mint 50 kulturális és szórakoztató rendezvényt, ezeken belül pedig több mint 350 egyéni projektet szervezett a szatmári közönségnek.
Cookie