TIFF Karaván 2022

TIFF Karaván 2022

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ és TIFF (Transilvania International Film Festival) szervezésében július 8-10. között Szatmárnémetibe érkezik a TIFF Karaván. Péntektől vasárnapig 3 kisjátékfilmet és 3 mozifilmet lehet megtekinteni a szabad ég alatt a Corneliu Coposu (Batthyány) sétányon a rendezvénytéren. A belépés ingyenes.
JELENTKEZEK
Esemény leírása

Péntek, július 8.
21.45: Aurică, viaţă de câine (kisjátékfilm), r. Mihai Dragolea | Románia, 12’
22:00: Vad Románia  r. Dan Dinu, Cosmin Dumitrache | Románia, 123'
A Kárpátok, a Duna és a Fekete-tenger találkozásánál található Európa egyik legnagyobb biodiverzitású helye. Dan Dinu és Cosmin Dumitrache több, mint 7 éve készült felvételei által, ezt a csodás térséget mutatja be Románia legátfogóbb természeti dokumentumfilmje. 


 
Szombat, július 9.
21.45: Suborbital (kisjátékfilm), r. Sós Timothy| Románia, 30'
22:15: Külön Falka r. Hajni Kis | Magyarország, Szlovákia, 98’
Amikor a 12 éves Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen. 


Vasárnap, július 10.
21.45: Moștenirea (kisjátékfilm), r. Marian Fărcuț | Románia, 14'
22:00: Szenvedélyes szomszédok r. Cesc Gay | Spanyolország, 82’
Julio és Ana több, mint 15 éve vannak együtt. Alig néznek egymásra, és a kapcsolatukban mindennapossá váltak a veszekedések is. A felettük lakó szomszédaiknak szenvedélyes kapcsolatuk van, a mindennapos nyögdécselésekből ítélve. Amikor Ana meghívja őket vacsorára, az est váratlanul érzelmek szökőárává alakul.

 
 
×
HÍREK
3 csodás nap, 7 helyszín, 20 előadó a világ különböző szegletéből, 100 lélegzetelállító produkció, közel 50 szervező és lelkes önkéntes valamint több, mint 25 ezer látogató. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a „G.M. Zamfirescu” Kulturális Központ valamint a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület szervezésében július 1-3. között zajlott a város egyik legizgalmasabb és legszínesebb rendezvénye, a Szatmárnémeti Utcazene Fesztivál. A rendezvény 8. kiadása rekordszámú látogatót vonzott, hiszen a három nap alatt csaknem 25  ezer ember élvezte a előadásokat.
Több ezer szatmári lakos volt jelen a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ által szervezett, a Skol, a Catena, az Aushopping, a Barta Ati és a Nova Oaș által támogatott Szatmárnémeti Városnapokon, amely rengeteg izgalmat tartogatott a látogatók számára.
A „G. M. Zamfirescu” Kulturális Központ és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a partnereivel közösen élettel töltik meg a várost!
Cookie